Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako Twilight, ale pak najednou vybuchne atomovka v Londýně a následně je tady něco mezi love story a válečným filmem, jenže to má ten zásadní problém, a to že postavy vůbec neznáte, a ani je moc nemáte rádi, a už vůbec jim nerozumíte, proč zrovna dělají to nebo tohle. Škoda tý povrchnosti, a příště kdyžtak víc tý třetí světový, díky. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Prosluněný příběh letní lásky na anglickém venkově kombinovaný s lokální apokalypsou boduje nejen díky neuvěřitelně přesvědčivé Saoirse, ale také kvůli tomu jak přirozeně střídá bukolickou pohodu s bukolickou nepohodou. Navíc se mi líbilo, že nikdo neměl potřebu okolnosti startu třetí světové dlouze vysvětlovat, a divák tak měl stejný nedostatek informací jako hrdinové filmu, což u mě vyvolávalo permanetní napětí. A ta tečka, která prostřednictvím jedné drobné akce nádherně vykreslila, jak se z nafoukané fifleny stala holka do nepohody... ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to film Zakázaná zóna - taky napínavý "romantický" film v post-apokalyptickém hávu. Totéž možná napadlo i režiséra Macdonalda, vzhledem k tomu, že povolal Jona Hopkinse, autora hudby Zakázané zóny. Oba filmy spojuje i působivý příběh, ale hlavně atmosféra sálající na sto honů a vyjadřující ducha doby (smiřování se s faktem, že se svět nebezpečně rychle mění - převážně k horšímu). Jsem přesvědčen, že zmíněné filmy budou řazeny mezi ty, co nejvíc vystihují 10. léta 21. století. Podobně jako vypovídají o své době filmy Tři dny Kondora nebo Drsný Harry (70. léta), Rambo nebo Podnikavá dívka (80. léta), Volný pád nebo Klub rváčů (90. léta), Dobrý ročník nebo Ztraceno v překladu (0. léta). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film s veľmi zaujímavou témou tretej svetovej vojny. Ide skôr o komorný film. V prvom rade musím uznať, že som značne ovplyvnený tým, že hlavní predstavitelia tejto snímky Saoirse Ronan a George MacKay patria medzi mojich Top 10 hercov a herečiek. Najskôr som sa bál, čo som si to pustil, pretože v úvode sledujeme Saoirse Ronan ako emáčku, čo má 365 dní v roku menzes. Neskôr sa ale krásne táto postava vykryštalizuje a každý si ju obľúbi. Hlavní dvaja protagonisti hrajú ako vždy nadpriemerne a pochválim aj mladého Spidermana Toma Hollanda. Tiež sa mi veľmi páčili zábery na krajinu a celková nálada filmu. Určite tento film núti k zamysleniu. Zo začiatku som bol rozpačitý, no nakoniec som dokonca zvažoval, či si nedám túto snímku na pár dní do Top 10ky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Trochu nedotiahnutá x-tá variácia na ľud versus neznámy konflikt, resp. deti verzus vojna, ktorej nerozumejú. Začiatok je sľubný, ale postavy nemajú veľkú hĺbku, dej je monotónny a čoskoro sa stáva predvídateľným, čo je vzhľadom na výbornú vizuálnu stránku, prostredie a načrtnuté otázky sociálno-spoločenského charakteru škoda. Vďaka aspoň za tú Saoirse Ronan a jej skvelé vlasy :-) 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama