Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný thriller z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladej hluchonemej žene, ktorá je počas vojny na Balkáne unesená a prinútená pracovať v nevestinci, kde má za úlohu starať sa o nedobrovoľné sexuálne otrokyne a navyše sa časom spriatelí s jednou z nich, keďže ovláda znakovú reč. Lenže po príchode polovojenskej jednotky, ktorej členovia sa tu prišli uspokojiť je jej priateľka zabitá a kvôli tomu sa neváha pomstiť, lenže zvyšní členovia na čele s mužom, ktorý bol pri vraždách v jej dedine to len tak nenechajú a urobia všetko preto, aby ju dostali. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak sa nezbavím pocitu sklamania. Táto zápletka ma v rámci žánru dosť zaujala, ako celok pôsobí uveriteľne, keďže využíva túto veľmi nepríjemnú udalosť z nedávnych dejín, takže by mohla silno zasiahnuť aj emocionálne, ale potenciál sa až tak dobre naplniť nepodarilo. Chválim, že to celé pôsobí skutočne hnusne a tak nepríjemne uveriteľne, lenže dej sa zbytočne dlho rozbieha a väčšinu času je dosť stereotypný, jednoducho sa len hluchonemá žena stará o otrokyne a tak vrcholom celej tejto fázy je spomienka na masové vraždy v jej dedine. To hlavné sa začne diať až v poslednej polhodine, lenže chýba tomu ten správny náboj, odohráva sa to na malej ploche, je tu málo zabitých a ani mi to neprišlo napínavé. Aj takto to na mňa pôsobí kladne, celkom ma to bavilo, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. Čo sa týka akcie, jednotlivé úmrtia sú dostatočne drsné, hlavne hneď úvodné podrezanie, ale je toho málo a tie naháňačky ma tiež moc nezaujali. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická hlavná hrdinka, ktorej som fandil a správne nepríjemné záporné postavy, teda až na ich šéfa, Sean Pertwee sa tu vôbec nehodí, vždy ho rád vidím a je to pre mňa typická kladná postava, takže šéfa polovojenskej zločineckej jednotky mu veriť nedokážem, aj keď to hral ideálne. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, hlavne tá atmosféra vyšla presne tak, ako sa aj pre film s takouto nepríjemnou tématikou hodí. Takže Seasoning house je dobrý film, pozretie určite neľutujem, ale mohlo to byť aj o dosť lepšie. 60% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film na to, že téma mě na první přečtení obsahu moc neuchvátilo. Ale vyplatilo se zapnout televizi a dát filmu šanci, protože Britům se podařilo velmi emotivně a drasticky ztvárnit zvěrstva, která se děla na Balkáně v průběhu války a o kterých se příliš nemluví. Již od začátku si můžeme užívat velmi ponurou a smutnou atmosféru dokreslenou sporým osvětlením scén a šedivostí prostředí. Těch holek v bordelu mi bylo opravdu líto a doufala jsem, že grázlové, kteří za jejich neštěstí mohou, to parádně odserou. A to se taky stalo. Navíc pomsta přišla od osoby, od které by se to čekat rozhodně nedalo. Zvláště první polovina vyniká. Škoda jen, že ta druhá je místy trochu "over the top" a že herci (snad kromě hlavní hrdinky) místy až ohavně přehrávají. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Odporná nechutnost! Už dlouho mě nějaký film tak nerozhodil jako tenhle humus. Faktem ale je, že filmově a trikově je to povedené dílo, a tak tomu i přes moji neskutečnou chuť počastovat toto odpadem nějakou tu hvězdičku věnovat musím. Konec byl v pořádku, jenom bych pod tou sviní hnusnou maskáčovanou (prasátka nechť mi odpustí) ještě ty kamna zapálila, ať se tam pěkně pomalu upeče... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,COKOLIV JSTE OD ŽIVOTA OČEKÁVALY, JE PRYČ.…“ /// Byl jeden domeček. V tom domečku stoleček a několik madrací. Za stolečkem pán, kterej se (prej) moc hezky stará o všechno, co mu patří. Ovšem… nic není zadarmo milé děti. Ten domeček byl totiž pěkně hnusnej a sloužil – správně Pepíčku, k šukání! Jestli nemáte ještě dost šukaček pod Balkánskou zástavou, tak nakouknutí do tohohle bordelu 150tý cenový skupiny pro podobně náročnou klientelu, vám dlouho nemusí připadat jako horor, ale spíš něco ve stylu špatnýho snu (mýho ne vole, vod toho jsou tady jiný…). Holky tak trochu trpěj, co taky čekat vod špinavýho podomního podnikání, že? Cca v půlce se děj zvrtává v naháněčku (napsal bych v honění, ale mohlo by to působit dvojsmyslně…) hluchoněmýho anděla. V tom baráku. Holka přestává pantomimicky znázorňovat a šikovně (?) snižuje počty. Hranice uvěřitelnosti budiž překročena. Všichni, jenž milujou přírodu nechť vědí, že přijde i malé survivalové dobrodružství, jehož výsledek je nejasný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) K podnikání mi stačí válka a madrace. 2.) Miluju špinavý a krvavý holky. (A taky drsný chlapy.) 3.) Thx za titule ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o hluchonemej holke,ktoru nasilím odvedu do bordelu,ale nie je ako ostatne zneuživaná,ale ona tie dalšie mlade dievčata pripravuje na sex s uchylnými hostami a dáva im drogy aby boli povolnejšie.Ona to robi bez emócii,lebo ked ju tie dievčata prosia,aby to nerobila ona ich aj tak nepočuje.Poznám vela filmov ktore sa odohrávaju v bordeloch a každý z nich vo mne vyvoláva hnev a uzkost.Lebo teraz ako pišem tento koment,niečo podobne ako je v tomto filme sa može práve teraz diat kdekolvek na svete.Tento film má silu aj v mladých herečkách ktore su velmi sympaticke.Ale film naraba s dost silnou krutostou,podrezanie hrdla,či dobité mrtve dievča aj to je v tomto filme.Je to velmi depresivny film,ktorý mapuje a poukazuje na detskeu prostituciu a že to na Balkane v tej dobe nebolo med lizat.Velmi krutý film ale paradne natočený aj pribehovo má čo ponuknut.Krutostou a drsnostou sa vyrovna hociktoremu hororu. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama