Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nečakanej smrti manžela učiní nešťastná Alicia netradičné rozhodnutie. Za prítomnosti najbližších Jorgeho priateľov, ktorí nemajú ani potuchy o tom, čo sa bude diať, podniká rituál vzkriesenia zosnulých, vďaka ktorému chce svojho milovaného partnera prinavrátiť späť medzi živých. Nie vždy však všetko dopadne tak, ako by sme si priali. Namiesto Jorgeho vstávajú z mŕtvych iní členovia rodiny a príbuzní, ktorí majú svoje vlastné plány... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (23)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak komedie to rozhodně nebyla (možná ty 3 minuty na konci) :-) Film jsem si pouštěl těsně po půlnoci. Všude tma a ticho ..... a já koukám na tento divný horror. K tomu ta hnusná mrazivá hudba. A u některých scén jsem si málem cvrnknul do kalhotek. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď beriem do úvahy, ako nenávidím hororové komédie, tak musím uznať, že takto približne by to asi malo vyzerať. Proste remake "Night of the Demons" sa oproti tomuto môže skryť. Ženská sa rozhodne vzkriesiť svojho mŕtveho milovaného aj za tú cenu, že premení svoj dom na hotový pekelný brloh, takže všetkých pozostalých čakajú milé prekvapenia v podobe ich vlastných démonov z minulosti. Takže z toho bol chvíľami pekný masakrík, krv a gore samozrejme nesmú chýbať. A bolo toho naozaj požehnane, navyše morbídny, no nevtieravý humor mi tu celkom sadol. Pre mňa ku koncu roka jedno z najväčších prekvapení, od tohto filmu som totiž nečakal zhola nič. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodnocení na IMDB 6,9 jasně dává najevo kvalitu tohodle skvělého Argentinského hororu. Označení komedie je za mě zbytečné,poněvadž jsem se ani jednou nezasmál,ale tenhle film si získává atributy jinde. Musím pochválit vynikající práci maskérů,lepší gore jsem viděl naposled v Evil Dead. Tohle je fakt pořádnéj masakr od začátku do konce, ten barák je na konci celéj od krve! Jsou zde vynikající až nepříjemně sledovatelné scény, jako trhání zubů,očí,či vrtačka zapíchlá v krku. Avšak jako jediné mínus vnímám,že filmu scházelo napětí,ale kdo má rád krvavé lázně,tak si tenhle flick nemůže nechat ujít! :) Solidní novinka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedinou zárukou kvalitní hororové Argentiny zůstává Bogliano. Tohle je totiž nezvládnutá démonařina, která má do zmiňovaného remaku "Noci démonů" hodně daleko. Nehorázně šeredná hrdinka, místy až odpudivý vizuál (digitální krajina kolem domu!) a absence atmosféry jsou pro dobrý horor zkázonosné prvky. Nehledě na ten teplý závěr... Film tak hrabe body na jediném: na slušném gore a na několika zajímavých maskách. Jinak vážně nuda. (30%) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Argentína vo výbornej forme. Chavie má touto žánrovkou môj privátny certifikát režiséra, ktorý sa bezchybne vyhne kontajneru. Jeho umné podsúvanie morbídneho humoru do nie tak originálneho námetu je bravúrne. Nie je totiž nič krajšie, ako užiť si osudy pozostalých očami zosnulého, ktorý im zo záhrobia zaslal ťažko strávitelný koláč s krvavou plnkou. Kúsky sú podávané podľa zásluh a polnočná hostina je výživná. V tomto prípade napozerané vykrádačky rada opomeniem. Velice nečekané překvapení. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Odhodlaná manželka použije rituál, aby oživila svojho mŕtveho mužíka, no neprebudí sa len on, ale aj duchovia ostatnej mŕtvej rodiny, ktorí si chcú v noci vyhodiť z kopýtka. Vcelku pekne natočený, krvavý, hororovo-komediálny úlet, ktorý však neponúkol nič, čím by ma vyložene potešil, skôr mi miestami prišiel zmätenejší než by bolo vhodné. Ale na jedno pozretie v pohode. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po nečakanej smrti manžela nadobúda nešťastná Alicia netradičné rozhodnutie. Za prítomnosti najbližších Jorgeho priateľov, ktorí nemajú ani potuchy o tom čo sa bude diať, podniká rituál vzkriesenia zosnulých, vďaka ktorému chce svojho milovaného partnera prinavrátiť späť medzi živých. Nie vždy však všetko dopadá tak, ako by sme si priali. Namiesto Jorgeho vstávajú z mŕtvych iní členovia rodiny či príbuzní, ktorí majú svoje vlastné plány. Vtip spočíva v prvom rade v komunikácii, takže kto očakáva neočakávané pády, ala Charlie Chaplin, ten sa len sťažka zabaví. Z pohľadu hororových prvkov sú najväčším plusom pomerne nápadité gore scény. Atmosféra je odľahčená, takže zimomriavok či lakačiek sa divák nedočká - 60% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Žánr komedie na prvním místě? Možná vtipné, ale naprosto zavádějící. Argentinky sice nejsou extra pohledné, o to víc je však tento rituální horor věrohodnější. Rčení: „láska až za hrob“ je jistě vznešený manželský slib, ovšem poněkud nadnesený a když se to vezme doslova, tak i dost nebezpečný. Solidní krvák a překvapující závěr, který mi neudělal dobře. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mix Démonů, Evil Dead a Noční můry. Co všechno je Alice ochotná udělat, aby obelstila smrt a umožnila svému milovanému návrat ze záhrobí? Stačí sezvat jeho nejbližší, co ho měli rádi, a otevřít bránu do říše smrti. Z ní sem v průběhu noční bouře přicházejí blízcí pozvaných, co už zemřeli - tedy ti blízcí, a divák zjistí, že i tohle byl plán. Ale ještě netuší, co se vše chystá. Snové, halucinogenní připomínající, především hlavním motivem, starší gotické horory, hlavně evropské. Krví se nešetří, a tak dojde na rozřezávání, vytrhávání zubů i očí či hluboké podříznutí. Velice pěkný vizuál a solidní hudba vytvářejí tu správnou atmosféru. Film není postaven na spletitém příběhu, nýbrž sledujeme jakousi mozaiku osudů jednotlivých postav. Alice je tak zamilovaná, že jí nevadí ani fakt, že její muž je kurevník. Kdyby jen tušila! Jako komedie mi to ani nepřišlo, snad jen pár úsměvných okamžiků, co ale z filmu veselohru nedělají. Plně uspokojeni budou především žánroví fanoušci. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dle místního hodnocení soudě(jen 70hodnocení) poměrně málo známej argentinskej hororovej kousek. Já myslí, že si ale rozhodně větší pozornost určitě zaslouží. Sice nejspíš neohromí svým vizuálem, kterej mnohým nebude po chuti(já si po chvíli zvykl) stejně tak ani svojí hlavní hrdinkou, která zrovna moc krásy nepobrala. Má ale jiný trumfy v rukávu. Krev, gore a masky. Některý scény jsou fakt vydařený. Na vážkách se přikláním ke slabším 4hvězdám. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V Americe jižní, sbližují se bližní.“ Zajímavě zvrhlý casting. Hlavní hrdinka kobyla (© PetrPan), pohřbený hřebec Jorge je jak z Addams Family, šibnutý plešoun Hugo má šišatou hlavu a sestřenice Mónica vypadá jak bordelmamá v předčasném důchodu. Obludárium doplňují úchylný cherubínek Nicanor, ožungr Mauro, co čumí jak bezďák, právě přejetý popelářským vozem, a jeho žena Ivana, vítězka Miss zombie 2011 v kategorii „přirozená hrůza“. Jediná normální postava je nakonec ta malá čubka Fabiana, což je tristní. XENOFOBNÍ OKÉNKO: [][] Proč nemít rád Argentince? ◘ Mají divná rodinná sídla, kde kámen šuká cihlu. ◘ Mají divné matky. Taková ze žárlivosti zapíchne snachu přímo na synáčkovi, při sexu na koníčka. ◘ Mají vilné otce. Po oběti zvrhle vyžadující nadšený souhlas s przněním. [][]  Traumata mají pré, krve cáká hodně a hodně překvapil i závěr. Líbání se zamilovaným umrlcem, kterému smrdí z huby? Nad nečekaně teplým twistem si třikrát hvízdnu a rozverně pobrukuju: „Všichni na Petřín! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku psychotická záležitost s evidentně nízkým rozpočtem a vyloženě hnusnou herečkou v hlavní roli. Oné kobyle chcípne hřebeček a na jeho tryzně dojde k nevídaným údalostem spojeným se záhrobím a temným rituálem, jenž jej má znovu přivést k životu. Účastníci piety jsou uvězněni v domě prozatimního umrlce a obklíčeni nepovedeným digitálním záhrobím, nemohou vystrčit ani nos, aby jim jej někdo neukousl. Postupem času se setkávají tváří v tvář s významnými umrlci svého života a odebírají se masakrováni rozličnými způsoby do věčných lovišť. Celkem slušné krvavé výjevy však rozhodně nezachraňují vcelku odfláknutý film bez atmosféry, s prapodivnou kamerou a zbytečnou digitalizací. Žánrové zařazení do komedie mi zcela uniká, pokus o vtip najdeme snad až v úplném závěru, úsměv na tváři však vyloudí dle mého odhadu max. u 4% diváků. Dvě hvězdy za gore a titulní písničku. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No, tak jestli tohle má být argentinský způsob komedie, moc rád bych potom teprve viděl nějaký ryzí argentinský horror! Ale spíš si myslím, že nějaké lemplovské distributorské lejno přilíplo tomuhle filmu nálepku "komedie", aniž by se ho vůbec obtěžovalo zhlédnout. Protože tohle opravdu, ale opravdu není typická komedie. Kdybych měl zkusit škatulkovat, řekl bych "fantasmagorický, jemně psychedelický horror s lehkou nadsázkou". Komunikace s divákem je sice zpočátku trochu těžkopádnější (na vině u mě byly asi i příšerné titulky), ale postupně mě děj pohlcoval víc a víc a moje rozpaky se změnily v mírné nadšení. Vyteplený a odlehčený konec mi nevadil, ale vadila mi mizerná ruční kamera; nebýt jí, dám čtyři. Nejpikantnější scény - sešívání si očiček a rtíků a hlavně děvčátko bez obličeje, beroucí si od živé oběti zoubky a očička. Sladké. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk musí přežít první půlhodinu a vstřebat jistou divnost, která se kolem filmu vznáší, ale jakmile to duchové rozjedou, nezbývá než se královsky bavit. Mělo to atmosféru, solidní gore, výborné duchy, několik top momentů i slušné herecké výkony, které se nesly přesně v intnecích již zmíněné podivnosti. Ale to vůbec nebylo na škodu. Možná bych uvítal více napětí a nějakou tu lekačku, pro kterou tu určitě prostor byl, ale i tak se jedná o příjemné překvápko. 75% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Nie!Ja som na to proste nemal nervy.Dva krát som sa to pokúsil dopozerať dokonca,no proste to nebolo v mojich silách.Určite sa na mojom hodnotení silno odráža aj fakt,že v tomto filme hrá hlavnú rolu asi tá najšerednejšia herečka v celej Argentíne.Uznávam,že moje hodnotenie je subjektívne a je dosť pravdepodobné,že to iných ľudí zaujme ale pre mňa je toto naozaj braková záležitosť. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

I když Argentinský horor, tak proč neskouknout že. Vcelku to nedopadlo tak špatně jak jsem očekával. Celkem v pohodě pointa, která rozhodně nepřekvapí, ale ani neurazí. Bylo tam pár pěkných scén, ale co mi tolik nevyhovovalo, byl vtip. Neustále si myslím, že komedie s hororem se dohromady moc motat nemají. Jsou to dva žánry, které dobře fungují zvlášt' a takové spojení nikdy nevytáhne film do hvězdných vod. Navíc zážitek z filmu velmi rychle vyprchá a to La Memoria del muerto dokazuje. 50% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

V podstatě se na GORE-BRUTÁLNÍCH efektech staví dramatická linka. Tak zamilovaný konec jsem nečekal :-). Všimli jste si úžasné kamery a střihu?? Hudba, herci, efekty - supr. Toho Pana rejžu začínám sledovat! ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

La Memoria del muerto je podľa mňa taký priemerný hororík, ktorý celkom publikum poteší. Páči sa mi prelínanie prvkov duchariny a násilia, čo znamená, že snímok nie je vôbec jednotvárny. Myšlienka rituálu je šialená a skôr taký komediálnejší prvok, ale prečo nie nič sa ňou nepokazilo, práveže je to ešte zaujímavejšie, pretože kvôli tomuto rituálu niektoré z postáv nepoznajú priateľa. Najviac ma však dostalo to ako som si myslela asi pol hodinu pred koncom, že fajn tak už viem o čo sa vlastne celý ten čas jedná a ako nezištne tá žena miluje svojho chlapa. No a potom príde pár minút pred titulkami úplný záver a tam mi ostali otvorené ústa. Najprekvapivejší záver v poslednom období, ktorý nanajvýš spôsobil, že som sa z chuti zasmiala (hlavne vďaka tomuto 4*) ! :) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Komediální horory nemám moc rád, ale vtipné to bylo až na samý závěr, jak to "klukům" pěkně vyšlo. Jinak jsem dlouho nevěděl, co se děje a proč se tak děje. Téměř nic nedávalo smysl a až ke konci se vše vyjasnilo, že je třeba pět obětí. Nic moc. ()

Reklama

Reklama