Reklama

Reklama

Čínský bufet

  • Argentina Un cuento chino (více)
Trailer

Obsahy(1)

Melancholická komedie upoutá pozornost už úvodní bizarní scénou. Po pádu vyděšené krávy z letadla se dějiště přesouvá z Číny do Argentiny, kde mrzoutský dobrák Roberto čelí osamělosti a nudě kousavými poznámkami na účet okolí a vystřiháváním absurdních historek z novin. Setkání s neznámým ztraceným Číňanem pozvolna odhaluje Robertovu opravdovou povahu a rozverný i smutný snímek zálibou v historkách i hudebním podkresem několikrát připomene Amélii z Montmartru. Vděčné divácké motivy tu však mají svou logiku, líbivost nikdy není samoúčelná. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

easaque 

všechny recenze uživatele

tento film mě zaujal nejen hlavním motivem plným absurdit, ale i svým vhledem do současného života plného bezpráví, neporozumění a neschopnosti. Hlavní hrdina mi byl od začátku sympatický svým jednáním a morálkou. Potěšilo mě vidět konečně někoho zodpovědného a poctivého a přitom má stále sílu bojovat proti větrným mlýnům a přál jsem mu zasloužený šťastný konec. Pomalejší, málo ukecaný a velmi vkusně natočený. Navíc první film, kde jsem se pokusil o titulkování, proto 5hvězdiček je jasných ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Spíše úsměvná, než legrační komedie s příjemně civilními výkony herců, romantickou zápletkou a příběhem, který pohladí po duši. Jen závěrečná pointa už mi přišla dost nepravděpodobná, stejně jako bizardní novinové články co si lepil samotář Roberto do sešitu. Ale kdosi tu píše, že je to snad částečně podle skutečné události...inu, divné věci se stávají na tomto světě. Lepší trojka. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní kombinace absurdity a reality života jednoho nenápadného chlápka ze železářství, tam, na rohu ulice. Ze začátku jsem toho protivu nemohl vystát, ale pak jsem si na něj tak zvykl, že těch 93 minut uteklo jako nic. Nejenom on, ale i jeho nečekaný návštěvník a prakticky každý, kdo se ve filmu objevil, byl jako balzám na duši. Kór, když Vám není dobře jak po fyzické tak po psychické stránce. Tohle udělá radost a je úplně jedno, že je to ten klasicky opakující se mustr, který jsem viděl už několikrát. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se takových filmů nedostane k nám víc. O krávě spadlé z nebe jsem už slyšel, tak teď to zpracovali i Argentinci. Ze začátku se nic moc neděje, akorát nám představují Roberta jako slušného introverta, trochu autistu. Jakmile ale potká Číňana, děj nabírá na tempu a je radost se na to dívat. Dle mého to není vůbec komedie - spíše drama s občasným vylehčením nějakou komickou situací. Mě to připadalo hrozně smutné, bylo mi líto jak Roberta, že je tak sám a neumí přijímat lásku Marie, i Číňana, který byl taky sám, ale z jiného důvodu. Nebylo mi líto toho vola, co tam chodil pro šroubky :-) A nechápu, proč se to jmenovalo čínský bufet. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vytáčecí misantrop se slabostí pro bizarní příhody je typem, co si dokáže zjednat pořádek ve svých citech.... pokud mu jej nenabourá jeden ztracený Číňan, což by samo o sobě nebylo nijak objevné ani extra zábavné, nejlíp snad festivalové... Ale jedinečnou hláškou o idiotech, kteří žijí jen, aby ho srali si Roberto dokázal pojistit třetí hvězdici. Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (21)

Související novinky

Reklama

Reklama