Reklama

Reklama

Čínská atomová bomba

(TV film)
  • Čína China's Nuclear Bomb
Čína, 2009, 52 min

Obsahy(1)

16. října 1964 proběhla na odlehlém místě v západní Číně přísně tajná operace. Jako pátá země v dějinách lidstva provedla ČLR zkoušku atomové pumy. V průběhu několika následujících let se uskutečnily další testy. Během nich se ověřovaly možnosti vedení konvenčních vojenských operací ve smrtícím radioaktivním spadu a následky jaderných výbuchů se testovaly na zvířatech. Ne nadarmo předseda Mao prohlásil: "Atomová bomba je velká věc. Pokud ji nemáte, ostatní vás neberou vážně." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani sa nechce veriť, že takýto dokument pochádza práve z komunistickej Číny. Toľko zákulisných informácií aj s pridanou kritikou vlastného režimu zvádza, že ide o nejaký disidentský dokument. Alebo mi ušla nejaká Veľká Čínska Perestrojka? ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé určitě překvapivě objektivní čínský dokument, který neváhá připomenou obrovské oběti Maova režimu (nejen při testech jaderných bomb). ()

janesX 

všechny recenze uživatele

V tomto čínskom dokumente som ostro sledoval každú vetu. Viem si predstaviť, že Čína po odtajnení týchto skutočností takýmto úprimným dokumentom vyslala svetu signál, že (pozor) aj ona je už dlhodobo atómovou veľmocou. Aby svet uveril, tak film celú dobu opatrne hovorí len pravdu. Zaujímavé by bolo vidieť aj iný čínsky dokument, či by bol tiež taký ľudovo - demokratický. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama