Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestující letu 42 proletěli silnou magnetickou bouří a ocitli se ve válečné Francii roku 1940. (TV Barrandov)

Recenze (29)

Rarity_MLP 

všechny recenze uživatele

Tento chabý pokus studia zhulených pomatenců žijících jako staří mládenci u maminky, odborně nazývaného The Asylum, je teda silné kafe. Film, či co to vlastně je, je plný jak historických, tak zcela logických chyb. Kde jinde je možné zahlédnout dva historiky čerpající veškerá moudra z knihy "Dějiny druhé světové války" koupené za pár dolarů kdesi v letištním krámku a disponující nadlidskou schopností určení polohy v noci a v několika kilometrech nad zemí letícího letounu, pouze podle bombardování jistého města a vlnící se řeky? Odpověd zní - jedině ve filmu Let 42. Dále bych rád opozornil, že za letu cca 700 km/h a v přetlakované kabině není možné otevřít dveře, natož z nich bezpečně a s pomocí narychlo vyrobeného padáku vyhodit hrdinným UK vojskům velice důležitou část palubního radaru. O demontáži radaru zaměrně pomlčuji, však na co odborný letištní personál, pche, takhle primitivní zařízení je schopen vymontovat za letu pouhým šroubovákem kdejaký vesnický hejhula. Na závěr další technická poznámka - ta paní, která byla po dvoustém zásahu 30 mm leteckým kanonem MK 108 (ano, je to ten kanon který na dvě rány krájel americké opancéřované bombardéry) vytrhnuta i se sedadlem a dírou o velikosti Rudého náměstí opustila letoun a zmizela kdesi v noci války alternativní historie, zřejmě nikoho nezajímala. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

nekdo tady zminuje podobnost s cervenym filmem "tajemna zare nad pacifikem" a pri sledovani tohoto dila jsem si na nej taky vzpomel ale srovnavat to teda nejde!! tajemna zare je uplne jina liga!! tohle je sci-fi s cestovanim v case coz je kombinace ktere pri hodnoceni dost odpustim... navic to nebylo tak debilni jak jsem se obaval a chtelo to jen trochu si pohrat se scenarem a rezii, trochu zlepsit finale a klidne to mohl byt slusny film... 42% ;-) ()

Reklama

allegria 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naivní jako loutkové divadlo pro malé děti z předminulého století, ale přesto (nebo právě proto?) jsem se po celou dobu dobře bavila, nakonec mě rozesmál ten pohádkový dědeček v závěru. A tak všechny posudky nechám filmovým ajnštajnům a dávám hodnocení, jaké si možná ten film nezaslouží. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

45% / Náhodou jsme tento film viděly s přítelkyní na jistém dokumentárním kanálu, to, že jde o film nám došlo až tehdy když se letoun dostal do období druhé světové války, je naprostá pravda, že jde o hovadinu ale není to až tak hrozné a koukat se na to dalo, za mě by film byl tak horní jednu hvězdu, avšak přítelkyni se líbil a tak si odnáší mírný podprůměr za poměrně slušný příběh, snesitelné herecké výkony a do jisté míry i komičnost. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí musím chtě nechtě hvězdu ubrat. Film má jako takový hodně zajímavý námět, leč trošičku kopírující nápad Tajemné záře nad Pacifikem. V dobré první polovině se nic moc neděje, kromě samozřejmého proletění divnou bouří a ocitnutí se v minulosti. Od druhé poloviny, kdy dochází k navázání kontaktu s tehdejší americkou armádou, je už dějství o trochu zajímavější a dokáže i chvilku napínat. Ale stále, podpis The Asylum je víc než výrazný. Nesmysly typu, že když jdou opravovat podvozek, takže si týpek v pohodě a jen v tričku hoví na kolech, aniž by mu byla sebemenší zima, což platí i pro všechny pasažéry poté, co jsou vysklena okna a zázrakem se opraví (tedy, jakmile dojde k trhlině, ta se už neopraví, jen se zredukuje proudění vzduchu). Co se týče efektů, ty jsou na poměry studia slušné a vzdušné souboje vypadají docela přijatelně. O to hůř dopadly záběry na konci filmu s letištěm, na které nebyl evidentně rozpočet a tudíž nejen, že byla třeba nasadit opět (ne moc pěkné) 3D modely letadel a vozidel, ale vše bylo obohaceno náhodnými záběry, kdy u jednoho došlo vtipně k zamlžení obličejů (protože natáčeli zřejmě z dálky). No, opakované a občas zbytečně dlouhé záběry, ty ani nestojí za řeč. Kromě těchto blbostí ale překvapivě snesitelné a místy i dobře natočené dílo a mimo Sharknado asi druhý nejlepší výtvor tohoto studia. A to si, přece jen, alespoň těch 45% zaslouží. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama