Reklama

Reklama

Maki, malý chlapec, kterému se podařilo uniknout ze spárů otrokářů, se spřátelí s žirafou jménem Zarafa. Zažívá úžasné dobrodružství, které ho z Afriky zavede až do Paříže, před tím ale musí přejít poušť a setkat se s opravdovým pirátem. Pod starým baobabem vypráví vrásčitý muž dětem kolem sebe neuvěřitelný příběh: historku o věčném přátelství desetiletého chlapce jménem Maki a osiřelé žirafy Zarafy. Tu věnoval egyptský paša francouzskému králi Karlu X. Princ pouště Hassan dostane za úkol dopravit Zarafu do Francie. Jenže ještě je tu Maki, který se ze všech sil snaží Hassanovi v jeho úkolu zabránit a pomoci Zarafě vrátit se zpět do své rodné země – i kdyby měl riskovat svůj vlastní život. Slíbil přece Zarafině mamince, že ji zachrání. Během dobrodružné cesty ze Sudánu do Paríže, skrz Alexandrii, Marseille a zasněžené Alpy, zažijí spoustu dobrodružství – zkříží cestu letci Malaterrerovi, párku neobvyklých kravích dvojčat, jménem Mounh a Sounh a pirátské královně Bouboulině. (HBO Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (23)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No... Mia slíbila moudrost a filosofii života.... Ta se samozřejmě nekonala, ale to nic nemění na tom, že se jedná o velmi dobrou "pohádkovou" záležitost, sice mi sem tak vadila možná až moc chtěná multikulturnost (když máme černouška a Araba, tak tam musíme prsknout jednonohého bělocha, to je jasné! A taky Tibetské krávy, nezapomeňme na Asii), to mi ale brzo bylo z hlavy vykouřeno možná ne úplně geniálním scénářem, ale takovým, který tu hodinku a trochu s přehledem utáhne. Mé deviální já by také ocenilo samotný závěr smutnější, ale přeci jen, je to i pro děti. _____________ ps: hodnocení někde mezi 4 a 5 hvězdičkami, pět jsem zvolil proto, že se tím (vzhledem k počtu hodnocení) aspoň na chvíli dostal film do červených čísel, snad mu to vydrží, patří tam_____________ pps: Mio, nedělej ze mě necitlivého blba, nic takového tam prostě není, pusť si něco, kde takové věci jsou a pochopíš (o; a vůbec, jen dobře, že si tam každý to své najde [0= ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem to videla (ve francouzstine) a musim rici, ze to je naprosto nadherny, nezny, krehky, smutny i vesely dilo, ktery rozhodne stoji za to! Vhanelo mi to usmev i slzy do tvare. Neda se tomu vytknout vubec nic. Je v tom velka moudrost a filozofie zivota. Proste nadherny. Bez vahani za 5*. PS pro Lachtana: Ne každý je tak bystrý, aby tu moudrost našel nebo hledat chtěl :-) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom v podode dobrodružná rozprávka s jednoduchším príbehom a posolstvom určená skôr pre detské nenáročné publikum. Najviac prevažuje asi tá dobrodružnosť, ktorá sa tvorcom podarila preniesť na plátno - výprava hrdinov príbehu z tropickej Afriky až do Paríža je fajn. Čo sa týka charakterov, je to už horšie, napr. malý Maki by potreboval dostať pár po zadku za jeho antidisciplinovanosť a nerešpekt k starším. V porovnaní s žánrovou konkurenciou, hlavne tou americkou, ale nemá nič viac čo ponúknuť. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám nějak "francouzskou" náladu.. už ani nevím, kolikátý snímek z francouzské produkce to za poslední měsíc vidím. Pro mě je totiž upřímnější, nevšednější a kouzelnější než to co k nám stále míří z USA (ne že by odsud taky nebyly dobré filmy, ale člověk by se jich brzo přejedl, kdyby to neprokládal jinými). Dívala jsem se na to samozřejmě v originále a tady musím poznamenat, že mě velmi zklamaly jediné titulky, co jsem k tomu našla. Já vím, já vím.. můžu si to přeložit sama, když jsem tak chytrá... ale tady jde o princip. Když už někdo něco vypustí do světa, tak by to nemělo být odbité, nečitelné a kazit celkový dojem na snímek (o hrubkách a překlepech ani nemluvě, ale co ty anglické titulky mezi to namíchané a věty nedávající smysl?). Samotný animák mě ale mile potěšil. Takový oddych od těch amerických plných akce a vzrůša. Příjemné postavy, animace, doprovodná hudba a vůbec tomu nevadilo, že to tak relativně pomalu teče kupředu (hlavně ten začátek). Ahmud byl perfektní... typický obchodník, který vám nabídne úplně všechno, i to co nemá... ukecaný až běda.. viz. jeho monolog o mléku. Bouboulina je tak skvělé jméno, že tak musím někoho nebo něco pojmenovat. Nechce mi někdo koupit nějakého plyšáka, ať to můžu co nejdříve uskutečnit? Žirafomonie byla nehorázně komická.. hlavně ty boty a kolo... hlavně ty boty :D Jinak je pravda, že vtipné scénky tam moc nebyly, ale v tom je to právě to kouzlo, čím se to liší od všech ostatních animáků. 3-4*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak začíná dobrodružství Makiho a jeho přátel.......... Příjemný příběh, který si tak nějak pomalu plyne do svého cíle, je vyprávěn třetí osobou, která sem tam vstoupí do děje. Jednoduché, příjemně kreslené, se špetkou humoru a dovíte se i několik moudrostí. CITÁT - Nespěchej tolik. Lenoch dýl vydrží......... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama