Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 3

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 849)

novoten 

všechny recenze uživatele

Být mi tak osm let, je to film, co chci vidět každý den, pokud možno několikrát. Z pohledu dvou brášků je totiž přesně tak perfektně posazený do dobrodružné nálady, že ani nepotřebuje dech beroucí wow momenty, kterými třeba původní Park oplývá i při desáté projekci. Svět oproti němu dlouho šetří s akcí a i ve fázi, kdy je všem zúčastněným jasné, že jde všechno do háje, straší ústředním I-Rexem až překvapivě střídmě. Dokážu si představit i ty diváky, kterým vyloženě vadí, když se scénář nemůže rozhodnout, jestli se bude originálu vzdávat krásná pocta, nebo ho začne nepokrytě remakovat. Ale pozitivních stránek je naštěstí víc. Chris Pratt jako zloděj, který si pro sebe bezostyšně krade každou scénu, Bryce, která má konečně v životopisu totální megahit a finální poselství, které hraje na původní Spielbergovskou notu. Že diváci pořád slyší na spektákly, ze kterých jednou za čas hřejivě střílí staromilskost, mi ale zvedá náladu snad nejvíc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $653,406,625Tržby Celosvetovo $1,671,537,444▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $96,822,734║ Tržby za predaj DVD v USA $53,392,581║ na začiatok pre mňa až nečakané prekvapenie keď film to v USA odštartoval z rekordnou víkendovou tržbou $208,806,270 pekné si takúto sumu utrhnúť, to som teda fakt nečakal, pocity z kino sú prevažne dobré aj keď na prvý diel mi to nesiahlo a druhý ma tiež o niečo viac bral, Spielberg je proste pán režisér a takmer vždy ma dokázal svojím vyprávackým štýlom naplno upútať a očariť, jeho náhrada Colin Trevorrow na malé skúsenosti si ani nepočína zle, veď ani nemohol keď mal okolo seba toľko skúsených ľudí a hlavne Spielbergovo krytie, takže prepojenia a odkazy na predošlé diely nemohli chýbať a lahodili, aj keď prvá polhodinka filmu mala taký nevýraznejší rodinný rozbeh, ktorý začal tak trošku otravovať a hlavne keď chlapci vyslaní na výlet do parku museli mať tú nechutnú módnu bújnu šticu a museli vystrájať ako puberťáci v prvom diely tie decká omnoho lepšie zapadli do deja, tu rázne kraľuje dvojica krotiteľ raptorov Chris Pratt a opäť príjemné chladná šéfka Bryce Dallas Howard, tým to sekne v každom ohľade a aj ich utrúsené vtipy majú šťavu, nuž Chris Pratt to bude mať ťažké, teraz sa mu bude sypať jedná ponuka za druhou, minulý rok ešte skoro neznámy herec sa dostáva na výslnie ako to dokázal Robert Downey Jr.(Iron Man, Sherlock Holmer), takže môžeme rátať že nový Indiana Jones bude mať jeho tvár, trikovo slušné ale prijal by som u dinosaurov radšej viac mechanických trikových masiek ako to bolo v prvom diely, plusom vytvorené napätie pri lovení zabijáckého vyklonovaného dinosaura, 3D efekt prevažne dosť dobrý, český dabing ušiel /videl v kine 3D verziu 2x: 80%/ ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad je to proto, že jsem v kině nebyl dva měsíce, více je to ale kvůli tomu, že jsem nečekal skoro nic a dostal skoro všechno - nostalgii, odkazy, vtip, šarm, lehce nových nápadů, nevyčnívajícího hlavního představitele a sexy hlavní představitelku, monstra, děti v ohrožení, porušení několika klišé a ... zábavu pro (skoro) celou rodinu a hlavně pro sebe. Někdy to prostě s přehledem a bohatě stačí. 90%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když už bych si musel vybrat, vždycky raději sáhnu po Spielbergovi léta páně 1993. Sic k téhle látce tvůrci přistupují s poměrně pevnou rukou, sebevědomím a neunavují nás kdejakou popcornovou šíleností, i tak mi chyběla dravá a krvavá podívaná, protože dinosauři draví a nebezpeční jednoduše jsou. Monstrózní zábavní park lehce ztrácí návštěvníky, přitáhnout je má uměle vytvořené stvoření Indominus Rex, prostě ještě větší hora masa. Jenže nejnovější atrakci se podaří utéct z výběhu a na pořádný malér je zaděláno. Jedna z šéfek Bryce Dallas Howard tak v nastalém zmatku hledá dva synovce, možná najde lásku (Chris „jsem v kurzu“ Pratt) a nakonec se i bez dostatečné podpory scénáře všichni obejmou. Pro mě prostě pásová výroba, a ač má zřejmě režisér Spielbergův originál hodně rád, cítil jsem jen řemeslně slušně odvedenou práci, bez překvapení a bez opravdu šokujících scén, bez emocí a bez čehokoli, co by jen přiblížilo nějaké blockbusterové revoluci. A hlavně je šitá na míru spíš klukovi z osmé třídy. A tím už dávno nejsem. Nicméně to nadšení okolo dokážu pochopit. Slabé čtyři hvězdy!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Huge box office finds a way.. Zábavný park, který sice pořád dokáže pobavit, ale už dávno neumí ohromit svou jedinečností. Když navíc před návštěvou nedopatřením zhlédnete jeho PR video (trailer), těžko už vám to Crichtonovo nesčetněkrát přežvýkané ZOO nabídne něco atraktivního. V tomhle světle pak už asi nikoho nepřekvapí, že jeho suverénně nejsilnější atrakcí jsou Williamsovy důvěrně známé tóny.. Jediné důležité poznatky: Chris Pratt potvrdil potenciál dobrodružného geroje, manažerka D.B.Howard by na šteklech dala i Jarmilu Kratochvílovou a T-Rex zase po letech převzal na ostrově velení.. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (74)

  • Stejnojmenná LEGO hra mapuje a paroduje události tohoto, třetího (2001), druhého (1997) a prvního dílu (1993). Někdy je i doplňuje, např. veterinář Gerry Harding (Gerald R. Molen) řekl, že nemocného šestitunového Triceratopse pojmenoval po své dceři Sáře (Julianne Moore). (ČSFD)
  • Výběh tyranosauřice Rexy je tvořen ekosystémem pralesa sekvojí obrovských. Tyto lesy se v současnosti vyskytují v Kalifornii, kde jsou chráněny jako národní parky. Nicméně tyto jehličnaté porosty se na Zemi vyskytovaly již v období nejsvrchnější křídy (před 68–66 miliony let), a to i v paleoekosystémech souvrství Hell Creek. Studie navíc odhalily, že i přes prudce rostoucí biodiverzitu krytosemenných rostlin v té době si jehličnany a kapraďorosty až do vymírání na hranici K-Pg udržely převahu alespoň z hlediska podílu na celkové rostlinné biomase a počtu jedinců v populacích. Tudíž dinosauři jako T.rex, Triceratops, Edmontosaurus, Pachycephalosaurus, Thescelosaurus, Dakotaraptor aj. tehdy ještě skutečně žili v těchto lesích. (Marasuchus17)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama