Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (1 312)

Eddard 

všechny recenze uživatele

About Time má mé velké sympatie - jak směrem k hercům (hlavně mladý Gleeson si tady oficiálně dupl o hvězdnou pozvánku do Hollywoodu), tak ke Curtisově veskrze optimistickému vnímání světa a s mou nově se rodící filozofií souznícího poselství, které film předkládá. Reakce k tomuhle filmu mi navíc běžěla jak přes kopírák od té k Lásce nebeské - upřímná spokojenost, zředěná tím, že mi ve filmu chyběl konflikt, přerůstající v spokojenost nadšenou, plynoucí z pochopení toho, co tím chtěl básník říct. Jen nás v té své pozitivitě pořádně vyráchejte, mistře Curtisi. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že Richard Curtis točí super filmy, které jsou pozitivně naladěné a mají v sobě řadu myšlenek, za které stojí bojovat. Lásky čas mi byl doporučován ze všech stran a jelikož mám Rachel McAdams rád, dlouho jsem si říkal, že bych se na něj měl podívat. No a můžu Vám říct, že takovou radost ze života jsem po shlédnutí filmu dlouho neměl. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych k tomu mohl mít asi tak desítku výhrad, za které bych to mohl shodit až do průměrných čísel, jenže co naplat, jeden z těch filmů, kdy jsou vám logické lapsy a dějová vykonstruovanost putna, protože vás berou dialogy odposlouchané ze života a romantická linie vypulírovaná bez vady a kazu k úplné dokonalosti, takže už jenom poskakujete radostí u osobních highlightů typu výběr ženských šatů, a když dojde i na smuteční průvod v černém, nadzvednete brýle, abyste otřeli slzu v oku bez toho, aniž byste se cítili blbě; Curtis je firma na zážitky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Neberte mě zle, na Lásky čas se kouká moc příjemně. Dvě hodiny bez slabých míst, ale také bez osvěžení žánru a to přesto, že zápletka je natolik bizarní, že operuje s cestováním v čase. Superschopnost hlavního hrdiny není nejlépe využita, Na Hromnice o den více funguje mnohem lépe, protože má jasná pravidla, s nimiž hlavní hrdina nemůže manipulovat, ale naopak je musí postupně objevovat. Naproti tomu Tim v Lásce čas má vše jako na dlani, což trochu postrádá pořádné vzrušení. Lovestory mezi protagonisty funguje chvalitebně, ale přesto nás napadnou příklady jiných filmů, kde totožné funguje lépe (např. Zápisník jedné lásky), možná proto, že zdejší vztah je rozvinut příliš rychle a za celý film neprochází jedinou krizí. Podobně je to s humorem (viz Láska nebeská). Naštěstí výtky typu "co mohlo být lépe" nejsou natolik kritické, abyste si film nemohli dobře užít... 6/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Pekný britský film s výborným hereckým obsadením a príjemnou atmosférou. Páči sa mi koncept založený na myšlienke cestovania v čase, ktorý vôbec nie je silený a slúži iba ako opora kvalitne vystavaného deja. I'm going to go into the bedroom and put on my new pajamas, and in a minute you can come in and take them off. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

  • Emma Freud, manželka režiséra Richarda Curtisa, nosila pre filmový štáb každý deň čerstvé pečivo a v piatok tikety do lotérie. (figliar)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom "Cupboard". (TheRoller)
  • Domhnall Gleeson (Tim) je pôvodom Ír, avšak vo filme hovorí anglickým prízvukom. Keď sa skončilo natáčanie a dal si dole mejkap, ihneď sa vrátil k svojmu írskemu prízvuku. (figliar)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama