Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (788)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepatrně lepší než první díl. Herecké obsazení je naprosto špičkové a v podstatě všichni si své role užívají (ačkoliv Willis opět jede na autopilota). Jen bych prosil méně Mary-Louise Parker (její postava se většinu času chová jako 12-ti letá kráva) a jejích scén s Willisem (na to, jak je ten jejich vztah nezajímavý, je mu věnováno až příliš mnoho prostoru) a naopak více božího Byeong-heon Leea, na jehož každé další zjevení jsem se těšil jak retardovaná puberťačka na nové album Justina Biebera. Zápletka je sice tuctová (ale minimálně jedním zvratem překvapit dokáže) a z hlediska stylu se opět lavíruje mezi komedií a thrillerem, ale tentokrát to působí o něco lépe vybalancované, respektive to přepínání mezi vážnými a humornými scénami není tak křečovité. Akční scény jsou nečekaně dobré (a zpravidla skvěle přehledné!), proto zamrzí, že jich není víc a nejsou delší, protože tempo občas začne lehce uvadat a akce by ho dokázala znovu pozvednout. Bez případné trojky se určitě obejdu, ale pokud vznikne, šanci jí nejspíš dám. 60 - 70 % ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pokračováni jakési odlehčenější verze důchodcovsky-špionážních Postradatelných. Nicméně oproti jedničce - stížená orientace v ději, prostoru, mezi postavami. Spousta nelogičností a chaosu, dramaturgicky silně nezvládnuté dílo. Je toho prostě příliš mnoho na jeden film a tvůrcům to evidentně přerostlo přes hlavu. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Ještě o chlup "důchodcovější", unylejší a uspávající než jednička. Všichni herci do jednoho jakoby nevěděli, co mají hrát a kromě obouruč střílející Helen Mirren se jen mimózně a beze smyslu prohánějí po plátně. Výstavba Red 2 jako nenáročného a odpočinkového filmu přestane bavit přibližně po úvodní akční sekvenci a ve zbytku zůstane jen snuškou nefungujících gagů a na sílu namontované akce. Bruce Willis zkrátka nemá svůj rok. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších dvojek, jaké jsem kdy viděla a pobavila jsem se velice velmi. Je vidět, že si ústřední čtveřice natáčení užívala a tím pádem jsem si užívala jako divák i já. No a když se k tomu přidal i svlečený Byung-hun, tak to už byl skoro ráj. Jedničkou stejně jako v jedničce ale u mě zůstává John Malkovich. Je zkrátka a dobře dokonalý. A to, myslím si, už stačí. Jinak bych mohla být obehraná jako staré banjo... Jo, a vyletí kakuša, to u nás doma asi zlidoví. :^))) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nuda. Velká a nečekaná. John Malkovich bavil, Anthony Hopkins bavil... Ale jinak téměř nikdo a nic. Bruce Willis nám to nejzajímavější předvede ve scéně čištění skladu v úvodu, Mary-Louise Parker je po celou dobu neskonale nesnesitelná, ačkoliv v prvním RED byla sympatická, Helen Mirren scénář kromě scénky z blázince nic zajímavého nepřipravil, Catherine Zeta-Jones působila zbytečně, o korejském "komsi" ani nemluvě. V polovině filmu jsem zíval nudou - doopravdy, to není jen nějaký příměr. Akční scény nenápadité, humor spíše situační a navíc velmi podivný, dokonce i hudba Alana Silvestriho mě tentokrát spíše zklamala. Po nečekaně svěží jedničce zkrátka přišla ještě nečekaněji nudná dvojka a já se bojím, že přijde i díl číslo tři, jenž mě nebude zajímat či bavit ani trochu, pokud do něj neukecají Michaela Caina. Dvě a půl hvězdy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (32)

  • Sekretářku Kelly, kterou na začátku filmu zastřelí Jack Horton (Neal McDonough), hraje anglická herečka a modelka Emma Heming, která se v roce 2009 provdala za herce Bruce Willise (Frank). (Koldyn)
  • Anthony Hopkins (Bailey) vzal prípravu na film veľmi zodpovedne. „Trocha som to s čítaním scenára preháňal. Čítal som ho hádam dvestokrát," povedal herec a ďalej dodal: „Ale robil som to preto, aby som si vytvoril pevný základ pre improvizáciu. Jedine tak môžete otvoriť svoju myseľ a nemusíte sa starať o text, pretože ho ovládate aj odzadu. To je okamih, keď hranie začína byť zábava." (Zdroj: Bonton)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama