Reklama

Reklama

Modelka

(festivalový název)
Trailer
USA / Velká Británie / Rusko, 2011, 77 min

Obsahy(1)

V ruském Novosibirsku je na konkurzu modelek nával. Rodiče mnohých dívek chtějí, aby jejich dcera vynikala elegancí, půvabem, dobrými způsoby a komunikačními dovednostmi. A ještě k tomu aby vydělávala spoustu peněz. V konkurenci desítek mladých dívek zvítězí třináctiletá Naďa. Má totiž ideální předpoklady pro japonský módní trh. Je vysoká, hubená a má dětský obličej, což odpovídá japonskému vkusu. A tak odjíždí v doprovodu bývalé modelky a zkušené skautky Ashley zkusit své štěstí do Tokia. Snímek sledující Nadiny osudy nabízí komplexní pohled do zákulisí modelingu. Přibližuje nečisté praktiky modelingových agentur, které často zneužívají sociální a ekonomické situace rodin mladých modelek, s nimiž vzhledem k jejich nízkému věku mnohdy zacházejí jako s dětskými otroky. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Japonci (to jsou ti malí žlutí panáčci) vždycky toužili po něčem jiném, a hlavně mají prachy (a nebo nemají, viz níže) si to zaplatit. A tak má bývalá modelka Ashley skvělej job. Objíždí zapadlé vesnice po Rusku (tentokrát Novosibirsk), lákajíce ruské třináctky na bezva práci v Tokiu. Tentokrát soutěž vyhrává mladičká Nadya a natěšená odjíždí za světlými zítřky - aby se za několik týdnů vrátila, o dva tisíce dolarů a jednu velkou iluzi chudší... Ani nevím jak jsem se k tomuto dokumentu dostal - asi mne nalákala ta mladičká děvčata (i když, holky, kterým na hrudi vykukují jen žebra opravdu nejsou můj styl). Tento film docela neučesaně (i když si myslím, že to leckdy může být i o dost horší) ukazuje, jak funguje svět modelingu, pokud nemáte opravdu kurevské (sorry za to slovo) štěstí. A možná i pokud ho máte. Takže tento film pouštět těm mladičkým naivkám, které touží být dalšími Krainovými, Němcovými atd... ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně smutné. V podstatě byznys s mladýma holkama. Taková vyhledávačka talentů Ashley - slíbí jim práci, nedodá ji, ale pumpne nemajetnou rodinu z Novosibirska o 2 tisíce dolarů za "náklady"...tohle u nás dělají šmejdi. Holek mi bylo líto, v jejich věku těžko odhadovat, že jde o podvod. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Kdo se tváří, jako by nevěděl, že modeling je výhodný byznys jen pro pasáky a pár supermodelek nahoře, je pokrytec. Žádná omluva pro rodiče, kteří dobrovolně pošlou 13letou holku samotnou bez peněz do Japonska, neexistuje. Můžou si gratulovat, že se vrátila jen s dluhem 2000 dolarů. Bývalá modelka je taky parádní případ sebestředné lhářky - ví, jak to funguje, ale proč toho nevyužít ? A ten ruský majitel agentury to už je totální magor. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama