Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesna (Jana Hlaváčová) se ujímá vlády nad krajem a vyhání Mráze (Radovan Lukavský), s nímž měla před 16 lety dceru Sněhurku (Marta Vančurová). Mráz ji chce chránit před sluncem a spalujícím žárem, Vesna by jí zase přála lidské teplo a lásku. A tak se rozhodnou propustit ji, nechat jít do vesnice, žít s lidmi. Podruh (Ladislav Pešek) a jeho žena (Antonie Hegerlíková) se Sněhurky ujmou. Jen to je jim divné, že nic teplého k jídlu nechce, ani jí není zima. Sněhurka pracuje, ale podruh a jeho žena jsou líní, Sněhurku přemlouvají, aby se k hochům měla, aby jí dárky nosili. Sněhurka však neví, co je láska. V tom přichází vesničané s mladým pastýřem, který má být u nich ubytován. Mladík Lel (Viktor Preiss) Sněhurku začne mámit svými slovíčky a písničkami, ale ona neví, co na tom děvčata mají, dávat polibky a přátelit se s mládenci.
Dívky z vesnice Berendějevky se radují – jedna z nich, Kupava (Hana Maciuchová), se bude vdávat. Jenže když její mládenec Mizgir (Petr Štěpánek) uvidí Sněhurku, zamiluje se do ní. Sněhurka ho odmítá, odsuzuje, že se lidé dokáží rychle zamilovat a odmilovat. Ale přece jen se jí dvoření líbí. Car (Ota Sklenčka) oznamuje, že se bude konat v Berendějevce v posvátném háji slavnost. K carovi si Kupava jde stěžovat na zradu svého milého a vinu svaluje na Sněhurku. Car vyhlásí soud – Mizgir je vyhnán do pustiny. Car vyzve Sněhurku, aby si sama zvolila podle svého srdce. Ale ona nikoho nemiluje. A tak se car rozhodne umožnit Mizgirovi, aby sám získal dívčinu lásku.
Slavnost probíhá, Sněhurka, zdá se, chce přece jen Lela, ale ten si vybere Kupavu. Smutná Sněhurka zůstává v lese samotná a Mizgir ji nejprve přemlouvá a pak se ji násilím chce zmocnit. Sněhurka uvidí Lela s Kupavou a on jí vysvětlí, že její dětskou lásku nechce. Vesna se s dcerou loučí, nastává vláda léta a dcera se jí svěřuje, že nezná lásku, to jediné chce. A tak dostane to, co ji může zabít. Musí jen chránit svou lásku před sluncem. A když potkává Mizgira, pocítí konečně lásku. Jenže už se blíží východ slunce... (Česká televize)

(více)

Galerie (2)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama