Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 5 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(606)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele fleker k tomuto seriálu (11)

13. komnata Petry Němcové (2006) (S02E02) 

jedna z mála třináctých komnat, kde měly být veškeré rozhovory zpracovány formou komixových bublin ....pro dnešek buďme shovívaví, oceňme zdravý koňský chrup a věřme že je to jen důsledek jazykové bariéry ()

13. komnata Heleny Štáchové (2006) (S02E06) 

nejlepší ta scéna, kdy helena vypráví jak měla rozsekanou tvář na cucky "..to nebyly lidský voči... každý to oko směřovalo jinam....neodvážila sem se na sebe podívat celá...a skutečně, ten nos, to nebyl nos, to byl takovej čumák roztaženej..." , a hned na to pohled jak to vnímala dcera: "..na mě maminka působila tak, jako že je možná odlíčená nebo tak.." ..tak to mě dostalo :) ()

13. komnata Zity Kabátové (2009) (S04E20) 

vítej v lese zito.........hlavně hodně tekutin, a nechoď moc na sluníčko...náčelníku stříbrná hřívo ()

13. komnata Miroslava Etzlera (2009) (S04E30) 

"slunečnice" byly vždycky vděčný téma; perfektní vyprávění v podání miroslava etzlera včetně marného pokusu o polštářovou bitvu ()

13. komnata Vlastimila Petržely (2009) (S04E33) 

no dobře dobře, trenér má určitou zásluhu na tom jak mužstvo hraje a stejně tak i jednotlivý hráči, ale každej zkušenější fotbalista, kterej se v tomhle sportu pohybuje delší dobu vám řekne, že důležitý je, za prvý, DÁT VÍC GÓLŮ NEŽ SOUPEŘ , za druhý, HRÁT SVOJI HRU (hodně důležitá věc, to bych podtrh) , a hlavě, a to bych řek že je snad ta ÚPLNĚ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ věc... to SRDÍČKO,,,, JÓ,,,MÍT TO FOTBALOVÝ SRDÍČKO ()

13. komnata Věry Bílé (2009) (S05E09) 

automaty maj návratnost 75%, víš co to věrko znamená?, představ si, že je to taková bedýnka na peníze, taková kouzelná směnárna, která ti papírovou stokorunu rozmění na desetikorunu, pětikorunu a tři dvacky....chápu že vám to s číslama moc nejde, já sám sem se stal taky jednou svědkem jedné takové cigánské hádanky ve stylu "Mysli si číslo.." znáte to ne? mysli si číslo, vynásob dvěma, přičti osm atakdále....jeden cigánek to zkoušel na dalších cigáncích a vždycky to uhád....a ačkoli to byla vlastně jen trapná rovnice o jedné néznámé,,,menšina to pojmenovala "kouzlo" a náramně se u toho bavila.... vskutku invalidní plemeno...příště až budeš mit na skladě zas nakej ten milion, zkus rači ruletu, ta má 97,,,sice vo ně taky nakonec přídeš, ale vydržej ti dýl ()

13. komnata Dalibora Jandy (2009) (S05E10) 

a dáda je podle guinessovy knihy retardů taky první člověk na světě, který slyšel vykřiknout zajíce ()

13. komnata Hany Andronikové (2011) (S06E20) 

Hana Androniková (r. 1967) získala významná literární ocenění - Magnesii Literu a Cenu Knižního klubu - za knihu Moje broskvička má pomerančovou kůru. Krátce na to se u ní doma objevil havran a řek jí že musí vodjet do peru. Honem se běžela nechat vyšetřit do nemocnice a doktoři ji oznámili že má v těle nádor velikosti tenisovýho míčku. Tuto diagnózu ale Hana na místě vyloučila s tím, že tenis nikdy nehrála. Navíc jak sama říkala, měli doktoři kolem sebe fialový kotouče, takže se jim nedalo moc věřit. Když ale odcházela ze špitálu, na zastávce uviděla dalšího havrana a z toho se jí udělala husí kůže. Když přišla domu, zjistila že má na noze kuří voko a nejspíš bude mít i vlka. Bylo jasný že z tohohle už ji můžou vytáhnout jenom idiáni (ua-ua-ua-ua-ua). Sbalila kartáček na zuby, papuče, nakrmila schrodingerovu kočku, nasedla na kolo a vyjela směr peru. Šest týdnů na to ji horská hlídka našla jak bloudí po krkonoších a žere jedovatý houby. Naložili ji na nosítka i přesto že je škrábala, kousala do vobličeje a nadávala jim do větrníků, slunečníků a konečníků a dotáhli ji na chemo. Tam si začala uvědomovat jak je bezva že je na stromech kůra a že vzimě sněží. Pak se ukázali i lidi, který už s ní taknějak nepočítali, a i když s každým dalším pohlazením přišla o další chomáček vlasů jak pampeliška zmítaná větrem na konci října, měla z toho fajn pocit. Von už sám karel hlavonožec borovský totiž říkaval, že "v nouzi dá ti radu každý dobrý přítel, ale málokterý dá ti potěžkat svůj pytel". ()

Reklama

Reklama