Reklama

Reklama

Spisovatelé

  • USA Stuck in Love (více)
Trailer

Uznávaný spisovatel, jeho bývalá manželka a jejich dospívající děti se v průběhu jednoho bouřlivého roku vyrovnávají se složitostmi lásky ve všech jejích podobách. (Filmbox)

Videa (7)

Trailer

Recenze (318)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Asi mi to sedlo, že? Upřímně řečeno je to taková ta typická americká nezávislárna s romantickejma prvkama, ale to obsazeni je tak špičkový, až to bolí. Kinnear, Collins, Lerman a Liberato se podle mě fakticky povedli, akorát tu Connelly jsem zrovna moc nemusel (a nesouvisí to s její rolí, spíš mi v ní přišla nemastná neslaná, jako by se ani snažit hrát nechtěla). No ale jinak to bylo špičkově obsazený, víceméně klasicky a dobře napsaný a netlačilo to takříkajíc na pilu, takže to ve výsledku nepůsobí ani tak kýčovitě. No a samozřejmě nesmím zapomenout, že konečně někdo do filmu zakomponoval jednu z nejlíp napsaných písní ever, Between the Bars od Elliota Smithe, a to tak, že to nejenže dávalo smysl, ale hlavně posunulo i příběhovou linku dál. Za což dávám zkrátka jedno nevýznamné plus. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Český neoficiální název dle Tonyho: Mrchy a spisovatelé". Roztomilejší mrchu, než Lily Collins jsem neviděl od Snídaně s Novou, pardon u Tiffanyho. A vůbec koncentrace mrch v tomhle filmu je na velmi vysoké úrovni, myslím, že to bude novodobá Bible feministek, protože jaké bitch tam předvádí Jennifer Connelly a Liana Liberato, to se jentak nevidí. Greg Kinnear hraje svého tradičně utrápeného čtyřicátníka. Špičkově mi to sedlo. 9/10 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Z polovice hypsterská romantická komédia ( v štýle 500 days of Summer, Spectacular now alebo Perks of beeing Wallflower) a z polovice dojímavá rodinná dráma. A v oboch žánroch skvelá. Postavy sú sympatické a skvelo zahrané , každý vrchol filmu trafí do čierneho a šlape to ako hodinky. Ku koncu to mohlo byť možno menej srdcervúce ale každopádne pre fanúšikov oboch žánrov povinnosť. Občas malý, funkčný feel good film poteší. 9/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu doják (v kladném slova smyslu, žádná sračkoidní romance), americky usměvavý, optimistický, trochu povrchní. Vlastně žádná velká bomba, ale mně se zrovna trefil do noty. Podle mě je děj typicky americký s tlakem na happyend (víc dává lidem naději, než ukazuje realitu), ale ukazuje tři podstatné věci – (1) nehrabat se v minulosti a jít dál, (2) nutnost začít žít, ne životem proplouvat bez akce a (3) vyřešit si trable z minulosti a nevláčet je stále s sebou. Dobré herecké výkony, obzvlášť Lily Collins, kterou jsem rád viděl i v jiné roli než sladké nevinné holčičky. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 6 | humor 2 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju romantickou komedii, v tomto případě s několika dramatickými prvky. Výborné herecké obsazení, skvěle padnoucí hudební doprovod (zaujala mě skladba Home od Edward Sharpe & The Magnetic Zeros) a velice citlivá režie. Až se mi nechce věřit, že byl tohle režijní debut Joshe Boona. Spekulovat by se dalo nad finálním zakončením filmu, možná, že jiný konec by snímku prospěl více, ale beru to i v tomto balení. Každopádně již druhý film Joshe Boona, kde po pár dnech rozležení v hlavě zaokrouhluji na plný počet. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky. (PogoJoe)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

07.06.2014

Post-apokalyptickou hororovou fantasy The Stand (česky Svědectví) se u Warner Bros. snaží zadaptovat pěkných pár let. V minulosti se kolem ní točili David Yates (Harry Potter a Fénixův řád), Ben… (více)

Reklama

Reklama