Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Jižní Austrálii (S12E24)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jižní Austrálie je nejsušší a nejméně úrodný australský stát. V poměru k celkové rozloze má nejvíce tzv. outbacku. Obrovské pouštní oblasti se suchými křovinami a solná pánev tvoří osmdesát procent státu. Nehostinné místo bylo postupně osídlováno hlavně hledači opálů, které sem dodnes táhne sen o životním objevu. Před spalujícím sluncem se snažili ukrýt pod zem, kde budovali nejen své příbytky, ale také třeba kostely. V ostrém kontrastu s vyprahlým severem je úrodný jihovýchod - oblast kolem řeky Murray. Místo plné borovicových lesů, sadů, olivových hájů a také vinic, na kterých se rodí i věhlasné červené Grange. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle si dám vždycky rád.. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. tenhle díl je přesně o tom a diváka může jen a jen těšit, že cyklus si svou kvalitu drží už slušnou řádku let. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálie mne hodně láká a zvlášť když vidím tyhle dokumenty, cestovatelské filmy, nebo jak prostě chcete. Hlavně ta úžasná příroda, která možná není až tak bohatá jako například v Africe, ale něčím vás přitahuje. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama