Reklama

Reklama

V den svých osmnáctých narozenin Johnny Petrie zdědí farmu v Maine a dozví se, že je adoptovaný. Farma byla dlouhých osmnáct let opuštěná, protože jeho biologická rodina zemřela rukou jeho otce, místního faráře. Johnny touží po novém životě, a tak opustí domov a začne znovu ve své staronové usedlosti. Jenže když se začne nořit do minulosti, odhalí děsivé podrobnosti o otcových pochybných praktikách. V příšerném zjevení se také dozví, že jeho návrat oživil desítky let staré síly uvězněné v domě a uvedl do pohybu srdcervoucí finále rituálu, který si už vyžádal životy celé jeho rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha duchařin na téma zděděného domu. Docela mě irituje, jak se všichni dědicové rádi vzdají relativně pohodového a úspěšného života a přestěhují se do staré barabizny, která jim nic neříká. A ještě víc mě štve, že po prvnim problému nevezmou kramle. Ale to by pak asi nebylo co točit. Takže i tady se nesympatický jeliman rozhodne přijít na kloub tajemství a s tím mu pomáhá neméně nesympatická bezďačka, která jeho dědictví dočasně obývá. A v domu to bouchá, skřípe, vrže, je tu pes a havran a nakonec se oba hrdinové domáknou, že původní majitel mixoval egyptologii s křesťanstvím. Slušná atmosféra, ale trestuhodně nevyužitá a jedna celkem solidní vyvolávací scéna. Toť vše. Nicméně nečekal jsem ani to. 30% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Ách jo...někdy jsem naivní a nevěřím zdejšímu hodnocení. Daniel měl sympatický výraz vystrašeného neználka, který najde v domě cizí dívku a rodiné památky. A právě z fotek pozná svou nově nalezenou a ztracenou rodinu. Trochu mu k tomu napomáhají duchové, šeptajíc nějaké hlášky...a škaredí byli také. Daniel ale nedostal strach a rozhodl přijít celé záhadě na kloub. Dívka mu v tom pomáhá. Ta hudba mi k tomu moc nesedla. Stodola byla hnusná fejst. Závěrečné minuty snímku byly na pováženou nudné, a ten konec...očekávaně nudný až urážející. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina sa po rokoch vracia na svoju farmu, kde bola zavraždená jeho rodina, a tam sa dozvie o ich temnej minulosti. Rodinka sa totiž vo svojom voľnom čase tak trošku venovala čiernej mágii, čo nemohlo ostať bez následkov. Pozerateľné béčko, ktoré nijako nevybočuje z rady úplne priemerných hororov. Strašidelné to nie je ani trochu, ale aspoň to má nejaký scenár a herci ma neotravovali. Úvod dobrý, potom dlho nič, a ku koncu nejaký ten očakávaný boj o život. Keď však pozerám na režisérove predchádzajúce "filmy", tak tento je rozhodne jeden z tých lepších. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nechcem kecať do režisérskej práce, ale Colin Theys svoju robotu trošičku nezvládol. Prečo? No nevie nabudiť atmosféru, čo je u duchárskych hororov dosť podstatná vec. Chce nás vystrašiť, ale nieje možné aby som bol 2-3 sekundy pred "ľakacou" scénou pripravený, že teraz príde...A to sa stalo cirka v 95% prípadoch. Scenár je 100x videná záležitosť, žiadne prekvapenie. Niektoré scény resp. pointy až moc smiešne. (niekoľko krát vysvetlené, že 5 znamená klincov, nie ľudí a pod.) Niekedy som mal pocit, že si to režisér vysvetľuje sám pre seba.... Mnohokrát ma nasiera fakt (dievčina Emma), že hlavná....tentokrát vedľajšia postava môže kedykoľvek opustiť dom a ona i pri zistený danej situácii v dome ostáva. hmm. Dead Souls je poslabší horor, ktorý nemá čím vystrašiť. Tie dva bodíky sú za sľubných prvých 10 minút. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To bol zas nápad pozrieť si tuto somarinu.Nič tu nefungovalo,tak ako malo.Lakačky,atmosféra a nelogické správania postáv.Začiatok sa tváril,ako docela slušní horor ale potom to skĺzlo do klišé a bolo po atmosfére.A nemožem nespomenúť hlavného akože hrdinu,ktorí až do záverečných tituliek má sral a bol mi hrozne nesympatický.Ako celok sa s toho dalo vyždímať viac,ale na moje nešťastie sa tak nestalo,škoda. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama