Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva odsouzení vrazi a mezi nimi křehká žena, která si jednoho vezme a druhého o pár let později ukrývá ve svém bytě. Srdceryvná zápletka, pro Marii Černou bohužel tvrdá realita. „Když jsem ji před osmi lety potkal, byla strašně nešťastná, bulvár po ní šel od rána do večera a obviňoval ji ze všeho možného včetně toho, že Kajínka odvezla autem z Mírova. Když zjistila, že jsem filmař, zhrozila se, že jsem jen další, který jí bude chtít vyšplhat po zádech," vzpomíná dokumentarista Oliver Malina na první setkání s manželkou orlického vraha a Kajínkova spoluvězně z Mírova Ludvíka Černého. S Marií Černou se nakonec domluvil a natočil trilogii dokumentů o každém z jmenovaných aktérů.
Marie ho prý zaujala svou srdečností hraničící se samaritánstvím. „Dodnes svého bývalého muže navštěvuje ve vězení. Bere to jako poslání. Když jí manžela zavřeli, vůbec netušila, jakého lotra si vzala," říká Malina. Další rána měla matku samoživitelku zasáhnout v roce 2000. Do bytu na pražském sídlišti, kde u ní přebýval uprchlý vězeň Kajínek, vtrhla zásahovka URNA a kromě zadržení Kajínka stačila místo zcela zdemolovat. „A nikdo jí nepomohl, naopak se všichni odvraceli zády ve stylu ,ty jsi mrcha, máš ve vězení vraha a dalšího jsi schovávala'." Dnes je prý Marie Černá relativně v klidu, s novináři ale hovořit odmítá. „Není to typ, který by si na mediální pozornosti dělal kariéru." K výbušné kauze Jiřího Kajínka by přitom mohla leccos říci. (CS Film)

(více)

Recenze (5)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Marie Černá by byla prý spokojenou ženou, kdyby...Kdyby si nevzala za manžela několikanásobného vraha v kauze "Orlické vraždy", a kdyby se k ní "nenastěhoval" Jiří Kajínek, který po svém útěku z Mírovské věznice se jí nakvartýroval rovnou do bytu. Když policie nalezla místo Jiřího Kajínka, tak byla v tom čase Marie Černá na návštěvě na Mírově, kam pravidelně dochází (do roku 2002, dokument byl dokončený právě v tomhle roce, další informace neznám). Byt police ČR zcela zdemolovala, a Marie Černá po návratu nemohla uvěřit svým očím. Na rozdíl od většiny žen, tak ona zůstává stále při svém muži, ačkoli neuzavřeli žádný církevní sňatek - jak je v dokumentu uvedeno - ale činí to pro psychickou podporu svého muže, který je jednou jejím manželem, a třebaže se dopustil několik vražd. Marie Černá by měla být vzorem mnohých žen v ČR, jak pomáhat svému muži, když se dostane do nouze. ()

giacobbe odpad!

všechny recenze uživatele

Pozůstatek někdejší Kajínkománie. Z příběhu M. Černé by mě zajímalo jak se vyrovnala s tím, že spala a zplodila potomka s člověkem který vraždil pro peníze a mrtvoly strkal do sudů s louhem, nikoli rozpitvávání Kajínkova útěku z vězení. I s rizikem, že budu považován za nehorázného cynika musím dodat- kdo s čím zachází ... , světské spravedlnosti bylo učiněno zadost. Je znát pokrok v technologiích a odfláknuté filmařské řemeslo, dnes by nebyl problém dosáhnout lepší kvality obrazu i zvuku mobilním telefonem. ()

Iczena 

všechny recenze uživatele

Nechtěla bych být v její situaci ani na minutu! Ono se dobře soudí, když člověk není v dané situaci a má informace jen z médií. Kajínka potkávám a vůbec nevypadá, že by si uvědomoval, jak hodně zasáhl do osudu paní Černé. ()

Reklama

Reklama