Reklama

Reklama

Nejrychlejší

  • USA Fastest
Dokumentární / Sportovní
USA, 2011, 110 min

Cenami ověnčený režisér Mark Neale uvádí film Nejrychlejší, velkolepý a adrenalinem nabitý celovečerní dokument, který vás zavede do zákulisí světa MotoGP™. Strhující dokument s komentářem Ewana McGregora přináší vzrušení, nečekané zvraty, odhodlání i odvahu, kterou si tento sport od svých hvězd žádá. Film prostřednictvím výjimečných zákulisních návštěv, neobvyklých úhlů pohledů a rozhovorů nabízí skutečný filmový zážitek, který mapuje vzrušující výhry, zdrcující prohry, nebezpečné karamboly i velkolepé návraty včetně toho, kdy se Valentino Rossi objevil na závodní dráze jen 41 dní po nehodě, při níž si vážně poranil nohu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznam se, že jsem čekal lépe vystavěný příběh a lepší chronologii. Někdy se dle mého názoru skákalo z jednoho roku do druhého bez nějakých návazností. Asi to mělo být hlavně o Rossim (což určitě je), v tomto kontextu mě připadaly příspěvky ostatních závodníků někdy rušivě a odváděly pozornost. Ale kažpodádně skvělé záběry ze závodů. Ale jako fanda Rossiho a Senny musím říct, že dokument Senna byl o poznání lepší. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Na Senu to nemá ale je to pro fanoušky Moto GP docela povinost. Chápu že je to o Rossim, ale já ho zrovna moc nemusim. Navíc to jak podělall Gibernaua se tam jen naznačí a přejde se jako že je normální do sebe bourat. Ale hlavně že se zminujou o tom kdo se na trati a při jaky rychlosti pomalu zmrzačil a zemřel. ()

Reklama

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Nie som velky fanda, ale motorky rad pozeram a hviezdu s cislom 46 poznam. Avsak v porovnani s tymito kuskami je to o poznanie slabsie. Ci uz obsahovo alebo emocne. Bohuzial som sa casto stracal medzi mnohymi menami, dalsou havariou, vyhratymi pretekmi alebo flashbackmi, ktore ma skor zmiatli, nez by posunuli dej niekam dalej. A ani ta talianska anglictina velmi nepomohla. Napriek tomu je to vsak stale velmi zaujmava podivana a pre fandu must see film. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o adrenalinových hrdinech dnešní doby, kteří bojují o přízeň fanoušků na těch nejvýkonnějších silničních motocyklech. Včele výpravy je legendární Ital Valentino Rossi, kterého mě baví sledovat i poslouchat. Dokument nám odkryl pár zákulisních prostorů, detailů i dialogů a mě hodně bavil. Dávám 75%, čtyři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když jsem nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění na skupinu "A", tak závody MotoGP mají své místo v mém televizním programu. Baví mne totiž sledovat budoucí dárce orgánů, kterak používají brzdu až když na ně mává pan Smrťák, sebevědomě drhnou svými koleny v zatáčkách o asfalt a následně do sebe láskyplně narážejí v touze využít tu jedinou správnou stopu. Tento dokument mne rozhodně nezklamal, nabídl mi úchvatné souboje na různých okruzích světa, ale na můj vkus se příliš věnoval pádům či psychikám jezdců a to ve stopáži, jejíž délka nedokázala zcela udržet mou pozornost. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama