Reklama

Reklama

Věda zla

  • USA The Science of Evil

Obsahy(1)

Nacisté. Sérioví vrazi. Vojáci ve věznici Abú Ghraib. Co nutí lidi páchat hrůzné činy? Narodili se zlí, nebo se zlými stali? Je takzvané „zlo“ výsledkem těžkého dětství, nebo má tyto člověkem způsobené hrůzy na svědomí nějaký psychologický faktor? Vydejme se do hlubin lidského mozku s těmi, kteří se s takzvaným zlem konfrontují každý den s využitím různých nástrojů - bible ve vězení se zvýšenou ostrahou; ozbrojeného vojenského konvoje v oblasti Demokratické republiky Kongo, kde panuje bezpráví; i skeneru mozku na prestižní univerzitě. Do kontextu vše zasadí autoritativní psycholog Philip Zimbardo ze Stanfordu, jehož nechvalně proslulý stanfordský vězeňský experiment vrhl drsné světlo na potenciál krutosti, která dřímá v každém z nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

zlo? tak počkat, malá každodenní zla, ta se tam nepočítají (a máte spoustu zla z nevědomosti..), no, nacisti, co třeba Japonci a tisíc jiných, kdykoliv, kdekoliv, ty americké současné války obecně (nejenom pár pešáčků...), co psychopaté politici, generálové, šéfové :).......no, pokřtili jsme Dahmera a co z toho sakra? Je to taková zajímavost, ale zase chápu, že jsou lidé všelijací, složití, Jefrey je prostě jinej a je škoda, že se zatím neví proč....no, vtipný by mi přišlo, kdyby se došlo k tomu, že Jefrey je v nebi, ale jeho oběti, co se pokřtít nechat nestačily, jsou v pekle :), rozhodně bych tam počítal i netoleranci, hloupost - což tu vlastně máme trochu naznačeno....ty výzkumy, no a co prostředí, je trošku rozdíl se rozhodovat v laboratoři a za války někde v díře, když hrozí....... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Luciferův efekt, Afrika a moderní technika. Křest masového vraha mi nepřišel moc vhodný k tématu. 62%. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejznámější psychologická dilemata, stále aktuální. Zabijete své dítě když to zachrání ostatní? Může se slušný člověk stát zločincem? Zimbardo věří že ano, ale zároveň věří v lidské dobro. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama