Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Summit G8 se blíží ke konci. Ve škole Armando Diaze v Janově v Itálii, která byla ustanovena jako společenské fórum pro novináře, se dobře baví spousta mladých lidí – navzdory násilným střetům s policií, které se objevovaly předešlého dne. Tak jako v předchozích letech v jiných zemích narazily i zde protesty proti globalizaci na policejní těžkooděnce. Nic však dosud nevarovalo tyto „dočasné obyvatele“ školy Diaz před tím, co přijde. Krátce po půlnoci vtrhla do školy policie a brutálně napadla ty, kteří zde přenocovávali. Po dvou hodinách útoků skončila téměř většina z nich v nemocnici a později byla vzata do vazby. Aby policie omluvila své činy, umístila do školy několik výbušnin. Na konci summitu G8 jeden ze zatčených zemřel. Vyprávěno z různých úhlů pohledu, kamera popisuje události onoho dne, posouvá se blíže k oběma skupinám – pachatelů a „cílů“ – dokud není celá krvavá pravda vyjevena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

whack 

všechny recenze uživatele

Znásilnenie, zastrašovanie, podstrkovanie falošných dôkazov, brutálne násilie, no proste Berlusconiho gestapo v celej svojej kráse. Krvavé masakry vám ostanú v pamäti poriadne dlhú dobu a práve preto je tento film potrebné vidieť. Tento prípad štátnej šikany totiž zďaleka nie je ojedinelým, ale iba špičkou ľadovca. Je nutné si uvedomiť, akí ľudia sa môžu skrývať za policajnými odznakmi. Tieto zločiny z Janova (21.7.2001) sú dodnes nepotrestané. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Násilí na (často) nevinných lidech změněné na násilí na nevinných divácích. Vicario natočil útočný a prostoduchý pamflet, který místo věcnosti a schopnosti zachytit absurditu situace volí neobratné vydírání, které omlouvá dokumentárními záběry. Obyčejná exploatace, film, který jen hraje na první signální, protože na víc nemá prostředky. Nejhorší typ filmu, který mě ze zastánce ideje změní v cynika. P. S. Natočeno s podporou BNP Paribas? Ach ty paradoxy kapitalismu. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tendenčné, nudné, zaslúžili? Vám niektorým asi prepína v mozgu, by budete bezcitní ľudia, kapitalisti do morku kostí a zaťatí ako boli komunisti. Keby toto urobili komunisti, tak by tu všetci vyskakovali, aké to bolo zlé, no keď to spravia kapitalisti, tak sa to k nám ani nedostane a musím vzhliadnuť film, aby som sa o takej zločinnosti, ktorá sa blíži priam Katyňi a Osvienčimu, no z 21. storočia, dozvedel. Bolo to podľa skutočného príbehu, takže niektorí by ste sa mohli hanbiť ako svojimi hlúposťami držíte tento systém. Nebolo to síce akoby profesionálne, no tiež to nemalo rozpočet známych hollywoodskych filmov. Malo to zaujímavú formu, kde je vidieť, že režisér, kameramani, herci, či iné osadenstvo nezaháľali. Problém sú možno niektoré zdĺhavé dialógy, ktoré odpútavajú od možného lepšieho spracovania. Viem oceniť aj filmy z druhej strany, najmä z Brazílie, či JAR ako sú Tsotsi, Tropa de Elite, no toto je súčasná Európa, súčasný globalizmus, elitárstvo a onálepkovávanie ľudí na komunistov, anarchistov, teroristov, iba keď nesúhlasia so systémom. Strčte si niekam vašu propagandu a vaše televízne výplachy mozgov, my sme niečo také na Slovensku zažili v menších mierach nedávno a tak polícii v tomto systéme, ktorý tu vládne neverím. Ľudia majú právo protestovať, no ich slobody sú im brané a napríklad v Európe je každý odporca hlavného prúdu euroskeptik, problémový a nevhodný človek, ktorého hneď onálepkujú a snažia sa zdiskreditovať samotne alebo spolu s inými. Už len kvôli svojim deťom a kvôli ďalším generáciám sa treba zobudiť. Inak by ste vraveli, keby tam bolo vaše dieťa, vaše dieťa by zabili, ľudia sú skrátka často hyeny. Tu sa tentokrát predviedli románske národy, hanba a tvorcom za odvahu veľké plus. Takýchto filmov to chce viac. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Pořádná pecka teleskopickým obuškem přímo mezi oči! Vicarimu se v jeho rekonstrukci brutálního a neopodstatněného policejního zákroku proti demonstratům a anarchistům daří zachovávat jistý odstup, film nevytváří zbytečný patos, zároveň však není ani příliš chladný a odtažitý. Stačí lehké představení několika postav, aby násilí na plátně mělo velice nepříjemný až nechutný efekt. Film, ve kterém nespravedlnost a násilí opravdu bolí. Nějakou dobu se teď budu dívat na každého policajta jako na potenciální mlátičku, která jen čeká na záminku, aby mi mohla zlámat všechny kosti v těle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebudu se vyjadřovat jestli je vždy košér demonstrování některých chuligánů, kteří ničí centra měst anebo to že v řadách těžkooděnců se často nacházejí ty největší násilnické hovada. Chyby jsou zcela jistě na obou stranách. Bohužel film je hodně jednostranný a činí z policie naprosté hovada a nedává možnost aby zdokumentoval celý summit pěkně popořádku. Takhle nás čeká ve 4 minutě vyvrcholení filmu v podobě razie do janovské školy Diaz, která je natočena stylem který bere dech a při kterém tuhne krev v žilách. Zbytek filmu tvoří již jen následky, které po sobě tato razie zanechala. Zcela jistě lepší než Vzpoura v Seatllu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (6)

  • Producenti dosiahli, aby sa film premietal aj v Európskom parlamente. (Sufferer)
  • Vytvoriť atmosféru demonštrácie a čo sa stalo v Diaz pomohli dostupné videá a prerozprávanie svedkami, teda obete, medzi nimi aj novinári. (Sufferer)
  • Podtitul filmu Don't Clean Up This Blood pochádza z odkazu, ktorý ktosi nechal na druhý deň v Diaz. Nezmytá krv mala poslúžiť ako dôkaz pre budúce súdne procesy. (Sufferer)

Reklama

Reklama