Reklama

Reklama

Svědectví o zkáze Titaniku

(TV film)
  • Velká Británie Inside The Titanic
Velká Británie, 2011, 93 min

Obsahy(1)

Dnes od těchto hrůzyplných okamžiků uplynulo už celé století. Britský snímek vypráví o událostech, které se oné noci, jež vešla do námořní historie, skutečně staly. Vychází z vyprávění osob, kterým se podařilo zachránit si život. Při této tragické události bylo zmařeno patnáct set lidských životů. Člověk, který se ocitne v ledové vodě, do deseti minut zahyne. A právě do tak chladných vod se vydala největší a nejbezpečnější loď na světě na své první plavbě. Jak se později ukázalo, byla i její poslední. Jen několik dní po katastrofě bylo 162 zachráněných pasažérů povoláno do Londýna a New Yorku, aby pomohli vysvětlit, jak k této zdánlivě nemožné události mohlo dojít. Náš film vychází z jejich svědectví a rozhovorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

O zkáze tohoto luxusního parníku už bylo napsáno a natočeno mnoho. Toto je další z řady dokumentů, který na rozdíl od ostatních hranou formou dokumentuje autentické výpovědi přeživších, tak jak je vyprávěli vyšetřovací komisi v New Yorku. Ačkoliv se jedná o dokument, hrané pasáže z prostředí lodi či přímo samo potápění bylo zpracováno velice slušně. I když se jedná o TV film, poslední minuty kdy sledujete již zhaslý temný trup čnějící k nebi proti mrazivě temnné obloze diváka mrazí.... Kdo o smutném osudu této na svouji dobu jedinečné lodi něco ví, dokument ho prakticky ničím novým neobohatí. Kdo ne, bude si moci na detailně provedených animacích a technickými 3D průhledy do trupu uvědomit rozsah škod po nárazu na ledovec i pohyb vodní masy trupem s přepážkami. * * * * ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako již pokročilý znalec o tragédii této lodi, musím říct, že tento dokument vůbec není tak špatný, jak někteří tvrdí. Právě naopak. Je velice názorný a poučný. Má maličkost si v něm dokázala najít několik podstatných informací, které si ještě nechám potvrdit jinými zdroji, ale mnohé mi vysvětlují. Nicméně i zde se našlo několik faktických chyb. Hlavně u externích záběrů. Nejvíce mě asi štvala časová kontinuita, kdy Titanic je v jednom záběru zatopen až po palubu A a o chvíli později se láme a výše jeho zatopení je podstatně nižší. Nebýt takovýchto chyb a opomenutí několika podstatných faktů (jako třeba spatření světel lodi na horizontu), určitě bych tu jednu hvězdičku přidal. I tak se však jedná o dílo, které diváky fakticky seznámí s tím, co filmy kupříkladu vůbec neřeší. 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lepší dokument o Titanicu jsem ještě neviděl a asi ani dlouho neuvidím. Tenhle film mě dostal od první vteřiny a pustil mě až na konci. A vůbec nevadí, že trvá hodinu a půl. Dozvíte se z něj opravdu neskutečné věci a méně známé skutečnosti. Na dokumentu mě také překvapila jeho výprava a až filmové zpracování a záběry katastrofy pomocí povedené animace také stáli za to. Nemohl jsem si zabránit porovnání s Cameronovým filmem, kde je také vše podstatné, ale tenhle dokument prostě přináší spoustu zajímavých faktů navíc. Tenhle dokument oprvdu nejde neocenit. Ať vzniká podobně bohatých a zajímavých dokumentů více... 100%. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Tragédie Titaniku mě přitahuje už od dětství, takže jsem nový dokument stanice BBC uvítal. A tento byl víc jak vydařený. Hraná rekonstrukce skutečných osudů pasažérů Titaniku se téměř vyrovnala filmu a výborně doplňovala počítačovou animaci potopení lodi. Na straně jedné technika, které byla přeceněna, na straně druhé skutečné osudy... tento dokument mě výborně navnadil na ohlašovaný Cameronův 3D Titanic. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy a hlavně dokumenty o Titanicu, ale tento, ačkoliv je dobře zpracován, nemá bůhvíjakou informační hodnotu a téměř nic nového jsem se nedozvěděl. Víc než polovina filmu se točí kolem individuálních příběhů, které s tím sice souvisí, ale já bych raději důležité detaily, než co konkrétně dělala paní x a pan y, ikdyž třeba příběh topiče byl celkem důležitý. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama