Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Billie má vše, co si jen žena může přát: krásný domov, pohledného manžela a dvě skvělé děti. Jenže když vyslechne přání své umírající matky, její život se v okamžiku změní - musí se totiž postarat o svou schizofrenní sestru, Elizabeth... Příběh o náročném vztahu mezi Billie a její mladší schizofrenní sestrou, Elizabeth 'Baby'. Zemřela jim matka a Billie se rozhodne převzít zodpovědnost a nastěhovat Baby do domu, kde bydlí se svou rodinou - manželem, pubertálním synem a malou dcerkou. Zpočátku se Baby i rodina snaží přizpůsobit novému uspořádání. Jenže pak se stane znepokojující incident mezi Baby a Billiiným synem a starší sestře dochází, že nejsou schopni se postarat o nemocnou Elizabeth. Nakonec bude muset udělat těžké rozhodnutí v nejlepším zájmu své sestry i své rodiny. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...kdo ví, pochopil... jako filmařina, má film samozřejmě rezervy, jako upřímný pokus o výpověď je dobrý... jen málokdo, kdo nemá přímou zkušenost s duševní poruchou je schopen zavnímat to, co se bez prožitku vnímat nedá... poděkování za pokus... ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tenhle film špatně pochopila, ale jeho poselství má být o tom, že schizofrenik je šílenec (ačkoli bere léky), se kterým se nedá žít, a tak nejlepší cesta je někam ho stranou šoupnout, páč i on tam nakonec nalezne štěstí? A už nechce manžela ani dětí - stačí koně. TO JE VTIP ŽE? Tohle je poselství,vřejnosti o té nemoci? Jedna hvězda za herecké výkony, druhá za ukázku toho, jak mohou určité věci narušit do té doby štastnou rodinu. ... Ale jinak.... ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Psychologická dráma o tom ako schizofrenik môže chtiac nechtiac vplývať a zasahovať do funkčnej rodiny a ako ju môže ovplyvniť, ale i o tom ako sa dajú spojiť pretrhnuté putá. Na TV film solídne. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som dúfal, že postava schizofreničky bude pôsobiť ako rozbuška na hysterické výbuchy jej dokonalej sestry a film bude o polemike ktorá z nich je vlastne ta chorá a ktorá tá zdravá. Žiaľ od onoho incidentu na garden party sa film nesie v duchu cieľovej skupiny ľudí, ktorí zapínajú televízor zásadne v nedeľu popoludní. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

I když je Of Two Minds Tv film, kupodivu není natočen zase tak špatně. Příběh o schizofrenií není prvotní, ale líbilo se mi u tohoto snímku, jeho poukázání nejen na tuhle bezradnou nemoc, kterou si musí někteří projít, ale i jeho zaměření na ten druhý břeh, který také není zrovna jednoduchý. Protože i ti druzí se musí umět nějak s touto nemocí poprat, i když se jich třeba přímo netýká. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama