Reklama

Reklama

Pravda o násilí

  • Velká Británie Truth About Violence, The
Velká Británie, 2008

Obsahy(1)

Považujeme se za klidné, mírumilovné tvory dbalé zákonů. Mohli bychom ale být někdy dohnáni k usmrcení jiné osoby? Bývalý politik Michael Portillo zjišťuje, že v každém z nás se skrývá děsivé násilí. Zjistěte, co v nás může probudit agresivní jednání - od role, kterou hrají chemické látky dopamin a serotonin působící v mozku při ovládání naší agrese až po společenské formování. Zjistěte, proč se vás během bezesných nocí často zmocňuje zlost. Odhalte překvapivou souvislost mezi poškozením mozku a domácím násilím. A poznejte, zda naše morálka a jednání diktuje skupina, k níž máme pocit, že patříme, nebo společnost obecně. Vraždu považujeme za nepřijatelnou. Kdybychom ale změnili naše zásady chování a morální hodnoty, mohli bychom všichni být schopni zabíjet? Jsou lidé skutečně agresivnější, než si rádi myslíme? Mohl by být každý z nás za určitých okolností dohnán k vraždě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hallelluja 

všechny recenze uživatele

...škoda, že dokument neotvára všetky otázky sľubované "oficiálnym textom distribútora". Ale ak vás zaujíma sociálna či behaviorárna psychológia, prídete si na svoje. Klasika, kým budú existovať individuá (hm, skôr masy...) neschopné samostatných rozhodnutí nezávislých od "autorít", svet nebude bezpečným miestom. Tak teda prajem sebe i vám, udržujme si svoj prefrontálny kortex v zdraví a pohode... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ľudia sú agresívni! Kurva, povedz to ešte raz! Áno, ľudia sú agresívni, pretože si vedia spočítať 2a2. Ak vo mne sex, drogy a vražda vyvolajú rovnakú reakciu, bol by som blbý počúvať celý večer nejakú nánu, ako sa ma snaží presvedčiť o svojom fotografickom cítení, či somrať od nejakého hnusáka tri krát preriedený koks za tri krát predraženú cenu. Radšej vezmem pod pazuchu kušu a pod rúškom noci obrazím pár houmlesáckych brlohov. A to vám poviem, že nie je nič krajšie než na zemi chrčiaci krvou obliaty houmelsák so šípom skrz krk. A môj status sa zrazu mení na pokojné serotonínové brumkanie. Som podľa vás vadný? Vaše deti a naša budúcnosť má v tejto otázke tiež jasno, ale ja som juhoamerický indián po búračke, takže mám na to právo a znovu chuť obraziť pár brlohov! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, ktorý sa od rannej výchovy, až po obdobie samostatného myslenia, pomerne solídnym spôsobom zaoberá pohnútkami jednotlivca, pričom za pomoci rôznych druhov experimentov, poukazuje na odlišnosti vnímania násilia. Škoda že nešli do ešte väčšej hĺbky, ale inak originalny snímok, ktorý stojí za pozornosť. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama