Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (380)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná variace na Twilight, čekala jsem od toho přece jenom trochu víc. Předlohu vůbec neznám, takže tu hodnotit nebudu, ale film sám o sobě je doslova nudný a člověk se pořádně nechytá. Snad to bylo jen špatné zpracováno, ale ten svět "zaklínačů" šel úplně mimo mě. A navíc nechápu ten název Nádherné bytosti - kde tam nějaké byly? Jasně, pár postav tam vypadalo docela dobře, ale že by mi tam někdo snad svým vzhledem nabo charismatem vyrazil dech, to ani náhodou. A Alden Ehrenreich jen těžko spadá do kategorie lamačů dívčích srdcí... dokonce mi přišlo, že spíš než na středoškoláka vypadá jak někdo, komu táhne na třicet. Možná je mu ve skutečnosti míň, ale zkrátka mi do té role neseděl. Celý film jsem po chvíli sledovala s naprostým nezájmem, divím se, že jsem se na něho vůbec dokoukala. ~(2,0)~ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeremy Irons si na chvilku odskočil ze Svatého stolce aby si zahrál malou roli v naprosto neznámém fantasy (navíc s dost pitomým názvem zavánějícím červenou knihovnou) podle naprosto neznámé (alespoň pro mě) literární předlohy. Aniž bych věděl do čeho jdu jsem si film pustil a nakonec musím říct že jsem vcelku překvapený. Technicky, herecky a hudebně je to velice solidně odvedená práce. Ovšem ty čtyři hvězdy jsou trochu na hraně, zejména díky tomu, že fantasy rovina filmu je místy dost šílená a logika občas solidně skřípe. Jenže jakmile se na scéně objeví pěkná a přirozená baba, v tomto případě Alice Englert, jde objektivita tak trochu stranou. A hlavně něco víc v tom nehledat, tenhle film je čistý popcorn. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kniha je bez pochyb daleko lepší než film. Ve filmu je toho hodně změněného, což se mi na tom nelíbí, protože změna vedle ve filmu k horšímu než k lepšímu. Musím ale uznat, že Jeremy Irons byl prostě neodolatelný a Emma Thompson byla dokonalá. Jen mohli vybrat hezčí představitelku Leny a trochu víc se věnovat medailonku, jako je tomu v knize. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Takže to bychom měli Stmívání s upíry a vlkodlaky, Stmívání s emzáky a teď Stmívání s čarodějkami. Recept jak to uklohnit je stále stejný. Parta hezounů, láska na první pohled opsaná z deníčků pubertálních čtenářek „bravíčka“, nebo co to dneska „čtou“, a celé to zabalit do laciných pouťových triků, které se bohužel bezradně točí kolem faktu, že se Krasoň a Krasomila opravdu a fakticky milují a ani spojené síly temnot s tím nehnou. U této stmívací variace jsem měl pocit mohutného nádechu, po kterém následuje dlouhý nepřerušovaný výdech. Slibný začátek plný náznaků a dokonce se závanem atmosféry, se totiž začne po slibné rozehrávce hroutit a navzdory nástupu čarodějnických posil a několika lehce působivých momentů je čím dál tím větší nudou a ptákovinou. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Takové filmy posílat do kin, hamba hamba. Zpočátku to šlo a vypadalo to nadějně a pak přišla totální dehonestace. Objevovali se tam lidi bez vysvětlení, stávali se věci bez jakékoliv příčiny či pomoci pochopit děj. Vše na sebe tak nepochopitelně a až neuvěřitelně nezapadalo až s podivem. Konec si někdo vymyslet asi když byl na hajzlíku a měl průjem a mezi záběry sepisoval toto příšerné rozuzlení. Jestli chcete mít špatnou náladu tak koukněte na tento film. Jinak se tomuto dílu zkázy vyhněte obloukem. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Jack O'Connell byl původně obsazen jako postava Ethan Wate, ale těsně před natáčením byl nahrazen Aldenem Ehrenreichem. (Kritiq)
  • Název filmu Finale Destination 6, který je promítán v kině, je samozřejmě chybný. Později je však možné všimnout si plakátu na skutečný snímek Final Destination 5 (2010) na stěně budovy. (Illuminare)
  • Film je natočen podle prvního dílu stejnojmenné a celosvětově úspěšné série Kami Garcii. (Fevas)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama