Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 3

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (1 142)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Původní Transformers jsou v porovnání se Zánikem komorním drámem od Michaela Hanekeho. Těžko se zbavit dojmu, že je Bay zaslepeně zamilovaný do Godzilly, Man of Steel a Raid 2, načež si řekl, že spojením všech vypsaných filmů do jednoho vznikne nejepičtejší blockbuster všech dob. To se sice mistru prskavkovi na první pohled doopravdy podařilo, minimálně z Daviese ale tahle přehlídka extrémní destrukce udělala v IMAXu namísto nadšeného teenagera senilního, prskajícího důchodce. Ten totiž během závěrečné (devadesát minut dlouhé) výbušné akce toužil po tom, aby se všechny postavičky už konečně někam schovaly a začly si dlouze povídat - vezměte si do sálu aspirin. Optimus Prime svým nepřátelům vyřizuje: "Nechte už Zemi na pokoji"! A já kupodivu horlivě přikyvuji. Přitom je úvodní kouzelná hodinka tak zatraceně fajn a budete se divit, jak moc Bayovi za poslední léta narostly koule... P.S. 3D velmi dobré, po dlouhé době ne zcela zbytečné. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Blboučký příběh je znovu zástěrkou pro posouvání hranic trikové technologie. Bay zachycuje ty nejúžasnější kouty naší planety a používá je jako pozadí impozantních bitevních scén. Pořád nechápu jak od toho někdo může očekávat víc než vizuální žranici a tříhodinový vypínák mozku. Mrzí mě jen ženský přívěsek (připomíná tu holku z youtube co si vycpává podprdu ponožkama), ta je nejslabší z celé série. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

2 hodiny a 13 minút trvá, kým sa prvý krát ukážu dinoboti. DVE HODINY A TRINÁSŤ MINÚT! Grandiózna preplácaná nuda s neestetickým dizajnom robotov, nevábnym vizuálom a prázdnym scenárom, ktorý príbeh o desiatich stranách rozťahuje na monštróznu skoro trojhodinovú minutáž. Ten fetiš súčasných blockbustrov v prepálenej dĺžke mi absolútne uniká. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek, co jsem z garáže vytlačil Bumblebeeho a nahradil ho rodinným vozem. Přesto jsem se pustil do čtvrté akce falešných aut a rozhodně musím pár povedených jednotlivostí vynachválit - jenže jsem díky nekonečné stopáži zapomněl jaké. Zkrátka první hodinu mě to celkem bavilo, druhou to už jen standardně bouchalo a během přibližně desáté hodiny jsem toužebně vyhlížel konec. Ten nastal a já si skutečně nemohu vzpomenout, jak to vlastně dopadlo a to jsem to poměrně pozorně sledoval mezi vařením, žehlením a hraním na tabletu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Absolutní výplach mozku, u kterého naprosto nedává nic smysl, ale je to vlastně úplně jedno, protože to všechno bouchá, všechno někam padá, všecko se rozbíjí, zabíjí a já nevim co ještě. Michael Bay se naprosto utrhl ze řetězu a natočil něco, co tu ještě nebylo a dlouho se to kromě něj nikdo nebude ani snažit napodobit. Takovejhle biják za stovky milionů v destrukci strčí do kapsy hravě i Man of Steel, Pacific Rim a Godzillu dohromady. Ten chlap je obrovská hračička, protože neexistuje nikdo jiný, kdo by si tak detailně pohrával s jednotlivými záběry, ať už jde o efektní zpomalovačky nebo jeho pověstné výbuchy. Čtvrtí Transformers mají neskutečných 165min! Ovšem tak našlapaných, že jsem zíral a ve velkém finále už jsem jednoduše nestíhal. Pokud můžete vyrazit do IMAXu, určitě tak učiňte, protože se jedná minimálně v této uplynulé půlce roku o to nejlepší, na co můžete jít na vysokém plátně. Age of Extinction rozhodně není film, na který si vzpomenete ve smyslu hereckých výkonů či propracovaného scénáře, nene, tady jde o prvotřídní blockbusterovou popcornovou podívanou o level víš než jednička a tak o tři víc než Dark of the Moon. Pokud člověk holduje efektům, akci a všeobecně adrenalinové zábavě, není nad větší jistotu, než jsou tito čtvrtí roboti. Podle mě buď 5* nebo odpad, záleží na tom, jestli člověk přijal už jedničku nebo ne. PS : Nové obsazení je velice sympatické. Wahlberg je super, jeho dcera sexy minimálně stejně jako Megan (ačkoli právě jí sem nikdy moc nemusel) a v neposlední řadě fenomenální Stanley Tucci, pouze to trošku kazí ten nagelovanej frajírek, ale zvyknete si... PPS : zajímavá diskuze...85%...[24.6.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Zájem o účinkování ve filmu projevila zpěvačka Dorina Csifó. (ČSFD)
  • Během produkce filmu se fanoušci snažili Michaela Baye přimět, aby se ve snímku objevili Dinoboti. (ČSFD)
  • Drift byl původně Nissan Silvia 615, zde však dostal "kabát" vozu Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. (GreatestFan)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama