Reklama

Reklama

Národ zbraní

  • USA Gun Nation

Obsahy(1)

300 milionů obyvatel, 250 milionů zbraní, pět příběhů. Sledujte vyprávění o vztahu ke zbraním z pohledu amerických občanů. Dokument zkoumá život lidí se zbraněmi, od gangů a místních policejních složek až po fandy zbraní a mladou matku. V zemi jako jsou Spojené státy vlastní zbraně mnoho různých typů lidí a činí tak z celé řady rozmanitých důvodů. Někteří majitelé zbraní jsou bezesporu velmi nebezpeční, ale mnozí z nich jsou jen obyčejní občané. Národ zbraní se zaobírá vlastnictvím a využíváním zbraní z několika různých úhlů pohledu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

khedy 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná o dokument velmi zajímavý, moc informací se z něj nedozvíme. Ale musím uznat, že dopoledne strávené s rodinou spojené s grilováním hamburgerů a střílení ze zbraní na terče mě vážně pobavilo. Američani.. Zajímavé mi přišlo i to, jak tam nějáký černoch úplně otevřeně mluvil o tom, jak střílel z jedoucího auta na lidi. Určitě stojí za to se na tento dokument podívat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dobře organizovaná domobrana je nezbytná v zájmu bezpečnosti svobodného státu; právo lidu držet a nosit zbraně nesmí být proto omezováno.“ K druhému dodatku Ústavy Spojených států amerických již netřeba nic dodávat, snad jen zmíněnou skutečnost, že prostřednictvím střelné zbraně zahyne v USA 22x více členů rodiny jejího majitele, než vetřelců, lupičů, či násilníků, proti nimž je primárně určena a možná taky citát C.Hestona (nebo to byl Tuco Ramirez?): „When you have to shoot, shoot. Don't talk.“ Drobný detail pro redaktory, dokument je z roku 2008 - ledaže by policejní oddělení ve Philadelphii zavedlo pre-crime program jako v Minority Report.. ()

Reklama

SB 

všechny recenze uživatele

„...můžu ho zastřelit?“ „Ne, život má vždy větší cenu než jakýkoliv majetek.“ Donekonečna opakovaná lež, jejíž následky sklízejí bezúhonní občané po celém světě denně. Hodnota života hajzla je ve skutečnosti nižší než hodnota párátka, dokonce je záporná, protože škodí společnosti. Jaký je jeho přínos? Už se na to podařilo někomu odpovědět? Je jedno, kolik je zbraní, důležité je, kdo je má. Amerika nemá problém se zbraněmi, Amerika má problém především s negry (o černoších tu řeč není), což koneckonců dokument pěkně ukazuje. Amerika je vystrašená a frustrovaná, proto si zbraně kupují ze zoufalství lidé, které by to jinak nenapadlo. V okamžiku, kdy zakážou zbraně zcela, tak je negři sežerou. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Všíchni víme, jaký je přístup USA k vlastnictví zbraní. Myslím, že u nás, i když je mezi lidmi zbraní také dost, můžeme světu ukázat, jak se to má dělat. V podstatě je velmi obtížné si obstarat kvalitní zbraň legálně a je téměř nemožné, bez dobrých kontaktů na podsvětíé, si obstarat kvalitní zbraň nelegálně. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama