Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato krátká televizní inscenace popisuje životní úděl malého, nešťastného českého losera, který nemá ani jiskřičku naděje na zlepšení svého utrmáceného života. Bydlí v šedivém paneláku, obklopen nervy ničícími sousedy, je bez práce a s povedenou rodinkou na krku, proto často utíká od reality do panelákového sklepa, odkud řídí své imaginární mafiánské impérium. I když, kdo ví? (Peytl)

(více)

Recenze (15)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušnej bizarr, Suchánek a Vetchý pobaví v šílených rolích. Lidi to asi tenkrát moc nepobrali, ale po letech je celkem jasné, že lidi za scénářem satirizují absurditu raných 90. let, kdy se český národ hrnul do podnikání, děti tleskaly nad krváky a Ninja želvama a rodinky se předháněly, kdo má víc spotřebičů. Samozřejmě tahle šílená inscenace místy trochu pokulhává, ale je v ní řečeno dost a ujetá nadsázka pomůže půlhodinovou délku snadno strávit. Docela by mě zajímalo, jaké jevy by odrážela verze inscenace ze současnosti, kdyby chtěli Landovi udělat remake. Na Landu je mimochodem hudební doprovod vlažný. :) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Česká televize, tvůrčí skupina Jana Otčenáška cvičení 4. ročníku katedry režie FAMU Zvláštní schopnosti napsali Michal Suchánek, Daniel Landa, Mirjam M. - Landa. Dramaturgie Roman Ráž. Pedagogické vedení Jaromír Jireš, Karel Smyczek. Režie Mirjam M. - Landa. Svérázná nadsázka z dnešního sídliště. Pan Kočka, který je vyhozený z práce a žije v neutěšených poměrech, sní o tom, že se stane velkým podnikatelem a šéfem. A svůj sen prožívá tak intenzivně, až se promění ve skutečnost. zde ()

Davis81 

všechny recenze uživatele

Tak tady samozřejmě ty čtyři hvězdy mohou být zkreslujcí....opravdu se nejedná o nějaké veledílo....viděl jsem to poprvé v tom roce 93, tenkrát puberťák, a nekecám, viděl jsem to tenkrát tak cca 50 krát během několika měsíců, celé to dodnes znám nazpaměť. Před pár lety jsem se k tomu opět dostal a viděl to opět nesčetněkrát..... Je tam hodně cítit humor Michala Suchánka, který pak uplatňoval třeba v Tele Tele....já tenhle humor miluju...loser, který si hraje díky své zakomplexovanosti na bosse, ve své kanceláři ve sklepě :-D....a ty hlášky!!! "Právě jsem na něco přišel, přišel jste pozdě, přijďte příště včas, nebo přijdete o zaměstnání"..."někde jsem četl, že nejvýnosnější je obchod s bílým masem...jááá na to drůbeží moc nejsem, a proto budem dovážete hovězí, přímo z Argentiny ", zprávy v rádiu - "na rumunské hranici bylo zadrženo 5 milionů uprchlíků "..... a tak dále :-D ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad pro záchvat nostalgie a díky radosti z konce hledání téhle zapomenuté povídky, nebude mé hodnocení úplně objektivní. Ano, je to déčková zhovadilost, snad mi bude prominuto. Žít jako hlavní "hrdina" pan Kočka, tak vyvraždím v první řadě svou dementní rodinu, v rychlém sledu by pak následoval, pěkně patro po patru, holocaust sousedů a ten zasranej panelák bych nechal napospas cikorkám. Bůhví, jak vznikl Chánov a kde se snímek natáčel...Pak bych zapálil gumy u toho sedmičkovýho Bayernu a s doutníkem v tlamě bych se už jen chechtal...Vím, těch pár vět je vrchol primitivismu, ale ono to sem tak nějak patří :) P.S. Asociace, která mě napadá s panem Kočkou pouťákem, je jistě jen náhodná... ()

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl v rámci cvičení 4. ročníku katedry režie FAMU. (sator)

Reklama

Reklama