Reklama

Reklama

Slovanská epopej

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 3x26 min

Hrají:

Zdeněk Mahler

Obsahy(1)

Cyklus monumentálních maleb Alfonse Muchy vznikl v letech 1910 - 1928. Světoznámý malíř jej maloval 18 let a věnoval všech dvacet velkoformátových obrazů Praze a ?veškerému československému obyvatelstvu?. Slovanská epopej byla v roce 1950 umístěna na zámku v Moravském Krumlově, který je nyní v rukou soukromé firmy Incheba. 8. listopadu 2010 se Slovanská epopej stala movitou kulturní památkou. Na základě poslední vůle jejího tvůrce byla loni epopej převezena do Prahy. Třídílný dokument Galerie hlavního města Prahy se snaží vysvětlit veškeré nejasnosti, které kolem Muchova díla rozvířila média. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

...A na ty obrazy epopejské sraly mouchy... . . . Švejkárna obsahem, ubohé nic formou - myslím čistě zde tento film, vyprodukovaný jakousi firmou "Tv studio Plus" (Sic! Plus jako co?) - s hýkáním a funěním zoufalky Koubkové (ta už taky asi je všehoschopná, aby nechcípla hlady - ano Jano, kdysi jsem vás respektoval jako svébytnou jazzwomanku, užívejte blaze v Praze...). Mucha se musí nejspíš v hrobě obracet, čeho všeho je schopna tahle naše současná debilní postbolševická kulturní fronta. Ale co čekat od namistrovaných a na eráru parazitujících part, prolezlých všelijakými bývalými estébáckými sráči, že... °-/.. . . . Jedna hvězda tedy za - ani nevím proč, snad jen za tu ryze technickou materii jako doklad doby. A prosvištěte si lidičky závěrečné titulky, kdo se všechno umí přiživit na předváděném (ne)kulturním svinstvu. Nasrat. - - - P.S. K nahlédnutí viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/10412226503-slovanska-epopej/211542154970002/ - - - - - (Sledováno v březnová nedělní odpoledná na >epochcálním sprostoru< , hodnocení do třetice všeho zhnuseného, komentář zde jako druhý - 25.3.2012) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím první díl (18.3.2012), je na něm vidět pragocentrismus. Chybělo mi více vyjádření Moravanů, z Mor. Krumlova promluvila jediná osoba. Ačkoliv je obecně známo, že Mucha věnoval cyklus Praze, je také faktem, že Praha se o tento dar až donedávna nijak nezajímala. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprosto prádná a jednostranně zaměřená záležitost, která navíc nepřináší žádné nové informace o tahanici jménem Slovanská epopej. ()

Reklama

Reklama