Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obhájce Noah Leyden, který sám sebe označuje za specialistu na hledání štěstí v momentu, kdy nás štěstí opouští, vypráví příběh mladého páru Iriny a Kalla. Irina přijde o pocity štěstí v okamžiku, kdy její domov převálcuje válka, vojáci zabijí její rodiče a ji samotnou znásilní. Traumatizovaná Irina uteče do Berlína, kde si začne vydělávat jako prostitutka. Na ulici se seznámí s punkerem Kallem. Zamilují se do sebe a začínají si budovat společný domov. Když ale u Iriny zkolabuje jeden ze zákazníků, dívka zpanikaří. Kalle je nicméně rozhodnutý své štěstí s Irinou uhájit. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (14)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kam až jste ochotni zajít pro milovanou osobu? O dvou ztracených duších, které spojuje osamělost a nevlídná minulost. Prostitutka a vystajlovaný bezdomovec (ten šátek bych prosila!) - zní to jako americká lovestory a v mnohých ohledech je to ještě více sentimentálnější a přehnanější, než hollywoodské limonádky. Ale nenechte se zmást romanticky naladěnou strunou, konec je tak morbidní, že budu mít před očima ty výjevy ještě dlouho. Nebýt toho, tak bych byla ochotná dát i čtyři hvězdičky. Na druhou stranu tak alespoň Gluck pěkně vybočuje z řady. Hlavním přešlapem filmu je ale nepřesvědčivá hlavní herečka, která už u prvnotních scén působí prkenně a neuvěřitelně. Nejemotivnější scéna filmu je jednoznačně ta s mrtvým Byronem ( druhý německý film za dlouhou dobu a zase smrt psa ?! )SPOILER Když už nic jiného, tak jsem přišla na to, že když v Německu rozřežete na kousíčky někoho jiného, tak vám to projde a ještě vás budou druzí obdivovat, pokud to bude z lásky.;)) A už vím, co je whoop-di-do! PS: Němci jsou divní. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Jen kvůli tomu, že se ve filmu objevuje časté téma těchto evropských "malých" filmů (jeden je utečenec z Východu, druhý taky nebo třeba bezdomovec) nemá cenu film sledovat. Hlavní hrdinka je opravdu hodně nesympatická a těžko jsem si k ní hledal vztah. Zábava začíná teprve když dojde ke "zločinu". To, jak je to zpracované je opravdu zábava a také to nutí člověka přemýšlet co všechno by on udělal pro lásku. Ke konci to už zase plyne stejným tempem jako zpočátku, ale zamhouřím oko a vzuhledem k výše zmiňovanému přidám jednu hvězdičku. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Když už jsem začal věřit v kvalitu německých filmů, tak přijde tohle neŠtěstí. Drama?...to jakože nakousnete několik zajímavých témat, ale všechny pohřbíte (ona vůbec ráda paní "režisérka" ráda pohřbívá. Pokud možno za bílého dne v centru Berlína). Režisérka je vůbec divná, škoda, že mě to nenapadlo už podle plakátu...Haló Haló Doris, je načase sundat růžové brýle...pro jakou cílovou skupinu film je? Fanoušky dramat to urazí jelikož žádné se nekoná. Jako romance pro dvanáctileté holčičky se zálibou v růžové je to příliš odvážné (felace, nahota) a v závěru krvavé. Jako černohumorná komedie příliš dětinské a díky romantickému cvrdlikání neskutečně otravné. A vůbec, logika celého filmu je úplně v trapu. A býti šlapkou (odněkud z východu, patrně Čečna?) je vlastně hrozně fajn (v Německu určitě), občas pokouříte milého otyloně a o náklady na velmi slušný život máte postaráno a dokonce si můžete pořídit domácího mazlíčka v podání tokajícího "fešného" arijského houmlesa :) Pronájen slušného bytu seženete i bez papírů...opravdu? Balím kufry a jedu směr Dojčland. No prostě škoda slov na tohle. "Kvalitu" scénáře bych pochopil, pokud to psal páťák :) Jedna hvězda za zcela jistě nechtěnou vtipnost. Kdyby na konci přiletěla včelka Mája ...bzzzz...a se vztyčeným prostředníkem...bzzz...řekla "Dělám si z vás prdééél kreténi"...bzzz. Šel bych na pět :) A proč ta včelka? Protože Irina ráda medík... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Prečítate si obsah a viete, čo sa bude diať skoro celý film. Ja som si obsah našťastie nečítala, takže som nechala príbeh, nech sa predstaví sám. Až na úvodnú a scénu v závere sa jedná skôr o úsmevný a milý film ako o ťažobu, napriek tomu, že je Irina prostitútka a Kall bezdomovec. To, že nájdu jeden druhého je pre nich najväčšie šťastie, ktorého sa nedokážu vzdať bez boja a aj napriek svojej tvrdohlavosti vedia jeden druhému ustúpiť. Scéna s elektrickým nožom niektorých ľudí vyhnala z kinosály a pri tej predstave som sa musela smiať, lebo to celé prišlo trochu nečakane. Ale to sa mi práve páčilo, že si film zrazu ulietol úplne niekam inam. (Medzinárodný filmový festival Bratislava 2012 - 9.11.2012, Cinema City Eurovea) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Všichni chceme být šťastní. Vlastně všichni chceme jen dvě věci. Vyhnout se bolesti a být šťastní.“ Hlavní hrdince (výborná Rohrwacher), která si mohla odškrtnout obě věci, se v momentě veškeré štěstí rozplyne jak pára nad hrncem, a musí zmizet pryč. Uprchlice (z nějaké bývalé sovětské republiky?) se dostane do Berlína, a zprvu to na velký zázrak nevypadá. Pak ovšem potká sympatického, mladého bezdomovce…No, svým způsobem to na někoho může působit jako taková trochu drsnější pohádka (o chudém princi, který utíká před problémy, a rovněž nepříliš bohaté princezně, co nepoužívá špendlíky na nástěnku), na druhou stranu se na ni příjemně dívá, ačkoliv divák čeká, kdy se něco pokazí. A když jde do tuhého, teprve se ukáže, kdo uteče od problémů (ačkoliv řešení není úplně „adekvátní“ situaci)…no a tady jsme zas zpátky u pohádky, protože vyřešení „případu“ vyznívá trochu naivně (o takovém „zakopávání“ za bílého dne ani nemluvím), ale celkový dojem to vzhledem k vývoji zas tolik nepokazí, takže končím na slabších 4*. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama