Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (385)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jo filmové pohádky teď jedou, ovšem Into the woods na to jde poměrně od lesa a je takovým podivným mišmašem těch nejklasičtějších pohádek. Což se mi na jednu stranu líbilo, že se povedlo v rámci možností najít překlenovací most a jednotlivé příběhy pospojovat do sebe. Už méně sem byl nadšen, že se jedná o muzikál, ovšem potud dobré, jednotlivá skladba písní je celkem nápaditá a místy i chytlavá. Režisér Rob Marshall navíc krom standardní filmařiny přišel i s několika, veskrze nenápadnými, ovšem povedenými nápady a celkem se mi i líbilo, jak je to natočené. Ovšem je to až příliš natažené, 2 hodiny jsou až přespříliš a film této stopáže nedokáže patřičně využít. Zákonitě se tak musí dostavit nuda a zážitek sráží určitá linearita snímku, který už po představovacím začátku ničím extra nepřekvapí. Jednou a dost. PS : Johnny Depp byl ovšem perfektní, ne že ne! ...50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila dlouho. Především proto, že mám ráda muzikály a obsazení hlavních rolí byl téměř dream cast. Moje očekávání mírně kleslo, když jsem slyšela první ohlasy a nakonec mě vyděsily natolik, že jsem měla dojem, že to bude něco příšerného. Takže ve výsledku to nebylo tak "hrozné" jak jsem očekávala, ale zároveň to taky nebyla žádná bomba. Smíchanice pohádek já ráda (viz Once Upon a Time), takže to mi nevadilo. Začátek se docela slibně rozjel a první půlka filmu byla celkem v pohodě (když teda pominu tu příšernou scénu dvou princů, kteří si roztrhávají košile u vodopádu, a fakt, že Popelka měla na sobě furt jen jedny šaty), pak se to ale nějak zvrhlo a na druhou půlku už jsem zírala s pusou otevřenou dokořán. Mám dojem, že se u toho někdo trošku zhulil a pak to napsal, protože ta druhá půlka nějak vůbec nedávala smysl a dost mi zkazila celý film. Rozhodně velké plus tam bylo, že nezpívali nonstop (u Bídníků to bylo k nesnesení), ale že si taky vzali pauzu na to, aby mluvili. Na druhou stranu, písničky tam zněly jedna jako druhá (proč je proboha všechny zpívaly na stejnou melodii, která byla ještě nápadně podobná Sweeney Toddovi??) a rozhodně si žádnou z nich nebudu pamatovat. A ještě nějak nechápu k čemu tam byla Rapunzel a její princ, ti dva tam byli tak nějak do počtu a vlastně neměli žádnou pořádnou zápletku a byli tam dost zbyteční. Takže já jsem rozpolcená, celkově se mi ten nápad líbí, první půlka byla docela dobrá a obsazení bylo víc než dobré, ale na druhou stranu, druhá půlka byla jedno velké WTF, ve výsledku vlastně nevím jak hodnotit. Zatím asi 3*, uvidím, jak se mi to rozleží v hlavě. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Trailer i obsazení vypadaly velmi slibně, velmi jsem se na tento film tedy těšil. S původním stejnojmenným broadwayským muzikálem obeznámen nejsem, jeho filmovou adaptaci jsem tedy sledoval zcela nezasažen tendencí obojí porovnávat. Ačkoli jsem film zhlédl na novinářské projekci, na ČSFD už si tou dobou žil dávno svým životem, kdy ho zde všichni kritizovali o stošest. Ačkoli bývám obvykle k podobnému kolektivnímu hejtování lhostejný, zde se nemohu ubránit dojmu, že ty lidi mají prostě pravdu - a ČAROVNÝ LES je prostě hrozný. Minimálně já osobně jsem ho shledal téměř nekoukatelným a měl jsem co dělat, abych vydržel do konce. Pěvecké i herecké výkony všech protagonistů sice osobně shledávám jako velmi zdařilé, ale žádná z filmových melodií mi nijak neutkvěla v paměti, a postrádal jsem tam nějaký výraznější pěvecký výstup nebo melodii, kterou by si člověk oblíbil - a tak bohužel ani nemám chuť si pustit soundtrack. Když jsem si po projekci pročítal materiály od distributora, přišlo mi vyloženě líto toho, kolik za tímhle filmem stálo práce, a kolik schopných lidí se na něm podílo - za zmínku stojí minimálně nádherné kostýmy Colleen Atwood nebo herecký objev 12 leté Lilly Crawford (Červená Karkulka), která je zcela fantastická a její schopnosti skutečně přesahují její věk - protože Rob Marshall podle všeho nechal vzniknout filmu, který se podle předběžných hodnocení asi vážně moc nepovedl. Ne že by ve scénáři nebyla spousta chytrých momentů - samotná myšlenka zaměřit se na to, co se odehrává ve známých pohádkách poté, co zazvoní konec, se mi hodně líbí - ale výsledná podoba filmu mě bohužel neoslovila ani jako muzikál, ani jako moderní variace několika pohádek. Souhlasím i s recenzí Franty Fuky, který napsal, že spousta věcí ve filmu působí náhodně a nesouvisle, a film neposkytuje vodítko, co se má brát vážně a co je zamýšleno jako humor. To je špatně a takový film na mě působí nepříjemně a zmateně. Škoda, autor vynikajícího CHICAGA měl jistě na víc. Mimochodem Johnny Depp v malé roli vlka je naprosto dokonalý. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Že to bude až tak šílený, myšleno opravdu šílený, mix pohádek, to jsem vážně nečekal. Z toho vyplívá, že je to dějově velice zkratkovité, ale není problém se orientovat, protože všechny příběhy známe z dětství a to samotné zkloubení do hlavní dějové linky za daným cílem buď zkousnete, nebo ne. Osobně mě to nijak neurazilo. Podobný experiment si vyzkoušel už i Svěrák ve třech bratrech. Důležité je, jak se s tím tvůrci poperou a jak to prodají. No a v Čarovném lese, byť je narvaný hereckými tahouny, všechno je hezké a efektní a Marshall si dokáže hrát s dějem, to celkově vizní utahaně a uzpívaně. Přitom ani jedna písnička neodrovná a není k zapamatování a druhá polovina filmu je snad až trošku zvrhlá. 2,5*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

80 % textů je zpívaných! Fakt, uvědomme si to v plné hrůze: 80 % textů je zpívaných. Když se přenesete přes tento handicap (aspoň pokud jste jako já, a neustálé trylkování a prozpěvování zrovna nemusíte), máme tu zdařilé kulisy začarovaného lesa, dobré herce v dobře odvedených rolích a zajímavě propletené linky několika pohádek, které se potkají v jednom pochmurném lese. Po zdánlivě šťastném konci nastává ještě pokračování, které zrelativizuje dosavadní charaktery postav a některé ukáže i se šmouhami na charakteru, jiné naopak s dobrými stránkami. Šťastný konec zde nekončí: „a žili spolu šťastně až na věky“, protože se můžeme podívat i na to, co bylo potom. A to už vůbec pohádkové není. Tím pádem tenhle muzikál není určený malým dětem či věčným optimistům, zato cynikovi může ulahodit. Nejsem si zcela jistá, komu je tedy vlastně vyprávění určeno, ale spíše dospělým, vzhledem k výskytu tak nepohádkových témat (aspoň, jak měkosrdcatě dnes pohádky chápeme my) jako je nevěra a smrt dobrých postav. Meryl si roli čarodějnice zjevně užila. SHRNUTÍ: Ve zpívaném lese vyplují na povrch dobré i špatné stránky. ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se již o 4. muzikál v režii Roba Marshalla. (jezurka42)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama