Reklama

Reklama

A.L.F. - The Frontline

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2004, 17 min

Hrají:

Daniel Andreas San Diego (a.z.)

Obsahy(1)

Riziko je lepšie ako opatrnosť.  V treťom filme o ALF sa opäť objavujú bojovníci Hnutia za oslobodenie zvierat, ktorí používajú nenásilné priame akcie pri obrane života zvierat. Tento film sa týka témy oslobodenia zvierat len povrchovo. Obsahuje zábery z rozbíjania bažantích kotercov, razie na laboratórnych množiteľov, sabotáže batériových fariem a vyslobodenia ich zajatcov, podpálených áut, napadnutých lodí a narúšania lovov. (hlavsene)

(více)

Recenze (7)

whack 

všechny recenze uživatele

"ALF je tu na to, aby zachraňoval zvieratá pred krutosťou a aby sabotoval hladkú prevádzku tých, ktorí sú zapojení do ich vykorisťovania. Vďaka využívaniu osvedčených a efektívnych nenásilných stratégií sa ALF pripisuje viac priamo zachránených zvierat, ako rôznym organizáciám." uvádzačka priamo predstavuje ideológiu hnutia Animal Liberation Front (ALF). Spomína ale aj iné hnutia, všetko s príkladnými ukážkami z akcií. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

" Skutoční teroristi zabíjajú, A.L.F. zachraňujú životy! " Citované z filmu.. A.L.F. bojujú za svet v ktorom by som konečne mohla šťastne a rada žiť. Keby boli všetci ľudia tak súcitní ako oni, mohla by som vyhlásiť, že som hrdá na to, že som človek. Pozrite si, ako sa majú správať ľudia! Nekompromisný ku strojom a klietkam, citliví k živým tvorom. Pri sledovaní ich akcií moja duša zaplesala. A.L.F. do toho!!! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Potom, čo som videl dokumenty o Vivisekcii, dokumenty o chove zvierat a ich týraní chápem, prečo sa niektorí jedinci vydávajú na boj proti testovaniu rôznych prostriedkov na zvieratách a proti ich týraniu na niektorých miestach bez ohľadu na to, že sú to súkromné pozemky a súkromné majetky. Nenásilné oslobodzovanie celkom vítam, lebo v prikázaniach v mojom náboženstve sa hovorí aj o tom, aby sme netýrali zvieratá, nesúhlasím však s poškodzovaním majetku ľudí, lebo je to kontraproduktívne, síce môžu dosiahnuť zatvorenie rôznych miest, no je to silou, násilne, zastrašovaním a robí to zlú povesť tým, ktorí bojujú za tieto veci v politike na druhom fronte spôsobom, ktorý ako tak uznáva aj existujúci systém. To, že médiá hlavného prúdu, či polícia sa stavajú na ochranu súčasného systému, napriek tomu, že je hocijak zlý, to vyplýva často z ich nevedomosti, z obáv pred pred možnými precedensmi na iné oblasti a tak sa dá chápať, že držia status quo. Síce tu tvrdili o nenásilí v dokumente, no boli tam násilné akcie. A.L.F. je to podzemie, to tajné, zakazované, istú dobu extrémistické, protisystémové, ktoré bude možno o desiatky rokov oslavované, no isto aj kritizované za niektoré postupy, ale jeho existencia sa dá pochopiť a tento krátky dokument vám to v jednoduchosti vysvetlí, čo sú zač. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že existujú takéto organizácie. Ak si ľudia ako dominantné bytosti tejto planéty dovolia to, čo ste videli v tomto dokumente (a aj omnoho horšie), čo by si dovolili nebyť opozície, ktorá by proti tomu bojovala, aj takouto formou. Ak si niekto myslí, že pokojným protestom niečo zmení, tak sa mýli. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že čo by sa tu dialo, keby ľudia nie su dominantní, alebo by sem prišli omnoho vyspelejšie bytosti a konali by to čo ľudia. Že by tu začali ubližovať, mučiť, týrať, experimentovať a my by sme sa nemali ako tomu brániť? Je pohodlné byť lahostajný, alebo odsúdiť niekoho čo používa nezákonné prostriedky, keď zákonne su neúčinné....Samotný dokument je amatérsky s mizernou kvalitou obrazu, ale o to nešlo a hodnotenie prispôsobujem 4*. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

jestliže člověk dokáže otevřít oči a vydržet, pak je mu jasné, že práva zvířat jsou počátkem kvality lidské společnosti... jestliže jsou lidé, schopní jako každodenní práci dělat to, co způsobuje nepříčetnou hrůzu a utrpení, pak jako odpověď musí růst odpor a z bezmoci, která je týrání zvířat součástí, jít do toho natvrdo... samozřejmě bez ubližování... chápu to, celým srdcem, protože jsme-li spoluodpovědní, pak i spoluvinní... a znovu mě napadá, kdo jsou ti konkrétní lidé... mají jména, pracovní náplň, odpovědnost... mají možnost volby... kdo to je? ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Moj druhy komentar : A.L.F ma moj rešpekt a činia mi z duše, i ked trocha brutalne, ale prečo nie :) Den je hneď krajší :)) ()

Reklama

Reklama