Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (279)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak procítěné jak bych čekal, či spíš jak jsem očekával. V ději jsem se občas ztrácel, dokonce bych řekl, že se ve scénáři našlo několik příběhových hrubek, které pak ve filmu vyčnívaly. Shailene Woodley jsem až donedávna moc nemusel, ale faktem je, že je to celkem sympatická herečka a v podobných romantických dramatech najde své uplatnění. V Spectacular now je to rozhodně ta největší přednost filmu a i díky ní to mám za 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sutter je obľúbený stredoškolák, ktorý žije pre prítomnosť a nemá záujem riešiť, čo ho čaká v budúcnosti. Jeho život sa zmení, keď doň vstúpi jeho mladšia spolužiačka Aimee a on zistí, že v jeho živote nie je ani zďaleka všetko také dokonalé, ako si myslel. Stredná škola končí, dospelosť je predo dvermi a on musí spraviť rozhodnutie, ktorým smerom sa bude jeho ďalšia existencia uberať. Jeden z najlepších novodobých filmov o dospievaní a vynikajúca herecká príležitosť pre hviezdy nastupujúcej generácie Millesa Tellera (Whiplash) a Shailene Woodley (Fault in our Stars). Hlavne vďaka nim totiž vznikla občas príjemná, občas depresívna, ale stále kvalitná vzťahovka, kde divák musí obom postavám fandiť, aj keď zďaleka nie sú dokonalé. Táto snímka sa našej distribúcii nepochopiteľne vyhla, takže by som rád konečne poprosil o vydanie aspoň na DVD. 9/10 ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Hollywoodu došli krasavci? Tak to si můžu sledování romantických filmů rovnou odškrtnout, protože nesouměrných křivonosých tuctovců potkám denně víc, než bych si přála... šanci tentokrát nedostal ani trik s dlaní nataženou proti obrazovce, který mně s menší námahou umožní zaclonit neoblíbený objekt v případech, kdy ostatní přítomné okamžiky mají nějaké kouzlo, což jsem tady mohla rovnou vyloučit, vzhledem k obsazení další role, tentokrát ženské. K dokonání zkázy přispěla dialogová blábolivost, naprostá odfláknutost a nepřekousnutelné rozpory mezi tím, co se nám podsouvalo a tím, co bylo skutečně k vidění, např. Sutterova fixní idea vlastní oblíbenosti... O klišovitosti, přítomné v každém filmovém políčku, tak nemá smysl se zmiňovat, nakonec jsem, jako už poněkolikáté, při psaní komentáře samu sebe přesvědčila, že i filmový svinčík patří do odpadu, ledaže by tu jednu hvězdu z milosti zachránila Sutterova frekventovaná placatka, ze které bych při projekci usrkávala, ale takhle... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miles paří. Milese právě kopla do řiti Brie. Miles sbalí Shailene. Miles se vyspí se Shailene. Miles hledá svého tátu. Miles stále pije. Miles odkopne Shailene. Miles nakonec ... Ten film je prostě narvaný událostmi a navíc je všechny předkládá s naprostou samozřejmostí. Každý jsme si ty léta před vysokou prožili. Většina z nás dělala stejné chyby. Rozhodně zajímavý kousek. 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy na podobnou notu, kde se někdo hledá. Nadšené zdejší hodnocení (73%) v tomto případě ale nesdílím. Kluk, kterej manipuluje, ok, kterej se lituje, ok, takhle to prostě chodí, když nám je -náct, emoce z nás dělaj jojo a ještě nevíme, že bude podstatně hůř, ale on nebyl ani pěknej, ani charismatickej, ani nic, a nevěřím, že by někdo takovej mohl mít pro ostatní, zvlášť pro holky, kouzlo. Mě chlapec nudil. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Sexuální scéna byla pro oba hlavní představitelé jejich první. (..Lucas..)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama