Reklama

Reklama

Bezmocný

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Snoubenci Mun-ho a Seon-yeong se baví v autě, ale sotva si muž odskočí na benzinové pumpě do obchodu, žena zmizí. Takovou událost nešlo ani v nejmenším předvídat a o to více se nyní snoubenec snaží dostat věci na kloub. Podaří se mu ženu najít, anebo jeho hledání štěstí vyústí v ještě větší smutek a tragédii? Může se stát, že ženino zmizení nebude tím nejhorším, co Mun-hoa potká? Milostné drama s kriminálními prvky pozvolna trousí indicie, které mají prozradit, zda byla žena unesena, anebo zda náhodou nezmizela sama, neboť na svého nastávajícího celou dobu šila boudu. Víceznačný snímek přesahuje žánrové hranice a při postupné rekonstrukci minulosti postav se dotýká obecnějších otázek a citlivě vystihuje stavy hlavního hrdiny, do kterých ho dohnala nečekaná situace. Skrze detektivní zápletku se zde vyjevují psychologické profily postav i téma odcizenosti a pocitu prázdnoty v současném městě, které jsou pro korejskou kinematografii typické. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vydařený drama-thriller jehož hlavním pozitivem je, že pátrání po zmizelé snoubence je zpracováno uvěřitelnou formou. Ač se děj odehrává v relativně všedních lokacích vizuální stránka filmu je moc pěkná. Ústřední trio skvělé. Odkrývání zápletky chytne a nepustí, ale k dokonalosti by byl potřeba méně rozpačitý závěr, který po zdařilé finální gradaci působí méně úderněji než mohl velmi snadno být. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Hwacha / HELPLESS / Bezmocný) - Napínavé a nepředvídatelné od začátku do konce, film plných zvratů, film ve kterém si člověk nemůže být jistý ničím... - 7. 7. 2012 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 75% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2012] Příjemně překvapivý jihokorejský thriller. To je Bezmocný. Chvilku jsem si sice myslel, že by mohlo být něco trošku akčnějšího na způsob 96 hodin při pátrání po své manželce, ale je to spíše takové trošku mysteriozní hledání. Stopáž je sice trošku delší, ale i tak jsem se udržel v napětí po dobu filmu. Jediné co bych tak nějak vytkl, je herecký výkon hlavního představitele, celkově je sice v pohodě, jenže v některých scénách dosti silně přehrává a například, když se vzteká u auta a kope do něj, tak mi připadá, že jsme našli nového asijského Nicolase Cage. Jinak opravdu super film a letos jsem ve varech asi nic lepšího neviděl, také musím, ale poznamenat, že jsem toho moc neviděl. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Na benzínové pumpě zmízí snoubenka. Ve spěchu vyklidí byt. Setře všechny své otisky. Muž následně zjišťuje, že o ní vlastně nic nevěděl. Ani jméno nebylo její. Komplikované, bezmocně bolestivé, udržující napětí. Hledání. Jen možná úplný konec mi až tak nesedl. ■ Oba hlavní mužské představitele (Lee Seon-gyoon, Cho Seong-ha) znám dobře, oba mě baví a možná i proto se mi film líbil (jen jsem si z předešlých rolí představoval Cho Seong-haa vyššího). ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála kotejských krimi, kde se cajti nechovali jako totální dementi a byli schopni jednat poměrně logicky. Celkem unikátní jev u korejské krimi. Jinak to byl naprosto úžasnej film, po všech stránkách, hlavní hrdina tak uvěřitelnej a i ta jeho frajerka mi přišla dost dobrá. Hrozně příjemně mě to překvapilo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama