Reklama

Reklama

Pro nic za nic

  • Nový Zéland Good for Nothing
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Slunce, krása a nesmírná rozlehlost krajiny, která je sama o sobě vězením, z něhož není úniku. Špína a pot chlapského světa s veškerou svou prostotou, nevinností, přímočarostí a mlčenlivostí. Rozdíl mezi dobrem a zlem je jen věcí náhody, příležitosti a možností. (sv.augustin)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další podivný western od protinožců s celkem vtipnou zápletkou. Pistolník unese dívku za účelem znásilnění, ale když dojde na věc, nějak mu to nejde. A tak se vydává na strastiplnou cestu za povzbuzujícími prostředky. Ale protože je nekompromisní a jen střílí aniž by se ptal, má celkem záhy v patách skupinku střelců, kteří majív úmyslu pomstít vraždu šerifa. To pomalé tempo mi z počátku přišlo strašně otravné, stejně jako líné a mlčenlivé cestování vyprahlou prérií. Ale časem si to sedlo. Film občas zabrnkal na komediální strunu, občas se střílelo a mlčenlivý nekompromisní hrdina měl něco do sebe. No ale hlavně tu byla jihoafrická herečka Inge Rademeyer, které mě okouzlila tak, že musím hodnotit lehce nadprůměrně. 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Western z Oceánie je exotika. Ale z vizuálu by ho len ťažko niekto prirovnával k exotike. Nie je to síce poctivá filmárčina, ani sa neberie úplne vážne, aj keď komédia to nie je, ale svojskú atmosféru tento komornejší a menej ukecaný western má. Akcia je v poriadku, aj stopáž je akurátna, nič tam vyslovene nevadí. Akurát sa mohlo zapracovať viac na obsadení a kvalita príbehu sa nemusela rovnať ničnehovoriacemu názvu. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Kousek z SW festivalu v Almerii, to se zkrátka musí zkusit - novodobý western, a přesto to nebyla nuda. Mladá Angličanka přijíždí do po čertech drsného prostředí a hned při první příležitosti je unesena bezcitným banditou, jenž s ní má velké plány. Sám bezcitný bandita (po celý film beze jména!) nás bude tak dlouho přesvědčovat o své drsné povaze, až každý pochopí, že je to vlastně všehovšudy ryzí charakter, který jen tak čas od času někoho zabije, pokusí znásilnit, ale v jádru nic ve zlém a je vlatně sympaťák. Velmi nevšední zápletka založená na hrdinových zdravotních obtížích (již to začalo zavánět jakousi komedií, což se postupně ještě zviditelnilo) nám rozvíjí příběh deprimovaného muže unášejícího nervózní ženu pustou prázdnou novozélandskou krajinou od západu do východu slunce (záběry na střídající se exteriéry torchu moc časté, ale zas se mohou pochlubit nevšedně krásnou přírodou). Přehnaných keců se skutečně nedočkáme, hrdina je tuze málomluvný (a když už něco pronese, skutečně překvapí všechny v kol), svým chováním si za sebou poštvoucí veselou skupinu (poněkud humorného ladění) krvežíznivých pronásledovatelů ve jménu zákona s nic netrefícím „šerifem“ v čele, kteří se nám ale po všech komických útrapách taky moc pěkně vybarví. Dívka se postupně přestane vzpouzet tomuto dobrodružství, hrdina po nedobrých zkušenostech (včetně šípů v zádech) postupně přestane shánět lékařskou pomoc a oba jedou vstříc nejistému osudu. Děj nikterak obsáhlý a překvapivý, přesto nenudí a exteriéry jsou zatra zajímavé, doplněné o to, prohání-li se v nich tato dvojice dívky jen ve spodním prádle a kovboje (někdy i bez něj). Celkově obrazové pojetí a drsné ksichty moc pěkné, od moc fajnově vypadajícího a charakterově tak trochu neprůstupně působícího hrdiny (připomínajícího mi stylizací LVC) po pronásledovatele, kteří by se v žádné špagetě neztratili. Chvílemi šlo do tuhého a pokusy o znásilnění hrdinky nabívaly na množství, přesto to je komedie a ne špatná (od přestřelky bez nábojů přes akupunkturu po snaživé Číňany s pásovou pilou). Pohlédnu-li na 99% dnešní produkce Tarantina včetně, já se u tohohle aspoň pobavila. ()

Amazonas 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se ještě točí takovéhle filmy, protože přece jen zlatá éra divokeho západu už jaksi vyšuměla. Laciná komedie to určitě není, vůbec jsem to jako komedii nevnímala. Naopak. Přišlo mi to celé takové správně chlapsky upocené. Celej film se prakticky nemluví a to tomu dodává atmosféru. A pak docela překvapivej závěr. Je mi líto, ale já musím vybočit z tříhvězdičkové průměrnosti. Protože když si po dvou letech dokážu vzpomenout na název filmu a nešklebím se u toho, rozhodně pro mě není průměrný. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Tí,ktorí ste film ešte nevideli,a rozhodujete sa podľa hodnotenia na čsfd,nedajte sa odradiť výsledným číslom a dajte mu šancu tak ako ja.Podľa mňa je to neprávom zatracovaný western.O čom vlastne ,,dobrý" western je? Absolútne kladný hrdina s traumou z detstva,ktorý ide celý film nekompromisne za svojou pomstou,ako vo Vtedy na západe?Myslím si,že tento žáner nemožno zaškatuľkovať.Neexistencia kladného hrdinu,čudný dôvod únosu,banda blbcov prenasledujúcich únoscu,rodiaci sa vzťah medzi únoscom a unesenou,to sú kúsky skladačky,ktoré do seba nakoniec zapadnú nie tak celkom podľa očakávania.Nádherná príroda,dobrá kamera,trochu humoru a sem tam dobrá akcia,ja ten film vrelo odporúčam,a už sa teším na ďalší netradičný western z opačného konca sveta. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama