Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Kajínek - muž, kterého není třeba představovat. Nejkontroverznější jméno a noční můra českého soudnictví a vězeňství. Jediný úspěšný přemožitel věznice Mírov v celé její historii. A také ústřední námět obrovského množství hovorů, vtipů a novinových zpráv v době, kdy byl na útěku z Mírova a v době svého překvapivého zatčení v bytě Marie Černé. Mediální polemika o Kajínkově vině či nevině se současně stala i žhavým společenským tématem. Jeho útěk z Mírova dokonce části společnosti velmi imponoval. Autoři dokumentu shromáždili řadu informací a pohledů, které by měly vnést do kauzy Kajínek více světla a pomoci tak divákovi utvořit si co nejobjektivnější názor. Diváka čekají mimo jiné rekonstrukce útěku z Mírova, rekonstrukce vražd v Borských serpentinách, za které byl Kajínek odsouzen, výpověď Antonína Vlasáka, který si Jiřího Kajínka měl na vraždy najmout, na kameru vystupuje i dosud záhadný plk. JUDr Ladislav Kadeřábek, který řídil plzeňské vyšetřování a měl údajně zamlčet, že se Kajínek po útěku z Mírova skrývá u Marie Černé. (CS Film)

(více)

Recenze (3)

zette 

všechny recenze uživatele

Nevim, jaky dokument uzivatel "jardahonda" videl, ale tento to urcite nebyl. Kajinek je zde totiz pouze v uvodu na fotce:-). Dokument, ktery pojednava o nekom, kdo zije a nema zadny prostor k vyjadreni nema temer zadnou vahu. Malinovy filmy maji malou vypovedni hodnotu a spatnou formu zpracovani. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

V součastné době již nezajímavý dokument od jehož vzniku uplynulo 13 let. Vezmeme to z jiné strany. On ten hoch na svůj mladý věk měl toho na svědomí docela dost. I když nebudem počítat to, že podle rozsudku odprásknul dvě osoby stejného zaměření, jako on tzn. povolání - zločin. Navštívil spoustu chat a později i bytů a odnesl si mnoho krásných věcí, které mu neříkaly pane. Doma měl docela obstojně rozšířený zbrojní materiál, samozřejmě nelegálně, dostačující pro vyzbrojení jednoho družstva čety vojáků. Obstojně dovedl mlátit policajty, při různých příležitostích, klidně jim sebrat auto i pistole, aby rozšířil svoji sbírku. Nestačili mu osobní doklady jen na jeho jmého. Zažil amnestie, několikrát nezdařile i zdařile utekl z basy. Teď už má docela dost odsezeno bez průseru. Bylo doživotí tak akorát nebo ne? Toť otázka. Spousta horších drbanů dostala menší trest. Jemu uškodilo vyjádření pánů doktorů, že není schopen převýchovy v dobrého člena naší banánovky. Od samotného věčně diskutovaného činu uplynulo již 22 let. Tak co s ním? Pustit. Když v roce 2014 opouštěla basu další celebrita Ivan Jonák, tak byl pár dní humbuk a teď po něm neštěkne ani pes. A že by se hned zapojil do pokračování svého bývalého byznysu. Po těch létech, s tak dlouhou pauzou. Těžko, teď už jsou jiný šíbři. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Jiří Kajínek je fascinujicí i kontroverzní osobnost, která rozděluje společnost na dva nesmiřitelné tábory. Třikrát se mu podařilo uniknout z nejhlídanějších českých vězení. Jeho útěk z přísně střežené věznice Mírov, odkud se mu jako jedinému vězni v historii podařilo uprchnout, se stal legendou. O jeho životních osudech vznikl i úspěšný film. V tomto dokumentu Jiří Kajínek probírá nejen své rodinné poměry, ale i okolnosti svého zatčení, kriminální začátky i zábavné historky z podsvětí. Závěr = 85 % ()

Reklama

Reklama