Reklama

Reklama

Vstupenka do francouzského podsvětí

(TV film)
  • Francie Revealed : France Criminal Underworld (více)
Francie, 2010, 58 min

Obsahy(1)

Autorům snímku se podařilo proniknout do francouzského podsvětí mezi delikventy, kteří se z pozice šéfů tamních sídlištních gangů vypracovali až na vrchol pyramidy organizovaného zločinu. Budeme sledovat zloděje automobilů, jenž disponuje nejmodernější technologií, která mu umožňuje zcizit během několika minut jakýkoli vůz. Drogový dealer nás přizve k jedné z cest do Nizozemska, díky nimž pravidelně a bohatě zásobuje francouzský trh návykovými látkami. Obchodník se zbraněmi poodhalí své zdroje, které lze nalézt v zemích bývalé Jugoslávie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Dokument sa snaží ohúriť "reálnou mafiou". Ťažko síce zhodnotiť to ich how-know,ich cestičky by si dal natočiť iba idiot, a konečné hlášky na konci dokumentu, že ten, a ten zlodijíček, čo spolupracoval s kamerou je zatknutý ... no jj.Zo sádry spravili kokaín, v malej uličke počas kradnutia káry si zapustili kamery medzi lampami a predvedú rychlú jazdu.Ako fikcia to možno aj pobaví, ale nedajte sa nahovoriť na na postupe prepadávania obrneného transportu peňazí z filmu -neľútostný súboj....to nie, ... ....síce to kedysi mohlo byť aktuálne, ale v dnešnej dobe my profesionáli vieme byť sofistikovanejší...proste prídeme na hasičskom aute, celý tým má plne vybavenú hasičskú kombinézu s kyslíkovým prístrojom + sme vybavený kevlarovými vestami, a až potom odstavíme hasičské auto do zátarasy, za obrneným autom s nákladom 20 milonov €úr si proste zaparkujeme obyčajnú aviu, a vtedy vyletí náš biely kôň hodiť plastickú trhavinu na oknu peňažného vozu...samozrejme strážcovia platený štátom z neho posratí vyletia, a vzdajú sa, a popri tom budú čakať, že môj tým odradí pancierová prepážka medzi kabínou a trezorom... hahaha, je nám jasné, že musíme konať rýchlo, pretože GPS systém vydal signál, že zastavili na nesprávnom mieste nie je čas sa spytovať každého na heslo a bláboly... avšak moji chlapci prepážku odpália za 10 sekúnd, a vtedy sa vženú ochranné opatrenia, teda plamene + slzný plyn (čo naším kombinézam vôbec nevadí). Rýchlo to uhasíme, zoberieme prachy a uháňame na autách, čo majú 600 koní... a medzi tým prachy vyhodíme pri moste v zátačke a další tým ich naloží do favorita, čo mi ich zanesie k mojím nohám...potom sa moji chlapci aút zbavia tak, že ich hodia na rozostavanom moste do hlbokého jazera , a odtiaľ idú na kúpalisko, kde už im núkajú vopred objednané obedy.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokumentaristi urobili najväčší krok k dobrému dielu tým, že získali tú možnosť sa dostať to vnútra mafie, mnohé zistili, no tým by nejaké pozitíva v mnohom aj skončili. Oceňujem, že v niektorých momentoch neprejavili strach, no zaujímalo by ma, čo by sa stalo, ak by ich zatkli. Dokument sa venuje podľa mňa skôr tomu ozaj nízkemu stupňu hierarchie zločineckých organizácií a nie je ani nejak detailný, no priemerného diváka určite zaujme mnohými prvkami, podľa mňa najmä v úvode, či na záver. ()

Reklama

dwyane 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavej dokument, kterej stojí za to vidět, když se na něj narazí v tv apod. Souhlasím s komentama: Nechápu čemu tahle medializace slouží...když se na to normální člověk kouká, tak může být jen nasr***j, co tam dělaj a co si dovolej. Jednu hvězdu navíc přidávám za kameramana/dokumentaristu, kterej musí mít ale koule, když tohle všechno podstoupil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nářezový dokument:) Zajímalo by mě, jak se může nějaký novinář dostat až do samotného centra francouzského podsvětí. A ještě s těmi nejpovolanějšími průvodci, jací mohou být. Samotná zločinecká elita. Možná jim něco zaplatili nebo tak:) Rozhodně vysoce zajímavý a podnětný dokument, kde se my, diváci, dostáváme přímo až do samotných "akcí" jednotlivých týpků. Když hovořil maník, který je expertem na přepadání obrněných transportů a probíhaly ukázky z jedné jeho akce, říkala jsem si, že je až nápadně podobná, technikou i postupy, užitými ve filmu Nelítostný souboj. A hle. Chlapík poté bez okolků přiznal, že právě tento film se stal jeho inspirací, že do detailů vysledoval veškeré techniky a vše poté začal užívat i v praxi:) Jinak jsem přemýšlela, že toho novináře klidně mohli oddělat, i s celým štábem:) Ale to by nejspíš neudělali. Je vidět, že to jsou naprostí profíci a že je pro ně výzvou zprostředkovat své metody obecenstvu:) ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Nejde samozrejme o žiaden vrchol zločinu, ale o drobných zločincov a "zlých chlapcov" sídlisk a predmestí. Detinské reči a predvádzanie zbraní obchodníkom so zbraňami v lese sú toho dôkazom, Síce zaujímavý pohľad, ale fakticky do tých najnižších radov dílerov (nie feťákov), zlodejov (z ktorých niekoľkí si vzali príklad z filmov) a obchodníkov - malých rýb. V každom prípade zbytočný návod... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama