Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 2

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (1 142)

choze 

všechny recenze uživatele

Prostě další TRANSFORMEŘI. Opět úmorná stopáž, opět nudná šablona místo scénáře, opět postavy, které jsou vám v lepším případě ukradené, v horším vás iritují (tak nevýrazné mlaďochy museli hledat hodně dlouho, zlatí Shia a Megan), opět maximálně jedna dobrá hláška/fór ("KDE BYCH ASI TAK SEHNAL POJIŠTENÍ NA VESMÍRNOU LOĎ?"), opět vizuální stagnace (vystříhejte z filmu všechny podhledy a zkrátíte ho tak na polovinu) a opět parádní destrukční orgie, které ale neví, kdy skončit. Aspoň, že se ve finále odskočí od chicagských mrakodrapů k monumentálním hongkongským bytovkám a že se Bay tentokrát skoro obešel bez svých oblíbených vojáčků. Každopádně se divím, že to jeho i diváky ještě pořád baví. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Age of Extinction je zatiaľ najkolosálnejší stret a výzva, zatiaľ najhorší film zo série a hrniec ešte viac napakovanej digitálnej "krásy" ako nikdy predtým. Mišo Bay si ide už takmer dve dekády svojou cestou, je mu to jedno a tak je to dobre. To, čo jeho filmom chýba, neskrýva za efekty. Efektami to nahrádza. Kto sa dokáže ešte stále, aj po štvrtom filme, pozastavovať nad slabým scenárom a celkovo nad čímkoľvek mimo vizuálu a zvuku, tomu niet pomoci. V skratke... od dvojky čakaj stále to isté. --- "I don't think you can own someone. That was, like, a while ago, even in Texas." ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejvíce rozporuplný díl série. Transformers jsou pro mě jen "reklama na hračky", které se Michael Bay upsal na příliš moc let, ale v tomto díle chápu a vidím potenciál od megalomanství až po emoce. Ano, emoce, protože to přesně minimálně uprostřed filmu při "únosu" ve mě film vyvolal. Kdo by to čekal, když většina 165 minut je naplněna prázdnými postavami a jejich dialogy (Tucci v nich vládne, ale občas také ztrácí smysl - viz. skleněná krabice). Kromě toho jsem se ale "bavil" na mnoha místech, kde to autoři nezamýšleli (např, střih jedeme polem-jedeme po dálnici, několik nedomyšlených nápadů jako je síť na auto a Optima...). Z pohledu zábavy je to jasná pecka, z pohledu hloubky tady je na co se zaměřit, ale z pohledu kam dál jen opravdu doufám, že Michael si dá ten další díl ve vesmíru bez lidí a pak se vrátí, zocelen a zlobivý ("bad"). PS: tenhle film pro mě představuje definici product placementu, tohle bylo až moc, nemůžu z hlavy dostat Victoria's Secret... PPS: dinoboti podle traileru propadák, ve filmu však prodáni s bravúrou a s jasná třesnička na závěr. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

No to mi protlač hovno uchem! Bay se vzpamatoval! Podle všech dostupných informací a po katastrofický trojce, jsem očekával sračku na entou a ejhle, dostalo se mi jednoho z nejlepších blokbásterů poslední doby. Scénář se konečně zaměřuje na otázky robotí mytologie (kde se vzali, proč se vzali) a i přesto, že to nedává skoro sysel, tak je to zábavný jak prase (klasický Bayovský ftípky samozřetelně nechybí, ale díkybohu narozdíl od předešlých dvou dílů neruší, ale pozvedávají na vyšší úroveň - hlavně mistr Stanley Tucci). Akce konečně dokonale přehledná (barvy robotů zřetelnější, výbuchů je méně, takže je i vidět koho kdo propíchnul, popř. prostřelil) tudíž nezačla nudit a celý finále je opravdu bombastický (od epickýho feelingu, přes Jablonskyho hudbu). A jako třešnička na dortu poslouží dokonalý song od Imagine Dragons. Nikdy bych nevěřil že to řeknu, ale těším se na další díl. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Michael Bay: Unleashed... Tvůrci překračují hranici, za kterou se neměli dostat. Bohužel se z nečeho tak přepáleného a megalomanského (stopáž, postavy, dialogy, příběh a akce celkově a jejich logika) může do pěti let stát standard, protože miliarda v kapse. Bay si měl po třetím díle sebereflexivně zabilancovat a říct třikrát a dost, leč neudělal to a pustil se do další, mnohem šílenější trilogie. Možná je to podvratné, je si toho vědomé a samo ze sebe si utahuje, což mě ale vskutku nezajímá. Po velmi dobré trojce těžké, ani ne zklamání jako spíš nas*ání. Takže jedna hvězda za parádní ball hit a ústřední song od Imagine Dragons, kterým Bayovi vysírám vzkaz: NOBODY CAN SAVE YOU NOW! ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • V některých komiksových předlohách je Galvatron vzkříšený nebo vylepšený Megatron. V jiných případech jde o samostatnou postavu. (ČSFD)
  • Štvrté pokračovanie série bolo prvým, ktoré sa nezačalo úvodným monológom Optima Prima (Peter Cullen). (MikaelSVK)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama