Reklama

Reklama

Amaya

(festivalový název)

Obsahy(1)

Lotyšský oscarový zástupce za rok 2010 se odehrává v Hong Kongu, jednom z nejexotičtějších a nejmalebnějších míst světa. V průběhu jediného týdne sledujeme příběhy šesti postav, jejichž osudy se vzájemně prolínají. Rozhodující okamžik nastane, když se Amaja seznámí s okouzlujícím Angličanem Paulem. Toto setkání dramaticky poznamená Amajino vnímání vlastní kultury a sebe samotné. Jejich životy se změní, ale jedna věc zůstane navždy – láska. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (2)

Tom:) 

všechny recenze uživatele

Vytváření titulků byl fakt porod, především kvůli tomu, že postavy z ničeho nic začnou vyprávět nějakou zdánlivě nesouvisející historku. A na konci se ukáže, že opravdu nesouvisející byla! Jinak film není nijak špatný. Hudba je výborná. Kamera se mi taky líbila. Nejsem si jistý hereckými výkony - dost často mi přišlo, že hrají dobře to, co je ve scénáři, ale oproti tomu co by hrát měli to byl dost rozdíl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2012. Nelineárně rozvíjené osudy několika lidí spojených prostředím masážního salónu kdesi v Hong Kongu se utápí v dlouhých statických záběrech bez postav, jejichž smysluplnosti do poslední chvíle věříte s nadějí tonoucího na stéblu trávy. Více tady. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama