Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od zdejšího hodnocení jsem vytušil, že tohle nebude blbej film. Jenže byl a jak. Angláni, nevím proč, natočili, jak to údajně chodilo na Balkáně po té jejich absurdní pseudo náboženské a území vymáhající válce. Zřejmě asi režisér pochopil, že k tomu má, co říct a tak se to rozhodl pojmout, co nejvíce špinavě a syrově. To, že tam všichni mluví rádoby lámanou angličtinou bych přešel, ale že to bude natočený tak strašně debilně, syrově, voslizle a špinavě, to by mě za boha nenapadlo. Já věřím, že je asi na západě kůl se do Balkánu strefovat, ale lepší, když si to snad Balkánci dělají sami. Například takový Srbský film, kterej má aspoň koule, i když je to prasárna. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Seasoning House“ je neskutečně depresivní a temný snímek, který nám ukazuje, že vykoupení nejspíš neexistuje, že naděje je někdy naprosto mizivá, protože lidé jsou prostě takové bestie, až se tomu ani věřit nechce. Dalo by se to omluvit válkou, ale nemělo by. Navíc, mám pocit, že snímek zase nezacházel až tak daleko, že skutečnost mohla být mnohdy mnohem horší. Na mě tenhle film udělal dojem. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Temná, špinavá a depresívna exploitačná dráma o nemom dievčati, ktoré je nútené pracovať v bordeli, kde sa stará o mladé prostitútky. Stáva sa tu svedkom mnohých zvráteností, pričom ju ťažia aj spomienky z detstva, no šéf bordelu si ju obľúbi a necháva jej určitú voľnosť, netušiac, že časom si dievča začne plánovať pomstu. Má to štýl, snahu a jasný útok na citovú stránku diváka, pokiaľ je ochotný sa do toho vcítiť, čo sa ale mne až tak nepodarilo; postavy a ich útrapy mi boli viac-menej ukradnuté, tak ako aj vojnový podtext a prvé 2/3 filmu ma skôr nudili. Záverečná, napínavá survival tretina to ale v rámci možností zachránila a tak z toho zlý dojem nemám. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film na to, že téma mě na první přečtení obsahu moc neuchvátilo. Ale vyplatilo se zapnout televizi a dát filmu šanci, protože Britům se podařilo velmi emotivně a drasticky ztvárnit zvěrstva, která se děla na Balkáně v průběhu války a o kterých se příliš nemluví. Již od začátku si můžeme užívat velmi ponurou a smutnou atmosféru dokreslenou sporým osvětlením scén a šedivostí prostředí. Těch holek v bordelu mi bylo opravdu líto a doufala jsem, že grázlové, kteří za jejich neštěstí mohou, to parádně odserou. A to se taky stalo. Navíc pomsta přišla od osoby, od které by se to čekat rozhodně nedalo. Zvláště první polovina vyniká. Škoda jen, že ta druhá je místy trochu "over the top" a že herci (snad kromě hlavní hrdinky) místy až ohavně přehrávají. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jak se říká" "PECKA JAKO PRASE!!!" ... První polovina má až úděsně pomalé tempo, hnusnou ztísněnou atmosféru jednoho východního bordelu pro místní "vojáky". Sledujeme zacházení s unesenýma holkama a hlavní němou hrdinku, která zde prostě dělá služku. Je to smutné, nechutné a pomalé. V polovině se děj rázem změní, kdy se hrdinka v obraně její kamarádky, která je ušukaná k smrti obrovským nahým Ivanem, do něj pustí ... a pak už jen sledujeme kaluže a potoky krve, brutalitu, násilí a hon na mladou holčinu, která má víc štěstí než rozumu a zanechává za sebou jen spoušť a mrtvoly vojáčků z vyvražďovací jednotky ... Druhá polovina se přenese do lesa, takže skvělé a ve finále celá pomsta hlavní hrdinky nemá prostě chybu ... Obrovské překvapení. Pro diváky odolné vůči filmovému násilí, brutalitě, násilí na ženách atd. Fakt síla ... ale jízda jak prase!! Tohle mi fakt sedlo a jen kousek dělí film u mne od plného počtu * ... ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama