Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 31 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(607)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele Antal89 k tomuto seriálu (2)

13. komnata Zdeňka Velíška (2016) (S11E16) 

Bohužel tento díl 13. komnaty se spíše nevyvedl. Zdeněk Velíšek, nakolik je zajímavý svým životním optimismem a "drivem" do celé 13. komnaty nezapadá, protože vlastně ani žádnou 13. komnatu v těchto 26 minutách neotevřel. To, že byl 21 let bez možnosti pracovat ve zpravodajství je sice těžké, ale rozhodně to nezapadá do konceptu tohoto pořadu. Spíše mi přijde, že v ČT chtěli kolegové vzdát kolegovi poctu, tak o něm natočili dokument, ale škoda, že ho raději nenatočili samostatně mimo tento cyklus. Mělo by to rozhodně lepší výpovědní hodnotu. ()

13. komnata Michala Viewegha (2016) (S12E02) 

Řekl bych podařený dokument, který svým způsobem i demistifikuje tohoto miláčka čtenářského národa. Ale nelze to říci úplně. Při pohledu na zbytečné záběry typu "volání s Rudou" nebo trochu nevhodné záběry Vieweghových dcer na stromě mi přijde úpadkové. Režisér nebo stříhač by se tak měli nad sebou zamyslet. Díky tomu se dokument propadá do průměru až podprůměru. ()

Reklama

Reklama