Reklama

Reklama

Portrét v pološeru

(festivalový název)
  • Rusko Portret v sumerkach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marina je sociální pracovnice, jejíž zdánlivě perfektní život sužuje prázdnota. Všední existence nabírá nečekaný směr poté, co je sexuálně zneužita několika moskevskými policisty. Debutující režisérka Angelina Nikonovová s odstupem pozoruje nelogické jednání znásilněné ženy, které ponechává v dráždivé mnohoznačnosti, a v tlumené atmosféře rozvíjí příběh nekonečného násilí a všeobecné apatie. Realistický styl, práce s drobnými detaily a epizodičnost děje postupně skládají potemnělý portrét nefunkční ruské společnosti, z níž nelze uniknout. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Režisérka Ангелина Юрьевна Никонова sa narodila v Rostove na Done, študovala v NY kde aj dlho žila a toto je jej filmový debut. Natočila to za 29 dní vo svojom rodisku, rozpočet 17 k USD a alfa samca policajta hral neherec - skutočný policajt. Dej filmu je o tom ako keď „koze je dobre tak ide tancovať na ľad“. Film bez myšlienky, posolstva, ponaučenia či vízie. Hlavný cieľ dosiahla, šokovať ako Lars von Tier. Hlavná hrdinka je psychicky narušená osobnosť chýbajúcej hard core sex až masochizmus, ktorý si dopraje s durakom policajtom. Ak k tomu pridám aroganciu (oslava narodenín), nadradenosť vďaka otcovej hrubej peňaženke, permanentná nevera a pomsta mužovi dobrákovi blíži sa charakterovo pomaly k Irene Čubirkovej. K tomu akýsi ženský sociál. náboj a dezolátny stav životných pomerov v Rusku pre potešenie Rusofóbov. Neudalos ! ()

kockopes 

všechny recenze uživatele

Divácká porota Febiofestu 2012. Pro mě asi nejlepší film soutěžní sekce. Uvěřitelné ruské reálie, k tomu dobré herecké výkony a o režii a kameře nemluvě. 90% ()

Reklama

flakik 

všechny recenze uživatele

Existuje něco jako stockholmský syndrom u znásilnění? U tohoto filmu zřejmě ano. Hlavní hrdinku jsem tedy nepochopil, ale bylo na co koukat. Opravdu přirozená krása a elegance, která se v Rusku nenajde. Snad jen v tomhle filmu. Taky mezi ostatními víc než zářila. Místy film docela zamrazil, při scénách znásilňování, ale někdy zase pobavil, jako při objednávání v baru nebo při nahlašování ukradeného pasu na policejní stanici. Co víc dodat - Rusko! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek. Podobně náročně psychologický jako většina předešlých, ale alespoň se tu mluvilo, i když spoustu věcí si může divák jen domýšlet... Jaká musí být frustrace mladé Mariny z jejího života, když dobrovolně opustí svůj život v blahobytu a začne žít s policistou, který ji znásilnil, v pochybném bytě na sídlišti? Velká, zřejmě... 70% ()

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Hmmm, kto je dobrý a kto je zlý? Obrnená voči ruským reáliám som si v kine spokojne popri sledovaní roztriedila postavy a zrazu... tak mi treba. Priznávam, prekvapili ma. A práve preto som im na to zhltla aj s navijakom. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama