Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 1

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (1 142)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Michael Bay: Unleashed... Tvůrci překračují hranici, za kterou se neměli dostat. Bohužel se z nečeho tak přepáleného a megalomanského (stopáž, postavy, dialogy, příběh a akce celkově a jejich logika) může do pěti let stát standard, protože miliarda v kapse. Bay si měl po třetím díle sebereflexivně zabilancovat a říct třikrát a dost, leč neudělal to a pustil se do další, mnohem šílenější trilogie. Možná je to podvratné, je si toho vědomé a samo ze sebe si utahuje, což mě ale vskutku nezajímá. Po velmi dobré trojce těžké, ani ne zklamání jako spíš nas*ání. Takže jedna hvězda za parádní ball hit a ústřední song od Imagine Dragons, kterým Bayovi vysírám vzkaz: NOBODY CAN SAVE YOU NOW! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je příjemné sledovat, jak mají tvůrci v malíčku to, co je dneska nejvíc trendy. Je tu totiž skoro všechno. Ideální míry 90-60-90 hlavní představitelky, vždy oblečené a nalíčené přesně tak jak to má vypadat, ty nejlepší prosluněné celky jaké si můžeme přát, samozřejmě vždy to nejlepší počasí, nejmodernější auta posledních 5ti let se tu prohánějí o sto šest a když už náhodou zavadíme o nějakou interiérovou scénu, máme tu nadčasový hranatý design a ušlechtilé materiály. Jediné co chybí jsou ty mužské "sexy patky" účesy, které tak frčí poslední dva roky - tady chlapci jedou ještě klasiku. Je to kalkul, je to povrchní jak prase a má to vydělat miliardu dolarů. Všechno tohle je ještě ok, ale nesměla by to být 165 minut trvající nuda o hovně. Je v podstatě úplně jedno jestli je to druhý, třetí nebo čtvrtý díl, ta koncepce je pořád stejná. Seznámení s postavami, vata (jakýsi děj) a vyberte si jedno velké světové město, kde bude závěrečná opulentní bitka, kde se rozstřílí půlka mrakodrapů a x aut a lodí. Vizuálně je to robustní, ale nikoliv nápadité, či dokonce strhující (o třídu výš je Snyder s Man of Steel). Tudíž zbyde akorát úžas jak je možné jen za 210 milionů dolarů natočit tolik pic bum prásk výbuchů a můžete se těšit na dalších x dílu, protože to bude jistojistě zase alfa-omega toho, co v danou dobu bude ve všech klíčových segmentech nejvíc frčet. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Původní Transformers jsou v porovnání se Zánikem komorním drámem od Michaela Hanekeho. Těžko se zbavit dojmu, že je Bay zaslepeně zamilovaný do Godzilly, Man of Steel a Raid 2, načež si řekl, že spojením všech vypsaných filmů do jednoho vznikne nejepičtejší blockbuster všech dob. To se sice mistru prskavkovi na první pohled doopravdy podařilo, minimálně z Daviese ale tahle přehlídka extrémní destrukce udělala v IMAXu namísto nadšeného teenagera senilního, prskajícího důchodce. Ten totiž během závěrečné (devadesát minut dlouhé) výbušné akce toužil po tom, aby se všechny postavičky už konečně někam schovaly a začly si dlouze povídat - vezměte si do sálu aspirin. Optimus Prime svým nepřátelům vyřizuje: "Nechte už Zemi na pokoji"! A já kupodivu horlivě přikyvuji. Přitom je úvodní kouzelná hodinka tak zatraceně fajn a budete se divit, jak moc Bayovi za poslední léta narostly koule... P.S. 3D velmi dobré, po dlouhé době ne zcela zbytečné. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čím víc nad tím přemýšlím, tím míň bych si vlastně stěžoval. Transformers nám totiž už třikrát ukázali, jak chtějí vypadat, a těžko se to někdy změní. Takže tu jednoduše máme čtvrtou dávku ohlušujícího bombardování epickou akcí, ve kterém se ztrácí příběh, postavy a vůbec všechno, co byste měli požadovat od plnohodnotného filmového zážitku. Transformers: Zánik tak vážně není nikterak kompaktní podívaná. Pokud ale i počtvrté přistoupíte na to, že se Michael Bay drží čistě sequelového pravidla "víc, víc a VÍC", mohli byste z kina odcházet docela spokojení. Ano, logika, vyváženost a bohužel i rytmizace akce zase letí oknem, takže je tenhle polorestart hlavně ke konci dost ubíjející. Pozitiv ale na druhou stranu není málo a patří mezi ně jak lépe vykreslení roboti (stačilo jim dát hlasy Johna Goodmana nebo Kena Watanabeho!), tak opulentní měřítko (Jenom 165 mega? Uvěřil bych i 300!) a Mark Wahlberg, který si přepálené kousky s emzáckou puškou hrozně dává. Pokud jste trpěli u trojky, budete pravděpodobně trpět i u téhle 166 minut dlouhé reklamy na auta, elektroniku a oblečení. Pokud vás ale bavila, připravte se na ještě velkolepější nášup, kde se holt za zmačkané plechy a řvoucí motory platí spoustou tradičních blockbusterových failů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vím v čem je problém. Při prvních Transformerech mě bylo 25 let, dnes je mě o 7 více. Když se dneska kouknu na první díl, také mě už tolik neuchvacuje. Jako diváci prostě stárneme a nedokážeme si přiznat, že tahle částečně dětinská série je v rukou stále nevyzrálého režisérského dítěte, vlastné stále stejná. Jen my se na to díváme postupem času jinou optikou. Takže co bychom jako diváci vlastně chtěli. Příběh opět řádně pitomý (který ostatně nebyl?), zase se bojuje o osud Země a zase Optimus vysílá zlovětstný vzkaz, aby už "cizáci" nechali Zemi napokoji. NENECHAJÍ! Za dva nebo tři roky se bude opět bojovat, budou opět lítat rachejtle. Tentokrát jsem se hodně soustředil na exploze a je to neskutečná prča. Míša Bej vyhodí do vzduchu co se jen dá. Těch explozí tady mohlo být určitě více než 50. Pěkná práce, pane! Herci mě vůbec neseděli. Zaujal jen Tucci. Wahlberg mě v první polovině totálně lezl na nervy. Takhle blbou postavu, aby pohledal. Ale opět, je to točené pro cílovou skupinu 8 až 18, takže chápu. Přes soustu nedostatků a že jich panečku bylo, nakonec vše opravdu zachraňují hodně přehledné a nápadité akční scény. Takže 50% s odřenýma ušima. PS: Kdo má náladu na Shakespearovské drama, tady nemá co dělat. Tečka. PS2: Koukám na to podruhé a dvě hodiny se docela solidně nudím, ze strachu raději ani nepomyslím, na to že bych si třeba měl pustit všechny díly pohromadě za sebou. Délka Transformerů povážlivě bobtná a i přes fakt že se toho ve filmu zase tolik neudá, je to celé hodně špatně sestříhané. Postavy hrůza, akce to zachraňuje. Vrať se Míšo zase zpět k Mizerům nebo natoč něco ve stylu Pot a Krev. Prosím! ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • V scéne naháňačky v kukurici hlavní predstavitelia unikajú v aute Chevrolet Sonic RS. (belinko)
  • Během produkce filmu se fanoušci snažili Michaela Baye přimět, aby se ve snímku objevili Dinoboti. (ČSFD)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama