Reklama

Reklama

Cena za sex

(festivalový název)
  • USA The Price of Sex (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Podle odhadů OSN je každoročně kolem 1,5 miliónu žen zavlečeno jako sexuální otrokyně do zahraničí. Mimi Chakarova, autorka snímku Cena za sex, s níž matka po pádu komunismu odešla za lepším životem do USA, zkoumá osudy méně šťastných východoevropských žen své generace, které v touze po výdělku skončily jako prostitutky v zahraničních nevěstincích. Film je výsledkem devítiletého snažení režisérky proniknout do prostředí, kde jsou ženy prodávány za účelem poskytování sexuálních služeb. Pátrá po důvodech, proč tolik dívek z východní Evropy uvízne v sítích kuplířů. Nespokojuje se jen s otevřenými výpověďmi obětí, které sexuální otroctví přežily. Se skrytou kamerou v roli prostitutky proniká do uzavřeného prostředí tureckých nočních klubů, aby přinesla odpověď na otázku, jak je možné, že obří byznys nucené prostituce jede nerušeně dál, ačkoli národní vlády i OSN utápějí milióny dolarů ve snahách skoncovat s touto nejrozšířenější formou novodobého otroctví. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument o závažnej téme, ktorú sa čiastočne snažia riešiť neziskovky a určití nebojácni ľudia. Tlak musí prísť zdola, to je jasné. Avšak extra informácie som sa nedozvedel. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nic invečního, investigativně ale odvážné a (opět) alarmující. Jó, jak to říká ten představitel turistického ruchu z Dubaje, jsme jenom nejmladší žáčci toho vašeho kapitalismu, tak co máme dělat. Jako alibi trapné, ale úplně od věci to taky není. Kdo chce prachy (investice), nesmí se nimrat v lidskejch právech, to je vopruz, to se penízky neposypou. A když se kašle ve východní Evropě na venkov a ten chudne a vylidňuje se, tak co se dá čekat. A co takhle něco podobného ze zaprděných českých luhů a hájů (pardon, pražských "kabaretů" a lokálních bordýlků)? Co třeba madam Hníková, že by po čase natočila zase něco pořádnýho?;) PS: Vyjádření šéfky (myslím, že) moldavské La Strady bylo strohé, ale víc než výstižné. ()

Reklama

Reklama