Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul se potýká s životní krizí, a tak se rozhodne před svými problémy utéci. Odjíždí z Berlína, aby vnesl čerstvé podněty do ruského bulvárního časopisu, který v Moskvě vede jeho mentor Alexei Onegin. Paulovou prací je shánět drby o bohatých a známých lidech v Rusku a brzy pomůže znovu obnovit slávu a prodejnost časopisu. Vše se opět zdá v pořádku a jeho život je jedna velká party. Když tento cynik potká krásnou ruskou aktivistku, padne před ní na kolena. Paul má oči pouze pro záhadnou Katju, které se ho dokonce podaří přesvědčit, aby rozjel v časopise politicky motivovaný nekrolog. To však má své následky a v Paulově životě se spustí série rychle následujících událostí. Paul je závislý pouze na svých vlastních prostředcích, na útěku mezi ulicemi nelítostné ruské metropole. Brzy zjistí, že musí čelit své vlastní minulosti, aby vyřešil politické spiknutí. Nemá mnoho času, neboť pronásledovatelé jsou mu v patách. Závod s časem začíná… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

JFL 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller na téma obyčejný člověk vržený do velkých událostí (jako "Na sever severozápadní linkou" či "Uprchlík"), kterým se němečtí producenti vydávají na širé pole anglicky mluvených projektů, které se snaží skrze mezinárodně známé tváře oslovit publikum i za hranicemi své země. Jen škoda, že film je prostě šedý průměr, a jmenovaným vzorům nesahá ani po kotníky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....ale napínavé - bol som zvedavý na vývoj ......tak koniec nie celkom happy end.....taký  som predpokladal....ale ak ste v Rusku ako novinár ,aby ste rozbehli časopis o celebritách - tak načo chodiť na protivládne demonštrácie a stretávať sa s ľuďmi vďaka ktorým  sa iste skôr či neskôr dostanete do problémov....alebo  :  napr. v Kuvajte tiež nebudete ponúkať bibliu alebo promovať homosexuálov......jednoducho každá krajina má svoje .....ale zasa ak by novinár nešťal proti vetru - nebol by film. ()

Reklama

yamk5 

všechny recenze uživatele

Desivý a deravý scenár, neautentické prostredie, niektorí herci jak z telenovely, no však celkom slušná zápletka a občas aj to napätie. Ak by to vyrobili primárne pre TV bolo by to ok, v kine to vypadalo viac než rozpoluplne. A posolstvo, ktoré sa nám asi malo nejako zaryť do pamäte, skôr celý film ešte viac strapnilo. ()

frmoll 

všechny recenze uživatele

Další výborný film Dennise Gansela. Naopak od Die Welle či Das Phantom má Čtvrtá mocnost pomalejší tempo a o to více se soustředí na rozvíjení děje (hlavně politické kontexty v ruském prostředí). Největší přínos filmu skví v opravdu věrném ztvárnění situace v Rusku. Když člověk porovná film s dokumenty typu Polibek od Putina nebo trochu sleduje situaci v Rusku, tak pro něj musí Čtvrtá mocnost dostat další rozměr. Film například podává tezi jak to bylo s druhou čečenskou válkou, vzestupem Putina nebo krásně ztvárňuje průběhy demonstrací v Rusku - nejprve se demonstruje, pak přijede milice, autobusy našistů a rozežene se demonstrace. Samozřejmě má film nedostatky, jsou tam nelogičnosti a možná by to chtělo velkolepější konec (asi to je tím, že Čtvrtá mocnost narozdíl od dvou jmenovaných filmů Gansela končí dobře). Ale vše jsem schopen odpustit, protože jestli toto viděl Putin, tak se musel vztekat a já mu to přeji. A Moritz Bleibtreu filmu opravdu sedl. 90% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně rutinní. Pisálek ze společenské rubriky se chce zalíbit lepé Rusandě a tak otiskne nekrolog politicky nevhodného novináře. Díky tomu se dostane do kolotoče událostí, které sahají až k jeho otci, čečenskému konfliktu a nástupu Putina, ačkoliv jeho jméno zde pochopitelně nepadne. Docela bych i věřil, že to takhle v Rusku, a nejen tam, funguje, ale to podání bylo trošku suchoparné, místy nudné a když přišla na řadu hádanka alá Dan Brown, tak i směšné. Hodně to stálo na výkonech Moritze Bleibtreu a přirozené kráse i talentu Kasii Smutniak a tady se musí zase uznat, že oba odvedli absolutorium. Němci tímto sice nepronikli do prvoligových vod hollywoodských paranoid thrillerů, ale v druhosledové, tedy většinové, konkurenci v pohodě obstojí. 65% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (7)

  • Dennis Gansel přiznal, že během natáčení se nechal inspirovat filmem Tři dny Kondora (1975). (Terva)
  • Film je již pátou spoluprací režiséra Dennise Gansela a herce Maxe Riemelta. Poprvé se sešli ve filmu Mädchen, Mädchen (2001). (Terva)
  • Režisér Dennis Gansel si zahrál ve filmu cameo roli jako taxikář. (Terva)

Reklama

Reklama