Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o situaci v současném Afghánistánu po událostech 11. září 2001.  Před dvěma lety Petra Procházková a Jaromír Štětina natočili - zřejmě jako jediní zpravodajové na světě - interview s později zavražděným vůdcem afghánské opozice Masúdem. Navázaných osobních konexí pak využili, aby se ihned po zahájení akce Odveta značně dobrodružnou cestou dostali s kamerou až na frontovou linii s Tálibánem a pokusili se zprostředkovat svědectví o válce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Tí ľudia majú neuveriteľnú výdrž a odolnosť. Ja by som na ich mieste nedokázal prežiť ani týždeň. Afgánci sú skutočne veľmi ťažko skúšaný národ, ktorý doteraz nenašiel pokoj a mier. Dokument je to pútavý a dôležitý, pretože ako jeden z mála aspoň čiastočne mapuje vojnu s Talibanom a ťažký život ľudí v časoch tejto, dnes už zabudnutej, vojny. 75 %!! ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Unikátní a velmi působivý dokument, protože umožňuje hledět zblízka do tváří lidí a skrze ně tak nahlédnout do hlubin afghánského srdce zkoušeného bolestí, hladem a vleklými boji o všechno. Uplynulo více než 20 let a jeden by řekl, že dokument ztratil na aktuálnosti. Naopak. Právě tam někde leží odpověď na to, co se tam děje teď. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama