Reklama

Reklama

Záhadné jevy

  • Velká Británie Mystery 360
Dokumentární / Mysteriózní
Velká Británie, 2009, 3x45 min

Obsahy(1)

1 - Roku 1997 se nad Phoenixem v USA objevil předmět ve tvaru písmene V. Tým expertů pro nás dnes objasní deset let starou záhadu světel u Phoenixu
2 - Od chvíle, kdy byla věznice uzavřena, se v ní podle několika výpovědí ozývají podivné zvuky. Tým pořadu prověří, jestli v budově opravdu straší
3 - Jaké máme důkazy o existenci stvoření zvaného bigfoot? Tým vědců nám odhalí, které důkazy mají vědecký základ a které jsou jen science finction (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

gumli 

všechny recenze uživatele

Tri dokumentárne epizódy od National Geographic.Všetky tri sú tajomné a veľmi zaujímavé a dobré spracované.Prvá pojednáva o UFO,ktoré sa zjavilo na nočnej oblohe v roku 1997 v Phoenixe v štáte Arizona v USA.Vedci sa pomocou najmodernejšej vedy pokúšajú zistiť,čo to vlastne prelietalo nad Phoenixom a tak odhaliť skutočnú pravdu.Druhý príbeh je z bývalej štátnej väznice na východe USA,ktorá bola uzatvorená v roku 1971.Fungovala od roku 1829 ako väzenie pre najťažších zločincov.Vedci sú zvedavý hlavne na blok číslo 12,kde boli najhorší väzni a tiež popravčia komora.Vedci chcú hlavne objasniť,čo je pravdy na tom,že v bývalej väznici počuť desivé zvuky,zmučené výkriky a plač bývalých väzňov,ktorý v tej väznici boli popravený alebo umreli.Tretia epizóda je o známej postave USA,o "bogfootovi",ktorý je známy aj pod menom "Sasquatch"! Problém ale je ten,že vedci majú len jeden jediný filmový záznam,ktorý bol urobený v roku 1967 a trvá len 1 minútu a sedem sekúnd.Neexistuje žiadna kostra,žiadna kožušina,len otlačky nôh,výpovede ľudí,nejaké chlpy a už spomínaný film.Bez fosílnych dôkazov,prípadne mŕtvoly žiadny vedec nebude riskovať svoju povesť.Veľmi dobrý dokument. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

UFO nad Phoenixem: Zde si "vědecké vyšetřování" vysloveně vylámalo zuby, jelikož se za celý díl tamní vědci dokázali dokopat pouze k tomu, že nikdo na Zemi nemá žádné materiály, pohon a zdroje, s jejichž pomocí by se něco podobného dokázalo dostat do vzduchu. Závěr z vyšetřování (UFO) tedy zněl: "je to UFO". Hrůzná novinka! Já ale přece jen očekával nějaké erudovanější teorie, a pokud ne, alternativní teorie (mimozemšťané, tajná vojenská technologie). Jenže nikdo z tvůrců nechtěl překročit rámec jim známých věcí a tak se veškeré testy omezily na určení velikosti plavidla a tisíckrát vyvrácené teorii o vojenských světlicích. Divák se tedy nedověděl absolutně nic. 50% ... Duchové ve věznici: Nejlepší ze tří dílů, ve kterém se racionální vědci vyřádili a nabídli poměrně zajímavé argumenty k různým jevům, podívali se dokonce i na fyzikální možnosti existence duchů a na rozdíl od všech pseudoodborníků pátrajících po duších se svojí elektronikou z Wall-Martu, měli po ruce nejmodernější vědeckou technologii. Není tedy žádné překvapení, že s její pomocí vůbec nic nezachytili. 90% ... Big Foot: Nejslabší díl ze všech, jelikož vědecky pátrat po něčem, co existuje jen v legendách bílých Američanů, je značně naivní už z principu. Zatímco UFO nad Phoenixem bylo zaznamenané na kameru a potvrzené jak letovým dispečinkem, tak tisíci svědky, Big Foot má reálný základ v záměně s medvědem. Jediný "důkaz", ze kterého tedy celý díl vychází, je tato nahrávka, o které jsem viděl už minimálně jeden jiný dokument, který jí zcela dementoval tím, že její samotní tvůrci se už dávno přiznali k jejímu zfalšování. Přesto ale "vědci" v tomto dokumentu usoudili, že je zcela pravá, jen aby náhodou neohrozili všechny ty naivky, které věří na lidoopa v severoamerických lesích. 45% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama