Reklama

Reklama

Kouzelný kámen

(festivalový název)
  • Francie Syngué Sabour - Pierre de Patience (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Podle perské legendy se může každý svěřit se svými osobními bolestmi kouzelnému kameni, který všemu trpělivě naslouchá až do momentu, kdy je utrpení příliš. Poté pukne a na zemi nastane apokalypsa. V jímavém příběhu mladé ženy představuje kámen její manžel, ležící v kómatu po těžkém válečném zranění. Upřímná zpověď hrdinky, ke které by se v přísně patriarchální společnosti za jiných okolností nikdy neodvážila, se oběma stane osudnou. Atiq Rahimi natočil film podle vlastního bestselleru ověnčeného mnoha prestižními cenami. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (7)

TrooperX 

všechny recenze uživatele

Film je mimo distribuci, nejspíš možno zhlédnout pouze na festivalech, jako například na Cinema Mundi v Brně na právě proběhlém ročníku 2013. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Nádherný a hluboký film o společnosti, kde se lidé neumějí milovat, a proto raději válčí... kdyby se uměli milovat, nebylo by v ní tolik znásilněných žen ( a to vlastními manžely) rodících další potenciální znásilňovatele... ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vopred sa ospravedlňujem, že to nebude komentár o filme, no nemôžem si pomôcť, smejem sa na tom už dobrých 10 minút – danliofer zadelil takú hlbokú úvahu nad príčinami problematiky istého kútu sveta, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani detičky v predškolskom veku, ba čo viac, tie by to možno zvládli lepšie. Mentálny gymnasta par excellence. Ah, práve zisťujem, že je to žena, čo veľa vysvetľuje... ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film u kterého moc nevím, co si myslet. Jasně, je to jiný svět, ale i tak mi ten příběh přišel velmi 'nepohodlný', a i když to asi z části mohl být záměr tvůrců, až příliš věcí mi tam nesedělo. Každopádně doporučuju shlédnout, zajímavý zážitek. ()

Galerie (15)

Související novinky

Festival íránských filmů

Festival íránských filmů

13.01.2016

5. ročník Festivalu íránských filmů proběhne od 13. do 17. ledna 2016 v pražských kinech Světozor a Bio Oko, nově zavítá také do kina Lucerna. Od 19. do 20. ledna se potom festival už podruhé… (více)

Reklama

Reklama