Reklama

Reklama

AO: Poslední neandrtálec

  • Francie Ao, le dernier Néandertal
Trailer

Obsahy(1)

Více než 300 000 let vládli neandrtálci naší planetě. Už je to minimálně 30 000 let, co navždy vymizeli. Koluje snad jejich krev i v naších žilách? Odpověď může znát jen AO... poslední neandrtálec. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

gumli 

všechny recenze uživatele

Film by sa kľudne mohol volať aj "Odysea neandertálca Ao".Lebo tak sa volal hlavný predstaviteľ v tomto filme.A je to zrejme posledný neandertálec na zemi.,alebo jeden z posledných.Ao putuje zo severnej Sibíri späť domov do južnej Európy,odkiaľ aj pochádza.Vo veku 9 rokov musel odísť z domova na ďaleký sever.Keďže ho už nič nedrží na ďalekom severu(družku aj dieťa mu zabili,všetci z klanu sú mŕtvi).Ale neskoršie už neputuje sám,ale s družkou,ktorá už je ale druhu Homo sapiens.A má aj male dieťa(nemluvňa).Vo filme je skutočne veľké množstvo chýb,ktorým sa dalo ale veľmi ľahko predísť.Aová družka má napr. vyholené podpazušie a oholené nohy,čo je samozrejme hlúposť.A jeden veľmi,povedal by som až groteskný moment.Keď Aova družka prestane mať materské mlieko,tak Ao to vyrieši veľmi jednoducho.Zapíska na kostenú píšťalu,zjaví sa divá kobyla aj s malým žriebätkom,a malé neandertálča má hneď čo piť.A to priamo z od kobyly,netreba ju ani dojiť.Tak to bol hlod ako sviňa.Dve hviezdičky za nádhernú prírodu a jednú hviezdičku za pokus o film s takýmto nevšedným námetom.Takýchto filmov okrem zopár dokumentov ani niet. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když se filantropická poloopice ze Severního pólu rozhodne navštívit bráchu v Rimini, nemá v roce 36 000 před Akrobatem zrovna na plavůních ustláno. Pokrytí kouřovým signálem ještě nemá dokonalé dokonce ani CO2 a poslední poštovní pterodaktyl nerozchodil konec Křídy a skončil v kafilérce tak před sto milióny lety. No na hovno. Nezbývá, než jít na férovku s nějakým tím ledním medvědem, umlátit ho ztrouchnivělým pahýlem, nafiletovat na sendviče, sbalit si svých pět pazourků a vydat se překvapit bráchu jen tak na pas blind. Poslední známá adresa byla někde mezi Bibione a Neapolí, takže nebude žádný problém tu jeho snobskou jeskyni 6+1 trefit. Je sice kapku nespolečenské, když neví, že přijedete, ale pokud jste skromný a nečekáte hned červa se solí a jednohubky z mamuta, může to být pořád milé setkání nad albem rodinných jeskyních maleb. I cesta samotná může být fajn! Zvláště, když si někde u Plzně nabrnknete perfektně depilovanou, humanoidní roštěnku s luxusníma trojkama, co nemá problém s mezirasovým sexem a v pohodě z vás udělá Homo Erecta. No a nakonec je to hrozný doják! Brácha podcenil Dobu kamennou, ta divná vyrážka se mu kapku rozlezla, protože si nenaškrábal dost plísně na zabití Treponema pallidum, ale zase si můžete schovat jeho fosílii a ukazovat ji návštěvám!! Ale co, aspoň jste v teplých krajích, hezky se přes tu srst opálíte a s tou šlápotou si nasekáte pár mongoloidních Etrusků. A já si jdu s nevěřícným "Co to, kurva, bylo!" pustit Osadu havranů a očumovat skálopevné hýždě ředitele Karlovarského festivalu. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Filmů, vyprávějících o pravěku, není nikdy dost. Až na trilogii podle Eduarda Štorcha (Osada Havranů, Na Veliké řece, Volání rodu) a zahraniční Boj o oheň a Aylu z kmene Medvědů prakticky žádný další pravěký neznám. (vidím tu bokem "Chybějící článek" - asi další do pravěké sbírky:) V Boji o oheň ve srovnání s tímto počinem rozhodně vedou masky (depilovaná manekýna opravdu do pravěku nepatří), ve Štorchově trilogii, je nesrovnatelně lepší děj a dialogy. A Ayla je pro mne uvěřitelnější. Film AO se nemůže mnoha lidem líbit, má jasné nedostatky, ale snaha tvůrců je viditelná a ocenitelná. Kritizovat z pohodlí domova, nebo kina je jednodušší, než něco vytvořit. Za tu snahu a za to téma a také pro srdeční záležitost, kterou pro mne pravěk je, to dělá dohromady tři hvězdy. Většinu komentáře uživatele "Ampi" můžu podepsat - ale nechci ho opisovat:) Stále a velmi dlouho čekám na konečně pořádný, uvěřitelný a hlavně realistický film, odehrávající se v pravěku. Film, kde nebude katolická cudnost, civilizací pokroucený vzhled herců a další "věci", co do pradávných dob lidského rodu opravdu nepatří... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Boji o oheň to nesahá víc než po kolena, ale zase úplný průser to také není. Odmyslíme li si pár drobných přešlapů, to bylo dobré. Konec konců o skutečném intelektu a chování našich předchůdců se můžeme jen dohadovat, pravdu neznáme nikdo. Na kom se evoluce vyřádila více, koho nechala zakrnět (to je jak dneska). Jako sonda do hlubin neandrtálcovi duše se snímek celkem povedl. Vypravěč by mi nevadil, kdyby nepřemýšlel a neaartikuloval, jako dnešní homo blb. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší smíšené pocity a názory. Mně se to ale líbilo. Pravda, že to asi nebude učebnicový materiál pro studenty historie případně antropologie, ale mně to vůbec nevadilo. Pro laiky si myslím úplně v pohodě. Doba, kdy H. sapiens začal vyhlazovat, spíše vytlačovat H. neandrtalensis je vyobrazena hezky. Mně tam chybělo trochu víc zvířat. Na Boj o oheň to sice nemělo, ale i tak se mi to líbilo. Filmů s touto tématikou opravdu moc není a já na to rád kouknu, i když si to evidentně pro oscary nejde. A. Shields je nádherná žena a i s těmi zoubky jí to moc slušelo. Neandrtálci byly udělaní taky dobře. A celkvoé vyprávění příběhu se mi taky líbilo. Nechci být rýpavý, ale fakt nevím, co LIVINGDEAD čekal. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film je adaptáciou novely "Ao l'homme ancien" od Marca Klapczynskiho. (Ampi)
  • Film je sice z francouzské produkce, natáčení však probíhalo ve více zemích. Scény v jeskyních byly filmovány v Bulharsku, scény v bažinách ve Francii a některé scény pochází z Ukrajiny. (dandislav1991)
  • Mladý neandrtálec se na své cestě setkává s dravým ptákem, konkrétně orlem bělohlavým. Vzhledem k tomu, že se děj filmu odehrává v Evropě, není možné, aby se s tímto ptákem setkal, protože orel bělohlavý se vyskytuje a vyskytoval pouze v Severní Americe. (Prochy38)

Reklama

Reklama