Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život a smrt Vladimíra Vysockého, legendárního ruského herce, básníka a písničkáře. Cyklus Nevyjasněná úmrtí se zabýval osudy zejména českých osobností. Výjimkou byl díl Asteroid 2374, jehož režisér Mikola Hejko si uložil nelehký úkol vyprávět o slavném ruském písničkáři, básníkovi a herci Vladimiru Vysockém, jehož písňovou tvorbu známe i u nás. Vysockij byl autorem více než 700 písní a básní. Řada z nich kriticky poukazovala na nedostatky tehdejšího režimu, čímž Vysockij dráždil tehdejší mocipány, kteří mu ztrpčovali život různými zákazy a omezeními. Pořad, který je znovu uváděn v lednu 2018 u příležitosti 80. výročí narození tohoto umělce, obsahuje unikátní fotografie, filmové záznamy a nahrávky a vystupuje v něm mj. Vysockého matka, syn či bývalá manželka. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice silný dokument, což je dáno především mimořádnou atraktivností samotné osobnosti Vysockého. Nejen emotivně, ale i faktograficky ohromně zajímavé. ()

progression 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a hodně osobní dokument o folkovém bardovi Vladimíru Vysockém. Velké množství zajímavých informací z jeho kariéry hudební, herecké i té "osobní" podmalované úryvky písní z jeho repertoáru. Zajímavé rozhovory a postřehy lidí z jeho nejbližšího okolí. Asi to opravdu v životě neměl zdaleka lehké a mocným se moc nezamlouval. Obávám se, že nebýt známého vztahu s Marinou Vladyovou, tehdejší ruský režim by mu život znepříjemňoval ještě daleko více a jeho kariéra by tudíž byla mnohem kratší ... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl tenhle krásný a silný dokument nahraný na VHSce z ČT2 a točil ho stále dokola a dokola; tehdy jsem ještě dost chlastal, takže ke mně jeho obsah promlouval hodně osobně. Pak přišel věk internetu, VHSky letěly do kontejneru, přišly jiné dokumenty, no a tenhle jsem sice nezapomněl, ale rozloučil se s ním a jen občas zavzpomínal na mé oblíbené pasáže. A shodou okolností jsem ho před chvílí objevil tady: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123383458-pribehy-slavnych/499223100031006-asteroid-2374/titulky Sakra to mám ale radost! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama