Reklama

Reklama

Phoenix: Mise na Mars: Z popela v led

  • USA Phoenix Mars Mission: Ashes to Ice
USA, 2008, 56 min

Režie:

Tom Kleespie

Obsahy(1)

Navzdory lidské fascinaci Marsem se ukazuje, že se jedná o nepolapitelný cíl. Více než polovina misí na Mars ztroskotala, nový tým snílků, vědců a inženýrů je však připraven zkusit to znovu. Mise na Mars sondy Phoenix, v jejímž čele stojí vedoucí výzkumu Peter Smith z Arizonské univerzity, je zatím poslední z těch, které chtějí odhalit tajemství Rudé planety. Budeme sledovat inženýry a vědce z celého světa během jejich závodu s časem s cílem připravit sondu Phoenix na start, který se musí odehrát během krátkého časového období na Cape Canaveral, odkud sonda zamíří na svoji meziplanetární dráhu. Jakmile na ni dorazí, Phoenix a její citlivé přístroje budou mít přibližně 90 dní na to, aby před nástupem kruté marťanské zimy shromáždily data. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

dmk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o jedné misi na mars, jenž nám přináší detailní pohled na přípravy, nicméně skutečné vysvětlení výropy jednotlivých technologií zde nečekejte(Sice vám řekne jáká čidla phoenix má, vysvětlí jejich funkci, ale opomíjí vysvětlit jak vznikla, z čeho se skládají, jak vykonávájí svou funkci.), místo toho místy až otravně popisuje život lidí, jenžho konstruovali. Poslední část se omezí pouze na jednotlivé lidi, kteří vypráví jak se na misi těší, co si od ní slibují, co by chtěli, aby našla a jak se bojí, že to nevyjde. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

"Máme spolu zajímavé debaty u večeře. Je docela zábava sedět a povídat si o takových věcech. Jestli najdou živé organismy tak by to bylo působivé.. Jsem moc hrdý, už se těším.... Jo a mimochodem taky děláme sondu která poletí na Mars a bylo by velmi "působivé" kdyby jste se o ni něco dozvěděli, ale chápejte, jsem nerozvní a všechno se muže pokazit..." ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama